Mijn nieuwste aanwinst | Kipling Luiertas, Black Scale Embos

Een luiertas uitzoeken is iets wat wel even tijd kost. In ieder geval voor iemand als ik ๐Ÿ˜‰ . Niet alleen moet hij mooi zijn, maar daarnaast vooral ook erg praktisch! Zo had ik van te voren een hele wensenlijst opgesteld en kwam ik uiteindelijk tot de ideale luiertas voor ons: de Kipling luiertas Black Scale Embos.

Mijn wensen voor een luiertas

Ik vond het belangrijk dat ik van tevoren goed onderzoek had gedaan naar wat handig was voor een luiertas en wat niet. Ik heb een beetje rondgevraagd bij vrienden en kennissen die al kinderen hebben, online forums doorgespit en gekeken naar mijn eigen ideeën over een luiertas. Uiteindelijk moest mijn ideale luiertas de volgende eigenschappen hebben:

 1. Hij moet vooral praktisch zijn;
 2. Hij moet groot genoeg zijn;
 3. Stevig genoeg zijn;
 4. Hij moet tegen water kunnen;
 5. Zowel Tiemen als ik moeten hem beide mooi vinden.

Een hele lijst dus haha. Praktisch stond op nummer één, daarbij wilde ik graag een luiertas zonder flap. Dat je hem makkelijk en snel kunt openen. Daarnaast moest hij niet al te veel vakjes hebben, een aantal praktische vakjes is meer dan zat.

Kipling Luiertas Black Scale Embos

Na een zoektocht van een paar avonden, kwam ik uit bij Kipling. Ik weet nog van vroeger hoe onverwoestbaar tassen van dit merk zijn. Er waren veel leuke kleuren (ook roze), maar aangezien Tiemen er ook mee moet lopen heb ik uiteindelijk voor de Kipling Luiertas Black Scale Embos gekozen. Een zwarte tas met een glimmend hartjes patroon erop.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

De tas ziet er zo uit. Door het glimmende patroon is hij absoluut niet saai ondanks dat hij wel helemaal zwart is.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Het welbekende aapje van Kipling. Van vroeger weet ik mij nog te herinneren dat het heel belangrijk was welke naam jouw aapje had. Voor de geïnteresseerde dit aapje heeft de naam Lorenzo.

Kipling Luiertas Black Scale Embos

Naast het aapje zit een aparte sleutelhanger. Dit is een apart opberghoudertje voor de speen van je kindje. Zo kun je er gemakkelijk en snel bij mocht je hem plots nodig hebben.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Aan de andere kant van de tas zit een zelfde extra tasje alleen dan een maatje groter. Deze is voor een flesje en is van binnen helemaal geïsoleerd.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Aan de bovenkant kun je de tas gemakkelijk en snel openmaken met een van de twee ritssluitingen.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Op de voorkant van de tas zit een opbergvak met een paar kleine vakjes erin. Ook zit hierin het verschoningsmatje, in bijpassende kleur. Ik denk dat het vak vooral erg handig is voor je eigen spulletjes als een portemonnee, sleutels en telefoon.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Het verschoningsmatje nog even neergelegd. De binnenkant is een soort wit zijl met logo. Het is dus gemakkelijk schoon te maken mocht het nodig zijn.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Kijk! Dit wilde ik dus heel graag. Een apart haakje of klipje waarmee je de tas aan je kinderwagen kunt hangen. Het lijkt mij ideaal!

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

De binnenkant van de tas is rood met allemaal kleine figuurtjes. Aapjes, wolkjes etc. Toch nog iets van kleur in de tas! Dit maakt het ook weer makkelijk als je iets moet zoeken in de tas. Zoals je ziet heeft de tas wel een aantal praktische vakjes, maar is het niet overdreven.

Kipling Camama Luiertas Black Scale Embos

Nog even het patroon van dichtbij, het zijn een soort van kleine glimmende hartjes.

Kipling Luiertas Black Scale Embos

Eindoordeel Kipling Luiertas

Al met al en prachtige tas! Afgelopen weekend waren wij een weekendje weg naar Purmerend. Wij hebben de luiertas toen meegenomen met al onze spullen erin om hem uit te testen. Ik vond het een super praktische tas waar je veel in kunt doen. Als hij helemaal vol is, is hij wel redelijk zwaar. Het is handig dat je hem op verschillende manieren kunt dragen en ik denk dat wij veel plezier van deze luiertas gaan hebben! Oja nog een groot pluspunt is dat de tas waterproof is. Zowel van de binnen als van de buitenkant. Je kunt er dus mee door de regen lopen en als er iets lekt in de tas is dat ook geen probleem!

