Het staat in mijn sterrenbeeld

Over mij sterrenbeeld en meer

Astrologie is voor de een iets ongrijpbaars, de ander gelooft en heilig in en weer iemand anders denkt dat het kul is. Ik denk dat iedereen daar vrij in is om te denken wat hij of zij wil. Ik vind het zelf altijd fascinerend. Misschien komt het omdat het met de paplepel is ingegoten, of misschien komt het omdat ik altijd al het gevoel heb gehad dat er meer is tussen hemel en aarde.

Wanneer ben jij geboren?

Er zijn 12 sterrenbeelden, ook wel de tekens van de dierenriem genoemd. De Zodiak (een ander woord voor dierenriem) is een denkbeeldige gordel waaromheen de zon, de maan en alle planeten zich het hele jaar door bewegen. Elk teken is anders en geeft iemand bepaalde karaktereigenschappen mee. Welk sterrenbeeld je bent wordt bepaald door je geboortedatum.

Bijna het eerste wat mijn opa vraagt als hij iemand ontmoet is: “Wanneer ben jij geboren?”. Bij het horen van de geboortedatum weet hij al precies wat voor sterrenbeeld iemand heeft en heeft hij een beeld van de karaktereigenschappen van deze persoon. Ook de ascendanten van mensen kan hij vaak zo benoemen. Ik vind het nog steeds een mooi en interessant iets, altijd al gevonden trouwens.

Ascendant

Veel mensen weten dit niet, maar ook je ascendant is van invloed op jou. Je ascendant wordt bepaald door de tijd waarop je geboren bent en de plaats waar je geboren bent. Hieruit komt een tweede sterrenbeeld: je ascendant . Dit vertegenwoordigt de wijze waarop je met je omgeving omgaat, jouw basishouding en jouw manier van de dingen benaderen.

Sterrenbeeld - het staat in de sterren

Mijn sterrenbeeld en ascendant

Mijn sterrenbeeld is Maagd en ik heb als ascendant Weegschaal. Tiemen is Tweeling met ook ascendant Weegschaal. En mijn kindjes zijn beide watertekens (Vis en Kreeft) met een Kreeft ascendant.

Mijn kindjes zijn gevoelskindjes heb ik altijd gezegd, en nu zit ik te lezen wat er in hun ascendant staat: Met een Kreeft-ascendant reageer je instinctief en vanuit je gevoel. Dat had ik zelf niet beter kunnen omschrijven.

Past mijn sterrenbeeld bij mij?

Ik zoek op karaktereigenschappen op Google en klik op de eerste website mediumchat.nl. Ik had niet verwacht hier zoveel uitgebreide informatie te vinden gezien het websiteadres, maar er staat op deze website een hele uitgebreide beschrijving van elk dierenriem teken. Naast karakter en positieve/negatieve eigenschappen, wordt er hier ook gesproken over hoe is een maagd als collega/partner etc. Ook kun je hier je jaar-, maand-,  week-  en daghoroscoop terug vinden.

Mijn karakter volgens deze website:
Attent, perfectionistisch, aardig, kieskeurig en een beetje geheimzinnig. Een Maagd vindt het niet nodig alles over zichzelf te vertellen. Maagden zijn niet dromerig, integendeel ze zijn nuchter. Ze zien zaken zoals ze zijn en laten zich niet meesleuren door emoties. Een Maagd staat met beide benen op de grond, is gericht op de toekomst en maakt plannen om naar een bepaald doel toe te werken. Maagd vat dingen letterlijk op en verwacht dat als iemand iets belooft, zijn of haar belofte nakomt.

Perfectionistisch met een hoofdletter P. Dat ben ik. Attent en aardig zou ik niet zo snel over mijzelf zeggen, maar ik krijg dit wel altijd van andere te horen. Kieskeurig ben ik zeker! Geheimzinnig zou ik mezelf niet noemen maar het stukje dat ik niet alles over mijzelf vertel herken ik dan weer wel heel erg. Dat zul je misschien niet denken met deze blog erbij 😉 , maar er blijft een hele hoop onbesproken hier. Ook het laatste deel is echt typisch mij.

