Meisjes Babykamer Roomtour!

Eindelijk, de lang verwachte babykamer roomtour! In week 37 hadden wij de babykamer helemaal klaar voor gebruik. In deze blog geef ik je een tour door de babykamer van onze dochter. Bereid je voor op een lang artikel, met veel foto’s en uiteraard veel roze πŸ˜‰ .

Meisjes babykamer | Slaapplek

Wij hebben ervoor gekozen om de babykamer qua kleuren redelijk rustig te houden. De vloer is een PVC betonlook vloer die wij over de gehele bovenverdieping hebben liggen. Wellicht had je hem al in onze slaapkamer roomtour voorbij zien komen. Alle muren zijn wit, behalve 1 muur. Deze is behangen met zachtroze vierkantjes behang. De vierkantjes zijn niet helemaal strak waardoor het lijkt alsof deze op de witte muur gestempeld zijn. De kleur van deze vierkantjes hebben wij gebruikt als uitgangspunt voor de rest van de kamer qua accessoires en een deel van de rest van de meubels.

Babykamer - knuffel prinses mimiBabykamer meisje - roomtour

Als bedje hebben wij gekozen voor een meegroei ledikant van Done by Deer. Ik vond het design van dit bedje zo leuk, dat moest ik gewoon hebben haha. Daarnaast is het ook nog eens erg praktisch, aangezien je dit ledikantje dus kunt ombouwen naar peuterbedje en daarna eventueel kunt gebruiken als bankje.

In eerste instantie wilde ik alleen een ledikantje. Bij de voorlichtingsavonden hebben ze ons toch aangeraden om een klein wiegje erbij te nemen voor de eerste periode. Ik heb in onze slaapkamer nu een Mozes wiegje staan die ik naast mijn bed kan schuiven voor de nachtvoedingen. Het idee is, dat ze als ze overdag gaat slapen ze wel vanaf het begin in het ledikantje gaat slapen.

Flamingo baby mobiel

De flamingo mobiel die ik heb gekregen voor mijn babyshower.

Babykamer meisje thema zwaan- roomtour

Mijn moeder had een lijst gekocht voor deze zwaan, alleen deze had geen achterbord. Mijn vriend heeft die gemaakt en ik heb hem met een restant stukje behang behangen om zo weer één geheel te krijgen met de rest van de kamer!

Babykamer meisje - roomtour

Alle wiegjes en bedjes zijn al opgemaakt. Ik ben helemaal weg van dit Meyco ledikantdeken knots. Hij is van 100% katoen en zo groot en zacht! Als ze uit haar bedje is gegroeid kun je hem ook altijd nog gebruiken als deken voor op de bank. Ook de kleur past perfect bij de rest van het kamertje. Ze hebben van dit merk trouwens ook hele leuke ledikantlakens met zwaantjes en ogen. Deze heb ik nog op mijn wishlist gezet als kraamcadeau.

Meisjes babykamer | Kledingkast & kleertjes

Voor de rest van de meubels hebben wij gekozen om oude meubeltjes op te laten knappen. Mijn schoonvader vindt het heerlijk om te hobbyen en kan oude dingen zo omtoveren tot nieuwe pareltjes. We hadden al wat ideeën en binnen de kortste keren had ik via de een van de koopjeshoeken in de buurt een commode en later ook een kledingkast gevonden.

Babykamer meisje - kledingkast

De kledingkast heeft hij helemaal wit geverfd en van stroken leer heeft hij handvaten gemaakt. De binnenkant van de kledingkast is dezelfde kleur roze als het behang. Wat ik erg prettig vind aan deze kast is dat de deuren helemaal plat open kunnen. Zo kun je gemakkelijk bij alle spullen. Ook heeft hij, omdat ik al zoveel kleding voor haar heb, een extra hangrekje gemaakt. Trouwens hoe schattig is dat poefje?!

Babykamer meisje - kledingkast

Toen ik met verlof was en de kleertjes allemaal had gewassen en gestreken, ben ik alle kledingstukken op elkaar gaan leggen voor de maten. Sommige merken vallen een stuk kleiner of juist weer groter uit. Nadat alles uitgezocht was, heb ik labels gemaakt. Dit heb ik gedaan door een stuk kraftpapier in de vorm van een label uit te knippen, er een gaatje in te perforeren en met een viltstift de maat erop te schrijven.

