Medik8 Retinol 3 TR Advanced Night Serum

In deze blog vertel ik jullie meer over het Medik8 Retinol 3 TR Advanced Night Serum. Ik heb het al regelmatig gezegd, maar ik ga de dertig naderen en dan moet je toch eens verder gaan kijken naar verzorgingsproducten tegen huidveroudering. Er zijn zo verschrikkelijk veel producten dat ik vaak door de bomen het bos niet meer zie. Ook zijn er zoveel termen en ingrediënten dat ik mij afvraag, waar ik goed aan doe? Welk product is nu daadwerkelijk goed en welk product kun je beter mijden. De Medik8 Retinol 3 TR kwam op mijn pad en ik ging mij wat meer in dit product verdiepen.

Medik8

Laat ik beginnen met het bedrijf waar dit product van is: Medik8. Een Award-winning huidverbeteringsmerk, wat je alleen kunt aanschaffen bij huidverzorgingsexperts. Het merk verkoopt diverse producten geschikt voor de behandeling van Acne, pigmentatie, roodheid als rosacea, droogheid en waarschijnlijk wel de bekendste: huidveroudering.

Medik8 heeft zich toegewijd tot het produceren van de hoogst mogelijke kwaliteit huidverzorgingsproducten met de beste ingrediënten in je juiste sterktes met bewezen resultaat. Medik8 heeft huidverzorgingslijnen op maat voor het oplossen van specifieke huidproblemen.

Retinol 3 TR advanced Night Serum

Via de webshop Beautyfashionshop kocht ik online het Medik8 Retinol 3 TR advanced Night Serum.

Beautyfashionshop.nl is voortgekomen uit een wellnesscentrum dat zijn sporen ruimschoots verdiende in de beautybranche na een bestaan van 18 jaar.  Met hun jarenlange ervaring op gebied van huidverzorging, make-up, huidproblemen etc. willen ze graag hun kennis met ons delen, zodat je heel gemakkelijk en veilig jouw huidverzorgingsproducten en cosmetica online bij BeautyFashionShop kunt kopen.

Medik Retinol 3TR night serum

Medik8 Retinol 3 TR advanced Night Serum wordt geleverd in een witte verpakking. Het lijkt meer op een recept van de apotheek dan op een verzorgingsproduct en komt daardoor bij mij erg professioneel over.

Medik Retinol 3TR night serum

Wat belooft Medik8 met de Retinol 3 TR advanced Night Serum?

Een licht supersnel intrekkend vitamine A nachtserum, die de verschijning van fijne lijntjes en rimpels en ruwheid van de huid verbetert. De huidteint en hyperpigmentatie worden geoptimaliseerd en de huid wordt verjongd. Het beoogde resultaat is een jonge stevige en egale huid zonder lijntjes en rimpels. De grootte van de poriën worden geminimaliseerd, pigmentatie wordt tegengegaan, de textuur en de stevigheid van de huid verbeterd, rimpel diepte wordt minder en het werkt tegen acne.

Klinkt goed. Ik ben erg benieuwd.

Medik Retinol 3 TR night serum

Het serum zit in een flesje. Ook dit vind ik erg professioneel overkomen. Het lijkt net op een medicijn van de dokter.

Medik Retinol 3TR night serum

Retinol wat is dat?

Het voornaamste bestandsdeel van dit serum is Retinol.  Een product waar je wellicht als leek nog nooit van gehoord hebt, maar het is een product wat in heel veel verzorgingsproducten zit. Retinol is kortweg gezegd vitamine A. Vitamine A speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en vernieuwing van de huidcellen. Het is zowel op doktersrecept te krijgen, in een erg geconcentreerde vorm en daarnaast kun je het in diverse cosmetica producten terug vinden in een wat minder geconcentreerde vorm. De geconcentreerde vorm helpt wel beter, echter kun je hier ook weer huidirritatie van krijgen. Bij de minder geconcentreerde versie heb je daar geen last van. Kort samengevat helpt Retinol je bij een goede conditie van je huid.

Medik Retinol 3TR night serum

Op de verpakking wordt duidelijk vermeld waar dit product voor bedoeld is.

