Ik ben boos.

Nee ik droom echt niet, hij is weg. Echt weg..

Het zal je maar overkomen. Je kijkt op een morgen je raam uit en weg is je auto. Ja, je staat raar op te kijken. Dit gebeurde ons namelijk donderdagochtend 1 oktober. Exact één maand nadat we de sleutel van ons nieuwe huis in ontvangst hebben genomen is de auto van mijn vriend voor de deur weggehaald. Gestolen. In het begin kon ik het niet geloven, het kwam totaal niet bij me binnen, ik bleef maar wachten en kijken waar die Frans Bauer toch bleef. Helaas, nee het was geen Bananasplit. Het was echt! Iets waar we vanaf het begin al bang voor zijn geweest is echt gebeurd. Met de auto die mijn vriend had werden we er namelijk wel voor gewaarschuwd dat het een gewilde auto is voor diefstal. Dat gebeurt ons niet zeiden wij. We hebben hem de eerste twee weken in de garage gehad. Na de verhuizing heeft hij buiten gestaan. Nog geen twee weken stond hij dus buiten, bij ons voor de deur. De auto is gewoon gestolen. Geen braaksporen, niemand heeft ook maar iets gezien of gehoord, geen glas, het enigste wat ons doet denken aan de auto is de lege plek die hij achterlaat op de parkeerplek waar hij stond. Recht tegenover ons huis nog wel.

We hebben gelijk aangifte gedaan en de verzekering op de hoogte gesteld. Facebook berichten de wereld ingeslingerd en twitter en instagram er ook achteraan. Je weet immers maar nooit wat dat voor impect heeft. Al verwacht ik niet dat de auto nog terug komt, toch blijf je er naar zoeken. Toen mijn vriend opgehaald was door een collega om te gaan werken ben ik samen met Zoë alle straten in de buurt langs gegaan. Bij elke witte auto die ik zag kwam er een sprankje hoop, helaas ook al leek één auto gigantisch veel op die van mijn vriend, het heeft niks opgeleverd. Nu zit ik achter de computer en ben ik boos. Het liefst zou ik even ergens tegenaan willen trappen maar op het toetsenbord van mijn computer rammen helpt ook al een eind. Het klinkt wel heel kinderlijk ik ben boos. Mijn psycholoog zei altijd dat ik nooit boos werd om iets. Ik moet zeggen dit is voor de eerste keer dat ik echt boos ben en dat is dus wel een vooruitgang voor mij persoonlijk.

Waarom doen mensen dit? Je werkt jarenlang hard voor iets wat je super graag wilt hebben. Je hebt er alles voor over om je droomauto te rijden. Dan heb je hem net 3 maanden, helemaal zelf voor gespaard en betaald, je bent zo trots als een pauw. Op een ochtend doe je de gordijnen open en hup weg is die. Alles waar je jaren voor hebt gewerkt, ze pikken het zomaar van je af.

Natuurlijk begrijp ik dat ‘het maar een auto is’. Materieel, je kunt het vervangen. Ja dat snap ik. Het is ook zo maar het gaat me gewoon om het feit dat iemand zomaar afpakt wat van jou is. Iets waar je zo hard voor gewerkt hebt om het te kunnen kopen. Onrecht dat is denk ik het woord wat ik zoek.

Veel mensen waren benieuwd of ik niet bang ben nu. Nou de afstandsbediening waarmee de garagedeur open gaat zat dus ook in de auto. Waarschijnlijk hebben ze die al lang en breed uit het raam gepleurd maar ik heb voor de zekerheid wel de stekker uit onze garagedeur gehaald zodat er niemand naar binnen kan. Bang ben ik niet maar als ik rare geluiden hoor dan ga ik nu wel gelijk kijken en denk ik niet ‘o zal wel bij de buren zijn’. Ik let er wat meer op. Ik denk dat het een ander verhaal was als ze daadwerkelijk bij ons geprobeerd hadden in te breken. Blijkbaar is de techniek met auto’s stelen zo ver dat ze niet meer bij je naar binnen hoeven om hem mee te nemen. Ik ben hier niet in thuis, gelukkig eigenlijk ook maar.

12038021_881559278605883_462867395969856828_n

Oja, dit is de auto waar het omgaat. Het is een Golf GTI edition 35. Het kenteken van de auto is GJ-683-R. Mocht je hem nog ergens zien kun je dan z.s.m. contact met mij opnemen? 

Heb jij wel eens meegemaakt dat er iets van je was gestolen? 

 

16 Reacties

 1. 2 oktober 2015 / 08:41

  Jeeeej, ongelofelijk! Wat ontzettend kl#t# zeg. Zo maar weg 🙁 Ik snap dat je boos bent, ik zou ook razend zijn! Sterkte!