Babykamer meisje - kledingkast Zelf gemaakte kledinglabels babykamer

Zo kun je gemakkelijk de maten uit elkaar houden en hou je overzicht in de kledingkast πŸ™‚

Meisjes babykamer | Commode

Ook de commode komt dus van een koopjeshoek en heeft mijn schoonvader helemaal zelf opgeknapt. Eigenlijk stond het bovenste gedeelte op de commode. Ik vond het leuker als hij zou hangen aan de muur en ook een stuk praktischer. Ook wilde ik iets hebben waaraan ik nog wat spulletjes kon ophangen. In het bos zijn ze opzoek gegaan naar een mooie tak, die heeft hij helemaal kaal gemaakt en bevestigd onder de commode. Het blijft echt té leuk!

Het bovenste gedeelte is dus dezelfde kleur roze als het behang en de onderkast wit, met uiteraard weer de lederen stroken omgetoverd tot handvaten.

Babykamer meisje - commodeBabykamer meisje inspiratie

De eerste knuffel die ik voor de kleine kreeg was dit onderstaande haasje. De rammelaar eenhoorn hierboven is van mijn vriend geweest toen hij klein was.

Babykamer meisje inspiratie

Op het bovenste gedeelte van de commode staan alle zalfjes, shampoo etc. Het badje hebben we tijdelijk verplaatst naar de leegstaande kamer, naast de babykamer. Die komt waarschijnlijk toch in de badkamer te staan als ze er eenmaal is. Ik heb van veel producten testers gehad uit de gratis babyboxen die je kon ophalen. Ook heb ik van mijn zusje een setje van rituals gehad en van mijn schoonmoeder van Naïf. Ik ga deze eerst proberen en kijken waar haar huidje het beste op reageert voor ik weer nieuwe producten aanschaf.

Babykamer meisje inspiratie

De inrichting van onze commode

Ik wist zeker dat ik een commode met lades wilde, dit leek mij veel praktischer en ik ben nu nog steeds erg blij met deze keuze. Hieronder laat ik je zien hoe ik de lades nu heb ingericht. Het kan uiteraard zomaar zijn dat dit helemaal niet praktisch is en dat we het, als ze er eenmaal is, toch weer gaan omgooien haha.

Babykamer inhoud commode

In de linkerlade zitten alle luiers. Ook hier veel van verschillende merken uit de gekregen babyboxen. In de rechterlade ligt nog niet heel veel. Billendoekjes, navelbandjes, een borstel en kam van Charming Kitty die ik van mijn ouders kreeg en vitaminedruppels.

Babykamer inhoud commode

De grote lade daaronder zit vol met hydrofiele luiers, zowel normaal formaat als XXL. Ook vind je hier de spuugdoekjes, monddoekjes, extra hoezen voor het aankleed kussen en de badcapes. Mijn moeder heeft mij geholpen met dit praktisch in te richten volgens een boek wat ze net had gelezen. Inderdaad een super mooie manier om het overzichtelijk te presenteren.

Babykamer inhoud commode Babykamer inhoud commode

Hieronder zit nog een lade, daar zitten eigenlijk allemaal losse rommeltjes in momenteel. Zoogcompressen, maandverband, informatie van de kraamzorg, extra spenen en flesjes, kruikjes etc.

Meisjes babykamer | Schommelstoel

Iets waar ik over twijfelde was een schommelstoel. Ik vond het leuk om er een te hebben voor op de babykamer en ik denk dat het ook erg praktisch is. Op instagram had ik jullie om hulp gevraagd. Ik merkte dat veel van mijn volgers toch wel veel gebruik hebben gemaakt van de schommelstoel, zeker tijdens de voedingen of het lezen van een boekje voor het slapen gaan. Ik ben gaan zoeken naar een houten schommelstoel op de koopjeshoeken in de buurt en marktplaats. Helaas vond ik daar niet iets wat ik zocht of veel te duur. Uiteindelijk vond ik deze schommelstoel ergens online voor rond de € 69,-.

