Kijk bij mij binnen | Industriële badkamer met visgraat tegels op de muur

Onze nieuwe industriële badkamer

Vandaag neem ik jullie mee op een tour door onze nieuwe badkamer. Het is een industriële badkamer geworden met o.a. visgraat tegels op de muur en zwarte kranen. Het is helemaal geworden zoals wij hadden gehoopt! Met onze oude badkamer was niets mis, maar hij was gewoon oud (bijna 23 jaar) en aan vernieuwing toe.

De oude situatie

Op de foto’s hieronder zie je hoe onze oude badkamer eruitzag. Hier zie je de gebreken niet, maar die waren er zeker wel.

Oude badkamer voor foto

Afgelopen 3 jaar hebben wij via Pinterest inspiratie opgedaan voor onze badkamer (zie mijn Pinterest bord: badkamer inspiratie). Eind vorig jaar hakten wij eindelijk de knoop door om begin dit jaar de badkamer te gaan verbouwen. Mede doordat wij er al zo lang over nadacht hadden, wisten we precies wat we wilden. Aan de ene kant is dat heel fijn, maar aan de andere kant maakt het de zoektocht naar precies dát wat je wil hebben ook wel eens lastig 😉 .

Op 1 maart is Tiemen samen met een paar vrienden begonnen met het slopen van onze oude badkamer. Hij heeft toen alleen de douchecabine laten staan zodat we tot eind maart daar nog wel gebruik van konden maken.

Na het slopen en eerste resultaten

Links zie je hoe de badkamer er in de maand maart uitgezien heeft. Eind maart zijn wij begonnen met de badkamer en na 1,5 week konden wij weer douchen en in bad. Toen was het helaas wachten op de stukadoor die erg lang op zich liet wachten. Nadat de muur gestuukt was, kon de badkamer verder afgewerkt worden. Na 2 maanden, is het nu uiteindelijk helemaal klaar en naar ons zin! Hieronder het eindresultaat!

Onze nieuwe industriële badkamer

Onze badkamer is absoluut geen kleine ruimte (240 cm x 260 cm), maar het is toch altijd wel lastig om er mooie duidelijke overzichtsfoto’s van te maken. Bij binnenkomt is dit je aanzicht:

Industriële badkamer met zwarte kranen en visgraat

Onze douchecabine bevindt zich aan de linkerkant en is 90 cm x 90 cm. Tegen de achterwand hebben wij een groot bad geplaatst van 90 cm x 200 cm. Aan de rechterkant een wasmeubel van 120 cm breed met daarboven een spiegel van dezelfde breedte.

Het douche gedeelte

Laat ik beginnen met het meest gebruikte product uit onze badkamer, de douche.

Industriële badkamer

Onze douchecabine is van het merk Sealskin. Veel glas met een mat zwart frame in formaat 90 cm x 90 cm.

Sealskin Douche - industriële badkamer

In de doucheruimte zit een koof om doucheproducten in te zetten. Hier ben ik heel blij mee, maar hij had achteraf eigenlijk een slag groter gemoeten. Zoals je kunt zien passen onze tandenborstels er net niet in en je hebt daarnaast altijd meer verzorgingsproducten dan je denkt 😉 .

De kraan is een Raindance Powderrain douche van het merk Grohe. Een rib uit ons lijf, maar ik ben er echt heel erg blij mee! Wij wilden heel graag een regendouche, maar ik moet toegeven dat de keren dat ik hem op die manier gebruikt heb op één hand te tellen zijn. Ik gebruik de handdouche wel dagelijks. Deze heeft drie standen: normaal, powderrain en een hydrojet. Vooral de powderrain is mijn favoriet.

Een extra groot bad

Een van mijn wensen voor de nieuwe badkamer was een groter bad. Onze vorige bad had een afmeting van 75 cm x 180 cm. Echt relaxt zitten en helemaal onder water lukte hier niet in. Ons nieuwe bad heeft een afmeting van 90 cm x 200 cm, groot genoeg voor ons hele gezin! Hij is van het merk Rino Linares. Het enige nadeel aan een groter formaat bad is dat het best lang duurt voordat hij vol is en je de kraan erg warm moet zetten wil het water wat erin zit niet afgekoeld zijn als je erin stapt 😉 .