Positieve eigenschappen van een maagd:
Maagd is slim, praktisch, kalm, redelijk, bescheiden en kan heel hard werken. Maagden zijn goed in knopen doorhakken, ze zetten hun gevoel opzij en klaren de klus, die anderen niet durfden te doen. Maagden zijn integer en hanteren hoge criteria voor alle aspecten van het leven. Een Maagd is gericht op het oplossen van problemen en heeft oog voor alles wat kan worden verbeterd. Ook is Maagd onafhankelijk, een Maagd kan heel goed voor zichzelf te zorgen.

Negatieve eigenschappen van een maagd:
Maagd is constant aan het analyseren, problemen, mensen en situaties worden tot in de puntjes uitgediept. Maagden kunnen soms zo lang bezig zijn met piekeren dat ze kunnen blokkeren en geen beslissing weten te nemen. Ook geeft Maagd ongevraagd adviezen en zet anderen daardoor te veel onder druk. Een Maagd is niet bereid om eigen fouten toe te geven, is kritisch op anderen, maar vooral op zichzelf. Maagd is zuinig, niet alleen wat geld betreft, maar ook op zijn of haar spullen. Anderen zien de zuinigheid van Maagd vaak onterecht als gierig.

Het is zo eng herkenbaar dat ik de tekst zelf had kunnen schrijven. Knopen doorhakken kan ik goed, maar ik moet wel zeggen dat ik vaak enorm twijfel (zoals bij negatieve eigenschappen ook staat) en daardoor vaak moeilijk een beslissing kan maken. Als ik die beslissing eenmaal gemaakt heb ga ik er ook voor. Ik ben inderdaad heel erg onafhankelijk en hou er ook niet van om afhankelijk van andere te zijn. En ben inderdaad zuinig op geld en ook op spullen.

En mijn ascendant?

Over een weegschaal ascendant wordt het volgende gezegd:

Een Weegschaal-ascendant maakt een vriendelijke en diplomatieke indruk. Deze tactische gaven maken je tot een geliefd bemiddelaar, maar kunnen er ook voor zorgen dat je conflicten koste wat het kost wilt vermijden. Tot actie komen vergt veel overleg en pas daarna kom je op grond van een zo eerlijk mogelijke beoordeling van de situatie in een weloverwogen actie. Alle verschillende mogelijkheden worden dus eerst tegen elkaar afgewogen, en dit kan het uiteindelijke in actie komen dan ook flink in de weg zitten. Vandaar de reputatie van Weegschaal om eeuwig te aarzelen en te twijfelen.

Daar komt nog bij dat deze ascendant bijzonder gericht is op de ander, wat het ook al niet makkelijker maakt om tot een eigen besluit te komen. Je bent erg gesteld op gezelschap en je zou er moeite mee kunnen hebben alleen te leven.

Ik moet zeggen dat ik deze minder passend vind. Het eerste deel klopt wel erg. Maar vooral het laatste deel niet helemaal. Ik vind gezelschap leuk, maar ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn. Ik heb die alleen tijd ook echt nodig om op te kunnen laden.

Hoe zit dat bij jou?

Al met al vind ik dus mijn sterrenbeeld enorm treffend, qua ascendant klopt het deels. Ik vind het altijd leuk om hier met andere mensen over te praten. Vind jij dat jouw sterrenbeeld en ascendant bij jou karakter passen? Of herken je jezelf er maar deels of helemaal niet in?  En geloof jij in Horoscopen? Ik lees ze altijd wel trouw, maar doe er verder niets mee. Het is wel grappig als je later terug denkt aan de horoscoop die je hebt gelezen die achteraf toch veel treffender was dan je op dat moment dacht..

2 Reacties

  1. Robine
    20 augustus 2021 / 21:01

    Ik ben een weegschaal, ascendant ram. Ik herken mezelf heel erg als de eeuwige twijfelaar weegschaal. In ram eigenlijk totaal niet! Zou me er eigenlijk eens wat meer in moeten verdiepen, ik heb nog wel mijn ‘chart’ liggen… maar het is zo veel omvattend en lastig te lezen voor een leek.

    • 21 augustus 2021 / 08:57

      Leuk! Het is inderdaad heel omvattend allemaal, dus je moet er echt de tijd voor nemen om het uit te zoeken. Ik vind het wel interessant, maar verder dan de basis ben ik ook nog niet gekomen hoor 😉 . Zeker met die twee kleintjes nu, maar wellicht in de toekomst 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.