Babykamer schommelstoel

De schommelstoel heb ik aangekleed met een heerlijk zacht kleedje wat ik gewonnen had, een kussen van Xenos en een rib kussen van de kringloop. Naast de schommelstoel staat een lamp die mijn vriend helemaal heeft opgeknapt. Deze kwam van de kringloop en heeft hij geverfd in dezelfde kleur als de muur. Ik wilde eigenlijk zelf een lampenkap gaan breien, maar toen ik deze bij Leen Bakker zag, liet ik dat idee snel varen haha.

punnikwoord

Hier nog een sneakpeak van iets wat ik wel zelf maakte voor de babykamer: een punnikwoord met haar naam. Hij ligt al een hele tijd verstopt onder het aankleedkussen πŸ˜‰ . Willen jullie zien hoe je gemakkelijk een punnikwoord zelf kunt maken?

Dat was mijn rondleiding door de babykamer. Zoals je ziet hebben wij veel gebruik gemaakt van tweedehands items die we hebben opgeknapt, in de mix met een paar hele nieuwe hippe items. Ik heb echt super veel gehad van vrienden en familie en ben daar heel erg dankbaar voor. Het is lief dat iedereen zo meeleeft en er net zo enthousiast over is als wij dat zijn.

Wat vind jij van onze babykamer?

15 Reacties

 1. 21 februari 2018 / 07:12

  Wauw, ik vind jullie babykamer er echt sΓΊpermooi uitzien! Wat een mooie meubels, lieve details en leuke tinten. Ik vind die zwaan aan de muur onwijs gaaf, maar ook de schommelstoel is prachtig en dat plankje boven de commode is ook al zo leuk. Jullie meisje boft maar straks met zo’n mooie roze kamer β™₯

 2. 21 februari 2018 / 07:24

  Wow, wat onwijs mooi gedaan! Die flamingo mobile is ook echt super leuk! Ik ben trouwens inderdaad heel benieuwd hoe je een naam kunt punniken. Sneak peek zier er al mega leuk uit!

 3. 21 februari 2018 / 08:44

  Super mooie kamer en wat leuk dat iedereen zo creatief meehelpt! Wij hebben het ledikant naast ons bed gezet, daar slaapt ze ook prima in πŸ™‚ Ik wil ook wel weten hoe je zo’n naam kan punniken.

 4. Robine
  21 februari 2018 / 09:12

  Wat is haar kamertje gaaf geworden zeg! Leuk om te zien dat jullie ook tweedehands spullen hebben gebruikt en opgeknapt ?

  Nog eventjes en je staat ieniemini luiertjes te verschonen aan je commode πŸ˜‰
  Ik ben erg benieuwd naar de naam en je diy project!

  Zet β€˜m nog even op met de laatste loodjes xxx

 5. Desiree
  21 februari 2018 / 09:16

  Super mooi geworden les er mist nog 1 ding!!!!
  Kan niet wachten ???

 6. 21 februari 2018 / 12:47

  Wat een mooi kamertje is het geworden zeg! En wat fijn, zo’n schoonvader die zo handig is! Alle meubeltjes zijn echt prachtig geworden.

 7. 21 februari 2018 / 15:34

  Zo leuk om dit te zien! Ik ben helemaal weg van de zwaan aan de muur. Ik ben alleen nog bezig geweest met jurkjes in te slaan…nu de kamer nog.

 8. 21 februari 2018 / 16:13

  Wat een ontzettend mooi kamertje! Erg leuk gestyled en nog even, dan ligt jullie meisje er al in te slapen! Succes met de laatste loodjes!

 9. 21 februari 2018 / 19:25

  Tof dat je schoonvader zoveel heeft opgeknapt en zo mooi ook! De flamingo mobiel vind ik geweldig! Mooi kamertje!

 10. 28 februari 2018 / 08:28

  Het is een mooi en rustig geheel geworden. Lekker opgeruimd ook!

  Echt, ik vind het zo slim dat je de kleertjes netjes op maat hebt geordend. Ik ben heel benieuwd of jullie het vol blijven houden dit te sorteren.

 11. 8 maart 2018 / 13:27

  OMG, wat is de kamer van Mimi mooi geworden zeg! Love it! Ik vind die witte kast echt stunning!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.