Rino Linares 90x200 - industriële badkamerHothbath Cobber met cascade / waterval mat zwart

Bij het bad hebben wij een kraan van Hothbath model Cobber in de kleur mat zwart. Deze heeft een casade uitloop en een handdouche. Dat laatste vind ik zelf wel echt een must want daarmee kun je het bad makkelijk naspoelen. Ik draai de handdouche inmiddels altijd richting de muur, want Mimi vindt het leuk om hem ineens uit het niets aan te zetten als ze in bad zit en dan sproeit hij zo de hele badkamer in 😉 . De kraan is makkelijk te bedienen, het enige nadeel vind ik dat de handdouche maar 1 stand heeft.

Onder het bad zit verlichting, dit is met een afstandsbediening aan te passen naar een andere kleur of felheid. Een leuke gadget die nét dat beetje extra geeft.

Industriële badkamer | Tegels

Voor onze badkamer was het een grote zoektocht naar de juiste tegels.

Mat witte visgraat tegel

Ik wilde heel graag een strakke visgraat tegel in de kleur mat wit. In eerste instantie was ik op zoek naar 7,5 cm x 30 cm. Na vele avonden Google afgestruind te hebben, heb ik mijn zoektocht via Instagram voortgezet. Ik was er inmiddels achter gekomen dat het model in combinatie met die maat en de kleur die ik wilde niet meer gemaakt werd.

Gelukkig kwam ik via een tip van een volger uit bij TEGEL info. Ze hebben hier een heel groot assortiment aan tegels en hadden uiteindelijk precies wat ik zocht, maar dan in het formaat: 5 cm x 20 cm. Een vriend van ons raadde aan om strookjes papier op dit formaat uit te knippen en dit in het visgraat verband te leggen. Hij had het idee dat wij dit formaat eigenlijk nog mooier zouden vinden dan 7,5 cm x 30 cm die ik voor ogen had. Hij bleek gelijk te hebben. Liso mat wit strakke tegel met rechte randen 5 x 20 cm is de tegel die het uiteindelijk geworden is.

Liso mat wit strakke tegel met rechte randen 5 x 20 cm

Eigenlijk wilde ik bij deze tegel een witte voeg. Na wat testen met verschillende soorten voegsel bleek een licht grijze voeg toch een stuk mooier aan te sluiten bij wat ik in gedachte had. Ik ben erg blij met dit eindresultaat en mijn keuze voor deze tegels.

Wand/vloer tegels

In eerste instantie wilde wij de visgraat combineren met een mat zwarte marmeren tegel. Na veel tegels bekeken te hebben waren we hier niet meer zo zeker van.  We hadden namelijk ook deze zwarte tegel gezien en daar waren we eigenlijk gelijk enthousiast over. Het is een 60 cm x 60 cm zwart gemêleerde tegel van Douglas en Jones. We hebben dezelfde tegel voor op de vloer, op het bad als op de wand gekozen om het geheel wat rust te geven. De rechtermuur hebben we glad laten stucen.

Onder de tegels op de vloer ligt vloerverwarming. Deze kun je bedienen met het paneeltje op de foto hierboven. De eerste 6 weken heeft de vloerverwarming langzaam moeten opwarmen, maar inmiddels kunnen we dit volledig gebruiken.

Spiegel INK met verwarming badkamermeubel outlet

De spiegel

De spiegel die we hebben uitgekozen is van INK en heeft naast verlichting achter de spiegel ook verwarming. Ik had van tevoren mijn twijfels of verwarming wel echt nodig was, maar Tiemen was er erg enthousiast over. Ik moet zeggen dat hij weer helemaal gelijk had, het is een top uitvinding. Als je gedoucht hebt en je komt de douche uit is de spiegel helemaal niet beslagen. Badkamerspiegels van het merk INK vind je onder andere voordelig bij Badkamermeubel Outlet. Dit bedrijf is van een vriend van ons en hij heeft naast losse spiegels ook de mooiste badkamermeubel sets van o.a. INK voor een hele mooie prijs. Zeker een aanrader dus.

