Onverwacht een ritje dokter

Toen ik afgelopen woensdag richting werk vertrok voelde ik me moe en had ik een stevige hoofdpijn. Ik dacht dat ik gewoon te lang bezig was geweest met mijn blog en nam me voor om die avond lekker vroeg naar bed te gaan. Naarmate de dag voorbij kroop ging ik mezelf afvragen hoe ik dit in hemelsnaam vol ging houden.

via GIPHY

Het was eindelijk vijf uur en ik reed op de automatische piloot naar huis. Na het koken ging ik gelijk naar bed. De pijn in m’n hoofd bleef en ik kreeg nu ook extreme pijn in mn rug. Het voelt alsof je continu keihard getrapt wordt in je rug. Misschien weet je niet hoe het voelt maar je kunt je het vast wel indenken haha. Ik ging op bed liggen, keek nog wat tv en om half 8 zette ik alles uit. Ik verging van de pijn. Ik wist niet meer hoe ik moest liggen, zitten of wat dan ook. Ik nam twee paracetamol en ging slapen. S’nachts werd ik rillend wakker, trillen en zweten als een gek. Ik had ineens een vermoeden wat het kon zijn. Ik heb twee jaar geleden nierbekkenontsteking gehad en dit leek er toch wel verrekte veel op.

Donderdagochtend toe ik wakker werd, stond ik met pijn en moeite op uit bed. Richting de dokter dan maar. Het is niet dat ik naar de dokter gaan vervelend vind hoor want mijn dokter is supertof maar ik vind het gewoon zo zeurderig overkomen. Gelukkig kom ik eigenlijk nooit voor niks. Heeft vaste te maken met het ‘denken voor mensen’ wat ik helaas regelmatig doe. Eerst maar langs de apotheek. Bij de apotheek haalde ik een urinecontainer (wat een verschrikkelijk woord is dat zeg) en ging ermee richting de dokter.

via GIPHY

Bij de assistent vroeg ik of ze even naar mijn urine wilde kijken. Ze was net klaar met alles nakijken maar ze had alles nog liggen en hup daar ging ze het kamertje in. Ik kon amper met mijn ogen knipperen of daar was ze weer. Nee het was inderdaad niet goed. Mijn urine zat vol witte bloedcellen en of ik even op de dokter kon wachten want die wilde me heel graag zien. Nou ik dacht kuurtje en klaar. Ik moest een half uurtje wachten dus besloot even naar de Bruna te lopen een paar honderd meter verderop voor de nieuwste Grazia. Dat stukje lopen was echt teveel gevraagd. Zwetend, hijgend en doorweekt kwam ik bij de dokter aan. Hij heeft een aantal test gedaan, bloeddruk meten, koorts meten en wat vragen gesteld. Hij besloot me uiteindelijk een zware kuur te geven, mocht het binnen 24 uur niet beter worden dan moest ik worden opgenomen in het ziekenhuis. Je kunt begrijpen dat ik blij was met met pillen πŸ˜‰ . Snel opgehaald bij de apotheek en direct mijn bed weer in. Ik kon niet lang staan, dan viel ik bijna flauw en zitten ging ook niet goed. Liggen was dus de perfecte oplossing.

Nierbekkenontsteking is een ontsteking in de wand van het nierbekken. Beide nierbekken kunnen ontstoken zijn maar afzonderlijk is ook mogelijk. De symptomen zijn zoals bovengenoemd. Heftige pijnklachten in de rug of buik. Dit kan gepaard gaan met koorts en koude rillingen maar hoeft niet. De eerste keer heb ik dit namelijk niet gehad (de rillingen).

Vrijdag voelde ik de pijn nog steeds. Het was wel iets minder geworden maar langer dan 5 minuten zitten, dat werd hem nog niet. Helaas moest ik me dus ziek melden voor werk. Ik voel me daar altijd zo lullig over terwijl ik er natuurlijk niks aan kan doen. In de loop van de dag merkte ik dat de pijn wat minder werd. Ik probeerde wat te lopen en te zitten. Nog steeds niet top maar omdat het iets minder werd hoefde ik in ieder geval niet richting ziekenhuis πŸ˜‰ !

