Review | Smartmax My First Totem

Laat je creativiteit los met SmartMax My First Totem

Een tijdje terug kreeg ik voor Mimi een product opgestuurd om uit te testen: My First Totem van het merk Smartmax. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit speelgoedmerk nog niet kende. Ik was erg benieuwd wat mijn dochtertje Mimi (2 jaar en 2 maanden) van dit product zou vinden. In deze blog lees je meer over My First Totem en onze ervaring hiermee.

Smartmax My First Totem | de verpakking

Het product wordt geleverd in een kartonnen doos. Op de buitenkant is het product duidelijk zichtbaar. Daar kun je dan echter nog niet goed zien wat je er allemaal mee kunt doen. Op de achterkant staat er hier wel iets over uitgelegd, maar daar kom je vooral ook gaandeweg achter.

My First Totem voorkant verpakking SmartMax My First Totem achterkant verpakking

De verpakking gaat makkelijk open en wat ik zelf erg fijn vind is dat je het product weer in deze doos kunt opruimen als je uitgespeeld bent. SmartMax My First Totem bevat 8 onderdelen en 24 opdrachtkaarten en is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met 5 jaar. De onderdelen verschillen van elkaar en bestaan uit: magnetische blokken, vormen met geluid, (dieren)figuren met twee gezichten en verschillende texturen.

inhoud SmartMax My First TotemMy First Totem, zijkant doos

De zijkant van de verpakking.

Wat belooft Smartmax met dit product?

Laat je creativiteit los met SmartMax My First Totem. Creëer je eigen grappige totem, of bouw één van de 24 opdrachten na met de meest gekke constructies.

De extra grote SmartMax onderdelen helpen jonge kinderen om op een veilige manier kennis te maken met magnetisme. De onderdelen zijn elk groter dan 3 cm. Hierdoor passen ze niet in een kinderkeeltje en hoef je je geen zorgen te maken als je kind de items in zijn/haar mond stopt. Alle onderdelen zijn dubbel verlijmd en ultrasonisch gelast waardoor ze op geen enkele manier uit elkaar te halen zijn.

SmartMax My First Totem

Wat vindt mijn dochter van 2 jaar van de My First Totem van Smartmax?

Toen ik de My First Totem voor het eerst aan Mimi gaf zei ik tegen haar: het is een soort van puzzel, maar dan net een beetje anders. Dat heeft ze goed onthouden en ze geeft nu zelf steeds aan dat ze met “een soort van puzzel” wil spelen. Het product bevat 24 opdrachtkaarten die kindjes kunnen uitvoeren. Het is dan de bedoeling dat ze het kaartje precies nabouwen. De opdrachten gaan van makkelijk naar steeds moeilijker.

Ondanks dat Mimi pas net twee is had ze al snel door wat de bedoeling is. Zelf met de opdrachten aan de slag, dat doet ze nog niet echt, dan speelt ze liever met de blokjes los. Al moet ik zeggen dat hoe vaker het uit de kast komt, hoe meer ze ook interesse krijgt om zelf de opdrachten uit te voeren. Als ik samen met haar speel, dan maakt ze sowieso wel alle opdrachten. Ik leg ze dan neer en spoor haar aan om deze na te maken. Als het te moeilijk wordt geeft ze het zelf aan “Mama Mimi hulp nodig..” en help ik haar door wat hints te geven.

SmartMax My First Totem review

Het product is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Ik was in eerste instantie bang dat Mimi hier nog een beetje te klein voor was maar dat viel mij dus echt 100% mee. De My First Totem is speelgoed van het jaar 2019 in België geworden en ik kan wel begrijpen waarom. Het is echt een heel leuk product.

Wat zijn de voordelen

Het is goed voor de hand-oog coördinatie en kleurherkenning, de diverse geluiden die in het product zitten zijn ook uitdagend voor haar en de verschillende vormen vindt ze ook heel interessant. Mijn dochter is dol op diertjes en die zijn ook terug te vinden op de diverse blokjes. Je moet goed nadenken bij het maken van de opdrachtjes, maar het verbaasde mij hoe snel een kindje dit door heeft. Ik zie ook aan haar dat ze het heel leuk vind om hiermee te spelen. Ze houdt wel van een beetje uitdaging en als het te makkelijk is raakt ze er snel op uitgekeken.

Houdt jouw kindje van puzzelen en een beetje uitdaging? Dan is dit zeker te weten iets voor jouw zoon/dochter! De SmartMax My First Totem is te koop bij o.a. Bol.com.

Kende jij de My First Totem al?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

smartmax my first totem

Speelgoed reviews die ik eerder schreef.

2 Reacties

  1. Annie Van Acker
    26 december 2022 / 10:48

    Mijn vraag is: het onderdeel van het kopje …met de oortjes, is bij ons niet magnetisch. Is dit normaal?

    • 26 december 2022 / 12:03

      Hoi Annie! Volgens mij is hij dat bij ons wel, ik ga het zo voor de zekerheid even nakijken voor je en zal je dan even mailen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.