Zwanger solliciteren | Ik heb een nieuwe baan!

Deze week wordt Mimi 10 weken en dat betekent dat mijn bevallingsverlof ten einde is en ik weer aan het werk moet. Ik vond tijdens mijn verlof een nieuwe baan en vertel je in deze blog mijn verhaal, hoe het werkt als je tijdens je verlof een nieuwe baan vindt en wat ik ga doen!

Hoe ik een nieuwe baan vond tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof, toen ik 39 weken zwanger was, kwam ik een hele leuke vacature tegen in mijn woonplaats. Ondanks dat ik hoogzwanger was, heb ik toch de gok genomen, mijn sollicitatiebrief geschreven en verstuurd. Nog geen twee dagen later werd ik gebeld of ik op gesprek wilde komen. Uiteraard wilde ik dat wel, echter de baby kon elk moment komen 😉 . Omdat ze mijn blog hadden gelezen waren ze hiervan op de hoogte en hielden ze hier uiteraard rekening mee.

solliciteren tijdens je zwangerschap | ik heb een nieuwe baan

Op mijn uitgerekende datum had ik mijn sollicitatiegesprek. Super spannend natuurlijk! Nu niet alleen omdat je gaat solliciteren, maar er schoten ook zoveel vragen door mijn hoofd. Blijft de baby nog wel even zitten? Wat moet ik doen als mijn vliezen daar breken? Wat trek je aan? Hoe kom ik over op het bedrijf? Gelukkig was het een erg leuk gesprek en had ik er gelijk een goed gevoel over. Ik heb mij hierna geconcentreerd op de bevalling en het (waar mogelijk 😉 ) losgelaten.

Na een week of 2/3 werd ik gebeld. Allereerst de felicitaties met mijn dochtertje en hoe het allemaal ging. Dat gaf mij gelijk al een goed gevoel. Daarna de mededeling dat ik door was naar de tweede ronde! Het tweede gesprek had ik 3/4 weken na de geboorte van Mimi. Gelukkig kon ik weer redelijk zitten en was het mij nog gelukt om een nette outfit bij elkaar te sprokkelen 😉 . Ook dit voelde erg goed aan en de functie leek mij nog steeds erg leuk!

Op de dag dat mijn collega’s op kraamvisite kwamen, kreeg ik te horen dat ik was aangenomen bij mijn nieuwe baan! Dat voelde wel heel dubbel natuurlijk. Mijn (oud) collega’s ga ik heel erg missen, maar ik had ook al super veel zin in mijn nieuwe baan! Die week heb ik het contract getekend bij mijn nieuwe werkgever en het contract bij mijn oude werkgever opgezegd.

Nieuwe baan tijdens je zwangerschapsverlof.

Tja en dan. Hoe werkt het eigenlijk als je een nieuwe baan vindt tijdens je zwangerschaps of bevallingsverlof?

Get Shit done list | Studio inktvis

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je opzegtermijn is. Je moet gaan opzeggen bij je oude werkgever en een nieuw contract tekenen bij je nieuwe werkgever. Ja heel logisch, echter is het wel slim om van te voren even contact op te nemen met het UWV.

Contact met het UWV

Bel altijd even met het UWV voor jouw eigen situatie en de regels op dit moment. 

Omdat je zwangerschaps/bevallingsuitkering via het UWV loopt is het belangrijk om even contact met hun op te nemen. Ik merkte aan de reactie van het UWV dat dit niet veel voorkomt en dat ze eigenlijk niet zo goed wisten hoe of wat. Na 3x te zijn doorgeschakeld kreeg ik iemand aan de lijn die mij kon uitleggen hoe het zat.

Je bevallingsuitkering wordt per 4 weken uitgekeerd aan je werkgever. Mocht je dus switchen en er zitten tussentijds meer dan 4 weken tussen dan kun je het nog omzetten van de ene naar de andere werkgever. Bij mij zaten er nog 2 dagen tussen, dus dat ging niet meer.