 2. 2 oktober 2015 / 10:00

  Oh nee! Wat erg… dat is mooi kut. Jullie zullen wel flink balen. Het is wel een heel leuk autootje. Ik hoop dat ‘ie snel gevonden word en dat de dader even een flink pak rammel krijgt. Pfff.. wat een gedoe, en dat net nadat jullie de sleutel van jullie nieuwe huisje hebben ontvangen. Wel even een flinke tegenvaller. Ik snap volledig dat je boos bent.

 3. 2 oktober 2015 / 10:06

  Zo erg voor jullie! Kan me je boosheid heel goed voorstellen, mensen kunnen nog steeds niet hun handjes afhouden van spullen die niet van hun zijn. Het lijkt wel steeds erger te worden. Ik hoop dat jullie er met de verzekering goed uitkomen en snel iets nieuws kunnen kopen. Ik denk niet dat de auto nog gevonden word, zover ik weet gaat het altijd gelijk de grens over. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand zijn gestolen auto nog terug kreeg, misschien maar beter ook want waarschijnlijk is hij dan uitgewoond.

 4. 2 oktober 2015 / 10:51

  Jemig, ongelofelijk dit. Dat mensen gewoon niet met hun poten van andermans spullen af kunnen blijven… Ik zou ook boos zijn 🙁
  En nee, van mij is gelukkig nog nooit iets gestolen. Ja, een keer iets van mijn marktkraampje, maar dat is niet noemenswaardig…
  Sterkte ermee, ik hoop dat jullie hem nog terugkrijgen.

 5. 2 oktober 2015 / 11:37

  Echt vreselijk! Ik snap dat ook niet, blijf gewoon van andermans spullen af. Je boosheid is terecht, ik zou ook ontzettend pissig zijn. Wat een nachtmerrie! Ik hoop dat er nog iets geregeld kan worden maar ook ik ben bang dat je hem niet meer terug ziet. Wat erg zeg!

 6. 2 oktober 2015 / 12:03

  Jemig meid. Zo ongelofelijk naar. Snap niet dat mensen zichzelf nog in de spiegel kunnen aankijken want hoe trots ben je nou op een gestolen auto? Pff. Ik hoop dat je hem weer snel vindt.

 7. 2 oktober 2015 / 14:18

  Jemug wat vervelend zeg! 🙁 En zeker als je hem nog niet zo lang heb! Sommige mensen kunnen gewoon met hun jatten nergens vanaf blijven. Als ze iets zien wat ze willen hebben, dan gaan ze er niet voor werken maar dan gaan ze het stelen. Zielige mensen! Hopelijk vind de politie de auto nog! Sterkte!

 8. 2 oktober 2015 / 15:08

  Jeetje Les, daar mag je zeker heel heel heel boos om zijn. Te bizar dit!! Ik denk dat de auto inmiddels ergens in Albanie rondrijdt, hoe zit het met de verzekering? Kus en knuffel voor jou en Tiemen!

 9. 2 oktober 2015 / 16:08

  Ah nooit 🙁 Wat een rot situatie! Zoiets hoop je echt niet mee te maken. Ik dacht helaas ook altijd “dit gebeurt mij niet”, maar helaas. 2 dagen na aanschaf van mijn nieuwe scooter, weg! Ik weet hoe dat voelt. Hopelijk helpt het een klein beetje dat je van je af hebt kunnen schrijven. Maar dan blijft het alsnog een k*t gevoel.. Liefs

 10. 4 oktober 2015 / 09:08

  Jeetje wat een ellende zeg! Ik blijf me hierover verbazen dat er mensen zijn die dit schaamteloos kunnen doen en zichzelf kunnen aankijken in de spiegel. Ik hoop dat jullie auto snel boven water komt.

 11. 4 oktober 2015 / 09:30

  Tjonge, alleen al het feit dat “ze” vinden dat ze “het recht” pakken om iets van jou weg te nemen, daar word je al heel boos van. Wat ellendig is dit, om mee te maken….Ik hoop dat de auto nog boven water komt en je hem in een goede staat weer terug krijgt…

 12. 4 oktober 2015 / 14:56

  Stelen vind ik zo laf. Werk gewoon voor je geld, dat doen anderen ook. Bij ons is tijdens de honeymoon mijn man z’n motor gejat, uit de gedeelde garage. Echt klote. Ik weet waarom mensen het doen (want, lui, geen zin om te werken) maar vind het zo enorm stom. Grrrr. Wordt er alweer helemaal boos om.

 13. 4 oktober 2015 / 20:26

  Wat vreselijk. Ik hoop dat ie nog ergens gevonden wordt, en in goede staat natuurlijk.
  Ik zal voor je opletten!

 14. 6 oktober 2015 / 11:51

  Wat een klote situatie zeg! Snap wel dat je boos bent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.