Medik Retinol 3TR night serum

Met het pipetje kun je gemakkelijk het product uit het potje halen en aanbrengen op je gezicht. Het aanbrengen van het Medik8 Retinol 3 TR Advanced Night Serum dien je op te bouwen.

Hoe gebruik je dit product?

Gedurende de eerste twee weken tweemaal per week aanbrengen, de twee daaropvolgende weken om de dag aanbrengen en vervolgens dagelijks. Wrijf na het reinigen in de avond 4 druppels in de huid. Laat het volledig absorberen.

Ik zit momenteel nog in de opbouwende fase. Ik heb het product nu de eerste twee weken tweemaal per week aangebracht. Het is een fijn serum wat een beetje vettig aanvoelt. Na het reinigen van mijn huid laat ik vier druppels op verschillende plekken op mijn hoofd vallen. Ik wrijf het met mijn handen uit over mijn gehele gezicht en ga dan lekker slapen. Het is belangrijk dat je het voor het slapen doet en niet overdag. Je mag namelijk na het aanbrengen van dit product niet in de directe zon. Zorg ervoor dat je je overdag ook goed blijft insmeren als je dit product gebruikt.

Mijn ervaring tot nu toe

Tot nu toe ben ik erg tevreden over het serum. Het voelt lekker aan en ik merk dat het mijn huid voedt. In  de afgelopen dagen heb ik het idee dat ik veel meer straal dan voorheen. Daarnaast merkte ik dat ik na het aanbrengen van het product, de dag erna een stuk minder last had van bultjes en onzuiverheden op mijn huid. Nu heb ik dit product nog niet lang genoeg getest om echt een werkelijk oordeel te vellen dus daar moeten jullie helaas nog even op wachten. Ik ben super benieuwd of dit product mijn ‘rimpels’ inderdaad minder diep doet lijken. Ik blijf dit product uiteraard gebruiken en probeer na een half jaar een update en voor en na foto toe te voegen aan het bericht.

Ken jij het merk Medik8 al?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Beautyfashionshop.

11 Reacties

 1. 16 juni 2017 / 07:15

  Ik heb wel van dit merk gehoord maar nog nooit gebruikt. Ben benieuwd of het je op de lange termijn gaat bevallen

 2. 16 juni 2017 / 07:47

  Hier ben ik wel erg benieuwd naar. Ik ben gek op serums en gebruik er nu een van Oriflame

 3. 16 juni 2017 / 08:41

  Klinkt heel fijn! Je hebt me heel nieuwschierig gemaakt:-)

  Liefs, Nathalie

 4. 16 juni 2017 / 09:27

  Wat een fijne review, ik kende het merk nog niet! Wat je nu al verteld klinkt heel fijn, ben benieuwd naar de resultaten over langer termijn <3
  Liefs,
  Evelien

 5. 16 juni 2017 / 21:14

  Heb hier al meer positieve reviews over gelezen, fijn dat je eerste ervaringen goed zijN! Ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden!

 6. 16 juni 2017 / 21:21

  Ja,… ik mocht ooit een mini setje reviewen en wat deed het veel voor mijn rode huid! Wauw! Fijn dat jouw ervaring ook positief is.

 7. 17 juni 2017 / 09:15

  Ik ken dit merk nog niet! Ga het wel even onthouden

 8. 22 juni 2017 / 13:30

  Fijne en uitgebreide review! Ook fijn dat je eerste ervaringen goed zijn.

 9. 27 juni 2017 / 23:11

  Het merk ken ik niet maar het ingredient wel. Goed dat je begint met verzorgen, want dat is echt zoveel beter om preventief te werk gaan (trust me, I know.. ik ben oud haha!) xx

 10. 29 juni 2017 / 09:36

  Het merk ken ik niet, maar de ingredienten zie ik vaker voorbij komen. Een serum is altijd mijn favoriete verzorging. Ik ga dit product op mijn wishlist zetten.

 11. 3 juli 2017 / 15:38

  Oh dat klinkt inderdaad wel erg goed! Ik ben de 30 al wel gepasseerd, hahaha! Mijn huid heeft wel een beetje extra aandacht nodig 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.