Zaterdag ging het gelukkig al stukken beter. Nog wel wat pijn maar dat is echt te verwaarlozen met de dagen ervoor. Ik haalde wat boodschappen ruimde mijn huis op en toen was de dag weer voorbij.

Op zondag ging het weer iets minder. Waarschijnlijk teveel gedaan op zaterdag. De pijn is weer meer aanwezig. En de bijwerkingen beginnen…

via GIPHY

Niet alleen de slechte bacteriën worden vernietigd met de kuur maar ook de goede. Dat betekent dus een nauwe connectie met de WC. Ik denk dat ik wel blij word van de weegschaal als ik die erbij pak over een paar dagen πŸ˜‰ .

We wachten af. Geduld is niet mijn beste kant haha. Het gaat gelukkig beter dan donderdag en vrijdag en dat is top! In de loop van deze week moet ik terug komen voor een controle. Vorige keer moest ik er toen nog een kuur achteraan dus ik ben heel benieuwd hoe het nu verloopt! Laten we hopen het beste!

Heb jij wel eens nierbekkenontsteking gehad?

 

15 Reacties

 1. 25 januari 2016 / 08:17

  Oeeeh jakkes, nierbekkenontsteking. Wat vervelend zeg. Ik had ooit een nierbekkenontsteking, maar doordat ik in mijn leven al zo vaak problemen had met blaas etc, voelde ik het niet en heb het daardoor verwaarloosd (en ging het dus van kwaad naar erger). Uiteindelijk lag ik in het ziekenhuis en heb ik een week lang bij mijn ouders geslapen, omdat ik niets meer kon van de pijn en ontzettend hoge koorts had. Brr, ik wens het niemand toe. Hoop dat je je snel beter voelt!

 2. 25 januari 2016 / 08:50

  Jeetje wat heftig! Goed dat je meteen actie hebt ondernomen. Veel beterschap!

 3. 25 januari 2016 / 10:26

  Oh, ai! Dat klinkt niet fijn! Heel veel beterschap!

 4. 25 januari 2016 / 12:14

  Vervelend, beterschap! Ik heb gelukkig nog nooit iets gehad aan mn nieren/blaas/etc. Dat lijkt me echt vreselijk!

 5. 25 januari 2016 / 19:36

  Tjeetje, wat ellendig, hopelijk ga je je snel opgeknapt voelen…beterschap meid…

 6. Claudia
  25 januari 2016 / 20:33

  Getsie les beterschap !

 7. 25 januari 2016 / 21:52

  He bah wat gruwelijk naar! Ik kan mij er niet zoveel bij voorstellen (mijn verdraaide bekken, maar dan nog pijnlijker, of zo). Heel veel beterschap (fijn om te lezen dat het elke dag ietsie pietsie beter gaat!) β™₯

 8. 25 januari 2016 / 22:09

  Klinkt vrij heftig inderdaad. Ik heb het zelf nog niet meegemaakt, gelukkig. Pak maar lekker je rust, want als ik het zo lees heb je dat wel nodig. Lijkt me vreselijk om je zo te voelen πŸ™ Beterschap, hopelijk slaan die medicijnen goed aan!

 9. 25 januari 2016 / 22:20

  Bwehhh, zo naar! Ik weet wat je voelt. Ik heb het al zes keer gehad en het is echt vreselijk pijnlijk. Heel veel beterschap en luister Γ©cht naar Je lichaam! Je kan er nog een aardige nasleep van krijgen en die moet je echt niet negeren. (Spreekt uit ervaring…) Sterkte!!

 10. Nina Simplynspecial
  26 januari 2016 / 21:55

  Aah nee, dat lijkt me geen pretje πŸ™ Hopelijk knap je snel op! Sowieso frustrerend als je dan ineens zo weinig kan. Beterschap Les!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.