Keukenhof | Toerist in eigen land, leuk voor jong en oud

Samen met mijn vriendin Daniëlle en mijn dochtertje Mimi bezocht ik vorige week maandag voor het eerst de Keukenhof! Ik plaatste er een aantal foto’s van op instagram en vroeg of jullie er een blog over wilde lezen. Daar was zeker interesse in, dus hier is hij! Mijn verslag van een dagje Keukenhof.

Keukenhof, wat is dat precies?

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld, ontvangt jaarlijks 1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen. In het park van 32 ha tonen ze 7 miljoen bloembollen en vele bloemenshows. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. Het doel van Keukenhof is om consumenten te laten zien hoe mooi bloemen zijn en ze te inspireren om zelf bloemen en bloembollen te gebruiken.

Zoals je hierboven kunt lezen is Keukenhof maar 8 weken per jaar geopend. Dit jaar is dat van 22 maart tot en met 13 mei. Als deze blog online komt heb je dus nog twee weken de tijd om de Keukenhof te bezoeken!

Dit was ook een van de redenen waarom het mij nooit eerder gelukt is om te gaan. Ik wilde al veel langer gaan, maar was steeds te laat. Nu ik nog even van mijn bevallingsverlof aan het genieten ben, had ik tijd genoeg om de Keukenhof te bezoeken!

Fotoimpressie Keukenhof 2018

Hieronder een aantal van de foto’s die wij maakte tijdens ons bezoek aan de Keukenhof. Een groot deel van de foto’s zijn gemaakt door Daniëlle aangezien ik mijn fototoestel vergeten was en alleen mijn telefoon bij mij had. Die zwangerschap-dementie houdt wel lang aan zeg 😉 .

Keukenhof 2018 Keukenhof 2018Keukenhof 2018 Keukenhof 2018Keukenhof 2018

De tulpen op het veld stonden helaas nog net niet in bloei. Ik denk als ik eind van de week was gegaan, dat het hele veld een groot kleurenpallet was geweest!

Keukenhof 2018Keukenhof 2018Keukenhof 2018Keukenhof 2018Keukenhof 2018Keukenhof 2018

Het thema dit jaar is romantiek. De roos hoort daar uiteraard ook bij en er was een prachtige show met alleen maar rozen. Ik heb zo verschrikkelijk veel kleuren gezien het was erg mooi. Deze roos is toch wel mijn favoriet. De naam van deze roos is Miss Piggy en hij komt van een kweker uit Berkel en Rodenrijs.

Keukenhof 2018Keukenhof 2018 Keukenhof 2018 Keukenhof 2018 Keukenhof 2018 Keukenhof 2018 Keukenhof 2018

Mijn mening over de Keukenhof

Wat een prachtige tuin vol met bloemen! Ik had verwacht dat het mooi zou zijn, maar ben alsnog erg verbaasd over de hoeveelheid en diversiteit van de bloemen. Er zijn zo verschrikkelijk veel verschillende soorten, kleuren en maten, dat had ik nog nooit eerder gezien. Dan nog te bedenken dat nog niet eens alles in bloei stond. Wij waren er net voor de hitte dus vooral de tulpen stonden nog veel in knop. Ik denk dat als je nu deze week of aankomende week gaat er weer een hele hoop andere bloemen in bloei staan als toen ik er was. Dat is denk ik ook wel wat de Keukenhof leuk maakt. Steeds weer andere bloemen die bloeien waardoor er altijd weer wat anders te zien is.

Ik had verwacht dat het qua drukte op een maandag wel mee zou vallen. Toch vond ik het nog verrassend druk. Er waren heel veel toeristen vanuit verschillende delen van de wereld. Ik denk dat het in het weekend nog vele malen drukker is (gezien de files die ik wel eens heb zien staan voor de afslag). Ben je dus in de gelegenheid om door de weeks te gaan, doe dat dan.

Leuk voor jong en oud

Naast dat het voor volwassenen leuk is, is er ook genoeg te doen voor kinderen. Zo kunnen de kinderen een speurtocht volgen in het park, met dieren uit de kinderboerderij knuffelen en wat denk je van de verschillende speeltuintjes die zich in het park bevinden.