Mocht je eerder willen beginnen bij je nieuwe werkgever dan dat je verlof is afgelopen, dan kan dat. Je moet dan een aantal formulieren invullen. Omdat het bij mij om één dag ging en het echt een papierjungle is, heb ik het op de volgende manier geregeld.

Ik heb uiteindelijk met mijn oude werkgever geregeld dat ik daar tot en met 2 mei in dienst blijf (mijn verlof liep tot 3 mei) en met mijn nieuwe werkgever dat mijn contract per 3 mei ingaat. Zo overlapt het elkaar niet en sluit het mooi aan.

Mijn nieuwe baan!

Outfit Tutu devolkswagenbus.nl

Ik ben happy! Ik ga na mijn verlof starten als Media-adviseur voor Groot Hellevoet. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het opbouwen, beheren en verder uitbouwen van de samenwerking met de klanten in de regio. Ik help ondernemers uit de regio met hun marketingcommunicatie doelstellingen en adviseer ze in de on- en offline oplossingen die wij bieden. Ik heb er erg veel zin in. Dit sluit helemaal aan bij wat ik leuk vind om te doen.

Toch weet ik niet of dit dé periode is die ik zou aanraden voor het switchen van baan. Het krijgen van een baby is natuurlijk ingrijpend en dan heb je onbewust toch ook nog te maken met de spanning van het solliciteren/aangenomen worden/opzeggen etc. Je verlof gaat iets meer langs je heen dan normaal gesproken, omdat je ook met andere dingen bezig bent. Doe het dus alleen als je de vacature echt geweldig vind, je erop vooruit gaat op wat voor manier dan ook en je voelt dat je dit geestelijk aankunt.

Ik vond het uiteindelijk allemaal waard. Deze baan zit bij mij op 5 minuten fietsafstand (ideaal met Mimi) en klinkt als een geweldige nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik toch gedurfd heb en kijk ernaar uit om hier te beginnen.

9 Reacties

 1. Yvonne
  30 april 2018 / 07:51

  Wat leuk voor je!!! Gefeliciteerd! Een hele stap maar echt een goede keuze denk ik. Do what you love. Van die uitkering daar had ik totaal niet overna gedacht. Goed dat je het zo hebt kunnen regelen.

 2. 30 april 2018 / 07:53

  Wauw, wat onwijs stoer dat je tijdens je zwangerschapsverlof deze stap hebt gezet! Ga daar maar eens aan staan 🙂 Maar als het precies de baan is die je zoekt, waarom niet inderdaad?! Gefeliciteerd met je nieuwe functie en heel veel succes in je nieuwe baan! Het klinkt als iets wat je op het lijf geschreven is <3

 3. 30 april 2018 / 07:56

  Spannende keuze, wat leuk voor je! Fijn dat je nieuwe werk zo flexibel was qua sollicitatie.

  Dit wordt dan al weer de laatste week verlof. Geniet ervan.

 4. 30 april 2018 / 08:10

  Wow, spannend, maar heel erg leuk! Heel veel succes met je nieuwe baan!

 5. 30 april 2018 / 12:43

  Wat super gaaf meis! Dit klinkt als een hele toffe baan! Ik moest ook solliciteren in mijn verlof en vond dat best pittig. Bij mij liep het alleen wat anders haha en heb ik nog een tijdje op mijn baan moeten wachten. Fijn dat het bij jou allemaal zo voorspoedig liep, het is je ook zo gegund!!

 6. 2 mei 2018 / 11:50

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Hoogzwanger op sollicitatiegesprek gaan, lijkt me niet evident. Goed gedaan!! 🙂

 7. 22 mei 2018 / 20:16

  Wat ontzettend knap van je dat je met 39 weken bent gaan solliciteren, en ook nog aangenomen. Wauw! Klinkt trouwens als een super toffe baan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.