Looox waskom mat zwart keramiek - industriële badkamer

De waskom die wij hebben gekocht is van het merk Looox en heeft een doorsnede van 40 cm. Hij is mat zwart, van keramiek en hij is niet helemaal glad maar heeft een reliëf. Ik was bang dat vooral kleine baardhaartjes hierin zouden blijven plakken, maar dat valt gelukkig reuze mee. De kraan die wij boven deze waskom hebben is van Hothbath model Cobber, bijpassend bij de badkraan.

Industriële badkamer | Waterontharder

Voordat wij aan de badkamer begonnen, hebben we enorm getwijfeld of wij wel echt voor de zwarte kranen moesten gaan. Niet overal zijn ze namelijk lovend over de houdbaarheid hiervan. Wij hebben bijna alle spullen voor de badkamer gekocht bij Molenhuys in Hellevoetsluis. Dit bedrijf zit pal onder mijn werk en mijn eerdere ervaringen met dit bedrijf zijn erg goed. Ze zijn klantvriendelijk en geven goed advies. Zij hadden geen slechte ervaringen met zwarte kranen, maar raadden wel aan om een waterontharder te nemen om het probleem te voorkomen.

Het was iets wat ik zelf ook al in gedachte had. Mijn ouders hebben in hun nieuwe huis een waterontharder en zijn hier heel erg tevreden over. Het heeft naast minder kalk in je badkamer op je apparatuur (= tijdbesparing in schoonmaakwerkzaamheden 😉 ) nog veel meer voordelen. Zo vermindert het eczeem klachten en zorgt het voor een langere levensduur van al je water gerelateerde elektrische apparatuur.  Ook de levensduur van je kleding en textiel is vele malen langer. Je hebt daarnaast ook nog eens een besparing op je energiekosten en op zeep en wasmiddel. Dat laatste is af en toe nog steeds wel wennen. Je bent al snel geneigd om teveel wasmiddel of zeep te gebruiken waardoor alles heel “zeepachtig” aanvoelt na het afspoelen haha.

Wij hebben hem dus wel aangeschaft en ik ben er heel blij mee. Het is een flinke investering (eenmalig € 1500,- voor een vierpersoonshuishouden), maar dat je alleen al geen kalkaanslag meer op je kranen hebt is geweldig! Nu moet ik wel zeggen dat wij naast de waterontharder de kranen wel dagelijks droog maken na gebruik. Een kleine moeite en tot nu toe scheelt het veel schoonmaken.

Badkamermeubel furnitrend - industriële badkamer

Industriële badkamer | Badkamermeubel

Het badkamermeubel hebben wij op maat laten maken bij Furnitrend uit Ridderkerk. Helaas is dat niet naar wens gegaan en hebben wij zelf het een en ander nog moeten vermaken hieraan. Zo zou het meubel geïmpregneerd zijn, maar de eerste waterdruppel die erop viel trok gelijk in het blad dus die heeft Tiemen alsnog extra geïmpregneerd. Ook zou het meubel gepoedercoat zijn, maar bij het afplakken voor het impregneren trok hij zo de ‘poedercoating’ eraf. Het bleek dus met een spuitbus zwart gespoten te zijn.

Tiemen heeft hem daarop helemaal uit elkaar moeten halen en het frame naar de poedercoater gebracht. Heel jammer want vanuit het bedrijf zelf werd nergens op gereageerd. De telefoon werd niet opgenomen en op onze berichten werd pas een paar dagen later gereageerd dat we maar een spuitbusje moest halen om het bij te werken. Ook de lades sluiten niet helemaal zoals het hoort. Dus binnenkort gaat het meubel nog even van de muur om dit aan te passen. Zeker dus geen aanrader dit bedrijf.