Kortom echt een leuke belevenis voor jong en oud. Het is niet voor niks een toeristische top attractie! Het enige nadeel wat ik zelf dan wel weer jammer vond is dat de prijzen in de restaurants en kraampjes in het park erg duur zijn. Als echte Hollander zou ik volgende keer zelf een broodje meenemen 😉 .

Algemene informatie Keukenhof

Dit jaar is Keukenhof geopend van 22 maart tot en met 13 mei.

Tickets kun je online aanschaffen op de site van de Keukenhof voor € 17,00 per volwassenen of € 8,00 per kind (4 t/m 7 jaar). Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Voordeliger kun je je tickets aanschaffen via de site van de ANWB. Daar betaal je € 15,50 voor een volwassenen ticket.

Woon je in de buurt dan kun je ook een lentepas aanschaffen. Leuk om de bloei van de bloemen te volgen! Hiermee kun je in de 8 weken dat het park open is, altijd naar binnen wanneer jij maar wilt. Voor volwassenen kost dit € 45,00 en voor kinderen € 17,50.

Adres
Keukenhof
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse

Heb jij de Keukenhof wel eens bezocht?

15 Reacties

 1. 26 april 2018 / 07:33

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Vooral die foto met Mimi bij het woord LOVE vind ik erg leuk. Ik ben zelf ook fan van de Keukenhof en probeer elk jaar wel te gaan. Dit jaar moet ik nog gaan en ik hoop daar volgende week een dag voor uit te kiezen. Zo leuk om op die manier even voor toerist in eigen land te spelen 😉

  • 29 april 2018 / 12:09

   Ja leuk he die foto! Ja volgende week zullen de tulpen wel mooi in bloei staan hoor! Leuk dat jij zelf ook elk jaar gaat! Veel plezier alvast!

 2. 26 april 2018 / 08:24

  Wauw wat ziet dat er mooi uit! <3 Al die bloemen is echt prachtig.
  Liefs,
  Evelien

 3. Elise
  26 april 2018 / 10:07

  Ik woon letterlijk naast Keukenhof, ik ga daar al als kind heen en heb er altijd zo van genoten. De laatste jaren kwam het er elke keer niet van, maar dit jaar was ik precies dezelfde dag al jullie haha toevallig. Ik vind de rozen in Oranje Nassau ook zo tof, jaren terug hebben onze rozen (toen we nog een kwekerij hadden) daar ook tussen gestaan. Elk jaar is het weer spectaculair om alle bloemen te zien en inderdaad elke keer weer andere bloemen in bloei. Prachtige foto’s, vooral die samen met Mimi bij “Love”

  • 29 april 2018 / 12:19

   Wat leuk dat jij er in de buurt woont! Ja ik zag het op instagram achteraf! Maarja het is zo groot dat je elkaar bijna niet kunt tegenkomen haha. Ja die zo zijn mooi he die rozen. Ik vond het wel apart dat ze niet allemaal ruiken.

 4. 26 april 2018 / 14:58

  woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

 5. 26 april 2018 / 19:51

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. En die met je meisje… smelt!

 6. 27 april 2018 / 10:39

  Was zo leuk! En mooi! En gezellig! Traditie van maken? 😉

 7. 27 april 2018 / 21:56

  Wat een geweldige foto’s!! Los van alle bloemen keek ik vooral naar jouw mini me haha (dat is ze echt haha) Wat een heerlijkheid om deze foto’s samen te hebben!

  • 29 april 2018 / 12:23

   Ja heerlijk he Natas! Ik koester alles en vind het zo heerlijk om foto’s te maken van die kleine samen met mij. Vaak maak ik alleen de foto’s maar nu heb ik er toch echt even voor gezorgd dat ik ook een aantal foto’s van mij met haar heb als ze zo klein is. Dat is ook wel zo leuk voor later 🙂 Heb jij veel foto’s van jij met kleine Tess?

 8. 4 mei 2018 / 22:36

  Wat een prachtige foto’s & bloemen zeg! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me zeker erg leuk om het een keertje te bezoeken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.