Ik heb deze luiertas ontvangen van Bagageonline, een webshop waar ik zelf groot fan van ben. Ze hebben namelijk ook superleuke koffers, zie mijn eerdere blogs over handbagage trolleys en koffers. Deze luiertas kost: € 134,90.

Waar moe(s)t jouw luiertas aan voldoen?

21 Reacties

 1. 17 november 2017 / 07:56

  Mooie tas hoor!! Die kleur is prachtig en speciaal, zie je niet zoveel

  • 19 november 2017 / 19:07

   Ja leuk he! Ik heb hem bij nog niemand anders gezien dus inderdaad wat specialer dan een standaard kleur ๐Ÿ™‚

 2. 17 november 2017 / 09:10

  Wat een mooie! Wij hebben er nog niet รจรจn, dus ik ga nog even rondkijken ๐Ÿ™‚

  • 19 november 2017 / 19:08

   Ja zeker even gaan rondkijken! Er is veel keus, veel mooie, maar ook heel veel lelijke tassen haha. Dus echt even voor gaan zitten ๐Ÿ™‚

 3. 17 november 2017 / 09:18

  Wow erg mooi. Ik wist niet dat luiertassen zo praktisch waren (ik heb zelf nog geen kinderen, dus heb me er niet in verdiept haha) Wat is zo’n vakje voor het speentje en flesje praktisch zeg! En dat verschoningsmatje klinkt ook ideaal! ๐Ÿ™‚ Ik had vroeger een rugzak van kipling en het ging inderdaad nooit stuk! Ik denk dat de tassen ook handig/stevig zijn voor handbagage als je op reis gaat ofzo. Liefs Eveline

  • 19 november 2017 / 19:11

   Ja er gaat voor mij een hele wereld open nu hoor haha. Ja deze is echt praktisch. Ik heb hem natuurlijk nog niet getest met kindje, maar zonder is hij al praktisch ๐Ÿ™‚ Echt aan alles is gedacht! Ja Kipling is echt top he! Mijn vriend heeft zijn Kipling tas van de middelbare school nog steeds liggen en die gebruikt hij ook nog steeds haha.

 4. 17 november 2017 / 14:00

  Lijkt me erg handig dat er aparte hangers voorzien zijn voor een speen en flesje. ๐Ÿ™‚

  • 19 november 2017 / 19:14

   Ja die hangers waren echt een must en het is inderdaad erg handig! Ik heb hem al getest op de aankomende kinderwagen die ik van de week besteld heb en het is superhandig ๐Ÿ™‚

 5. 17 november 2017 / 17:17

  Wat een gave tas! Het is dat ik geen klein grut meer heb, maar eerder aan een boodschappen trolley moet! ?

 6. 17 november 2017 / 19:49

  Wat een gave tas zeg! Een beetje stoer, maar door de glimmertjes nog steeds ook lief ๐Ÿ™‚ Echt een mooie keuze! Mocht ik ooit een luiertas nodig hebben voor een kindje, dan zou ik er het liefst een van Oilily willen ๐Ÿ™‚

  • 19 november 2017 / 19:18

   Ja die van Oilily zijn ook erg leuk en passen goed bij jou ๐Ÿ™‚ Mijn vriend vind dat kleurrijke wat minder haha.

 7. 17 november 2017 / 21:48

  Ik vind die tas wel leuk zeg!
  Ik had op school een kipling tas

 8. 19 november 2017 / 08:58

  Wat een prachtige tas, mama! De baby wordt in stijl verzorgd straks, hoor! Mooi!

 9. 30 november 2017 / 09:47

  Ha, toevallig ben ik ook aan het overwegen om een Kipling luiertas te kopen. Alleen de prijs houdt me nog een beetje tegen.

  • 30 november 2017 / 10:13

   Hij is niet heel voordelig, dat klopt. Alleen ik heb al zoveel goede ervaringen met Kipling en de andere tassen die ik ook mooi vond waren dezelfde prijs of zelfs nog duurder ๐Ÿ™‚ Dus de keus was makkelijk gemaakt hihi

 10. yana
  19 januari 2020 / 20:02

  Hoe hang je hem aan je koets? Als ik hem aan mijn handgreep wil hangen schuift hij langs de baren helemaal naar beneden tegen het zitje aan (bijna over de grond dus)

  • 19 januari 2020 / 20:07

   Dank je wel voor je berichtje, Wij hebben de Joolz Geo 2 en maken de tas door middel van de klipjes/lusjes aan de stang vast. Bij ons zitten daar twee nopjes waar hij dan precies achter blijft hangen. Veel kinderwagens hebben dit, maar ik weet niet welke kinderwagen jij hebt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.