Het eindresultaat van onze industriële badkamer

We hebben de badkamer nu een maand in gebruik. Achteraf zijn er natuurlijk altijd een aantal kleine dingetjes, zoals eerder benoemd, die je toch beter nét iets anders had kunnen doen. Maar ik ben er erg blij mee en het is echt een super fijne ruimte geworden. Het is zeker geworden zoals we van te voren voor ogen hadden.

We hebben tegelijkertijd ook de toilet aangepakt. De verbouwing van onze beneden toilet hebben jullie al kunnen zien, maar mocht er interesse in zijn kan ik die van boven ook nog laten zien. Het is dezelfde style als de badkamer geworden.

Wij blijven thuis nog even lekker bezig. Naast de badkamer en de toilet boven hebben we ook Mimi een nieuwe kamer gegeven en de babykamer klaar gemaakt voor de komst van onze kleine jongen. Laatst had ik het over een overkapping en eigenlijk vrijwel direct na de blog hebben we toch de knoop doorgehakt om ook hieraan te beginnen. Wij zijn dus weer lekker bezig en hopelijk is alles helemaal klaar voordat de kleine geboren wordt. Binnenkort verschijnt er ook een blog van Mimi haar nieuwe kamer en de nieuwe babykamer.

Wat vind jij van onze nieuwe badkamer?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Industriële badkamer

11 Reacties

 1. Yvonne
  12 juli 2020 / 23:47

  Heel mooi geworden!

 2. 13 juli 2020 / 08:56

  Wauw, wat is het mooi en strak geworden! Heel strak en sfeervol tegelijk! Ik vind de stenen op de muur ook geweldig. Leuk, zo’n visgraat! Wel balen dat niet alles met het meubel goed is gegaan, maar gelukkig hebben jullie het uiteindelijk zelf kunnen fixen. Het resultaat is echt heel mooi.

 3. 13 juli 2020 / 10:04

  Oh wow, wat een plaatje! Zo leuk dat de voor en na foto’s totaal verschillend zijn. Oude badkamers zijn echt het leukste om een metamorfose te geven. Het is goed te zien dat jullie lang over het ontwerp hebben nagedacht, alle puzzelstukjes passen perfect op hun plek!

 4. Lieke van Veen
  13 juli 2020 / 16:27

  Wauw het ziet er super mooi uit!
  Alleen jammer van de slechte service van het bedrijf.
  Welke douchecabine is dit? Wij mogen in September in ons appartement, maar er zit geen douchecabine in.

 5. Lieke van Veen
  13 juli 2020 / 16:28

  Wauw het ziet er super mooi uit!
  Alleen jammer van de slechte service van het bedrijf.
  Welke douchecabine is dit? Wij mogen in September in ons appartement, maar er zit geen douchecabine in..

  • 13 juli 2020 / 18:26

   Ja ben er erg blij mee! Het stond niet op de factuur dus heb even voor je moeten zoeken, maar het is de dura 1700 mat zwart! Een erg fijne cabine. Je kunt hem zelf helemaal samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld met twee openslaande deuren doen, of net als wij met één. En diverse formaten ook. Succes ermee ?

 6. Alma
  13 juli 2020 / 21:59

  Wow mooi geworden zeg en ik hou ook enorm van Vissengraat tegels. In fixer uppershows zie je het ook altijd.

  En dat poeder cost verhaal ? wat ongelofelijk slecht van ze! Zou de rechtsbijstand erop zetten. Het is toch een vorm van oplichting

 7. 14 juli 2020 / 19:40

  Wat een prachtige en stoere badkamer is het geworden zeg, een badkuip zou ik ook zo graag willen.. vind het douchen prima, maar ik mis echt het bad van mijn parents home. Als we nog een keer gaan verhuizen of deze badkamer gaan oppimpen, dan zou ik dit wel heel graag willen.

 8. 15 juli 2020 / 16:51

  Wat een toffe badkamer is het geworden zeg! Zoveel mooier dan voorheen. Ik vind vooral de muren en de wasbak erg mooi! Heel leuk om de make-over te zien!

 9. 17 juli 2020 / 21:01

  Oh wow wat een prachtige transformatie is dit! Ik vind dat zwart altijd zo mooi en chique staan. Super mooi 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.