Onze droomreis naar Amerika | Gaan we dit jaar wel of niet?

Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, maar ik hou nog meer van vakantie en reizen. De wereld ontdekken en doen waar je op dat moment zin in hebt. Dromen over reizen dat heeft iedereen wel denk ik. Wij hebben al een hele tijd een droom over een lange reis naar Amerika. Meer hierover lees je in deze blog.

Onze droomreis naar Amerika

Ik ben inmiddels twee keer in Amerika geweest en ik moet zeggen het voelt op een of andere manier als een tweede thuis. Je bent op vakantie, in een hele andere omgeving, maar toch voelt het heel vertrouwd. Alhoewel ik graag nog eens een bezoek aan Florida zou willen brengen, lijkt mijn man dat nou helemaal niks. Hij is bang dat ik gelijk Disney in ren en er de hele vakantie niet meer uitkom denk ik 😉 . Voor dat ik zwanger werd hadden wij al het idee om samen naar San Francisco te gaan en vanuit daar rond te trekken. Toen kwam kleine Mimi er even tussendoor en hebben wij het uitgesteld. December vorig jaar wisten wij het zeker in 2019 gaan wij die reis maken. Of toch niet?

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Tips gevraagd

Als je mij op instagram volgt heb ik eind vorig jaar tips gevraagd voor een reis naar Amerika in het gebied Californië. Na deze tips ben ik aan de slag gegaan. Er is zoveel te zien en te doen, dat je van te voren echt een goede planning moet maken voordat je aan de slag kunt gaan met boeken. In ieder geval dat vind ik. Misschien ben ik dan te voorzichtig, maar ik plan graag dingen 😉 . Zeker als het gaat om een (voor mij) onbekende plek dan vind ik het toch altijd moeilijk om keuze’s te maken. Dat is gekomen tijdens mijn depressie en eigenlijk nooit meer weggegaan.

Wat wij heel graag willen zien

Na de tips hadden Tiemen en ik beide lijstjes gemaakt met wat we graag wilde zien. Aan de hand van die lijstjes hebben we met de kaart gekeken naar wat waar lag. Sommige dingen lagen heel erg uit de richting van de rest en aangezien we dit jaar 2,5 week de tijd zouden hebben was dat gewoon niet haalbaar.

google maps california

Een van de dingen die ik graag wil zien is Fairyland Canyon. Dat ligt in de staat Utah. Iets verder weg dan ik dacht haha. Die viel voor mij dus af. Maar er blijft genoeg leuks over om te zien. San Francisco, Golden Gate Bridge, Alcatraz, Monterey bay, de Pacific Coast Highway, Disney California, Santa Monica pier, San Diego Zoo en ook de nationale parken: Sequoia National Park en Yosemite National Park zijn een aantal van onze must visits.

Uit de eerdere reizen weet ik dat je heel graag heel veel wil zien in korte tijd. Ik had echt het gevoel van ik ben er nu, maar ik moet er wel echt uithalen wat erin zit. Zo kwam ik ook doodmoe thuis haha. Met Mimi erbij weet ik dat we het rustiger aan moeten doen en ik kreeg een beetje mijn twijfels of we het in 2,5 week wel gingen redden met alles wat we willen doen en zien. We willen namelijk ook niet hele dagen in de auto zitten met haar, of alleen maar weg en onderweg zijn. Rustdagen heb je ook nodig op je vakantie.

Met wat wij wilde bezoeken zijn we gaan kijken naar vluchten naar San Francisco met eventueel terug vanaf Los Angeles. Ik keek naar hoelang we waar ongeveer nodig hadden en zocht er al verschillende hotels bij uit. Een huurauto was ook niet onbelangrijk 😉 . Toen kwamen we helaas al snel tot de conclusie dat we de reis nog even moeten uitstellen.

Waarom wij nu hebben besloten nog niet te gaan

Allereerst was het een budget kwestie. Wij hadden een budget van ongeveer €6.000 tot €8.000 euro in gedachte voor deze reis. Na het uitrekenen van alles wat wij alleen al kwijt zouden zijn aan de vlucht, wat van de park entree’s, huurauto en hotels, kwamen we op een bedrag van ongeveer 7.000 euro. Eigenlijk dus al bijna ons gehele budget. Voor dat bedrag hadden we nog geen eten en ook nog geen benzine. Een deel van de entree zat hier wel al in verwerkt maar uiteraard, is er zoveel meer te doen als we alleen al gepland hadden.

Afbeelding van JamesDeMers via Pixabay

Daarnaast kreeg ik toch stiekem wel een beetje paniekaanvallen (ook een mooi souvenir van mijn depressie) bij het maken van een lange reis naar een bestemming die ik zelf nog niet ken met een kindje. Ook kreeg ik lichte paniek bij het denken aan wat we allemaal mee moeten zeulen. Mimi heeft koemelkallergie dus voor haar hebben we sowieso extra voeding nu nog nodig die we moeten meenemen. Een buggy is ook wel handig, want ondanks dat ze al heel goed loopt, is ze afgeleid bij elk grassprietje wat ze ziet. Ook een babybedje heb je nodig want, zo las ik op diverse forums, dat schijnt voor Amerika niet altijd standaard aanwezig te zijn ook al vraag je het aan in de hotels.

Tiemen had naast het budget vooral de twijfel of het voor Mimi wel leuk zou zijn. Ze vermaakt zich net zo goed op een camping in Zuid-Frankrijk, dus voor haar hoeven we het niet te doen. Hij gaf aan dat hij het leuker zou vinden om deze reis te maken met de kind(eren) als ze iets ouder zijn. Hij zou graag willen dat ze zich de reis kunnen herinneren als ze later groter zijn. En in het geval van Mimi zal ze hier waarschijnlijk geen herinneringen aan overhouden.

Het laatste argument was dat we als we gaan, toch liever wat langer gaan (4 weken o.i.d.). Zodat we het meer op ons gemak kunnen doen en net iets meer kunnen bezoeken als we in 2,5 week kunnen doen. De prijs van de vlucht is nou eenmaal aan de hoge kant of je nu twee weken of vier weken gaat.

Wat in het vat zit verzuurt niet

Al met al hebben wij dus toch moeten besluiten om deze reis dit jaar niet te maken. We sparen gewoon nog even lekker door. Ik weet het zeker, ooit gaan we nog eens deze reis maken. In de tussentijd blijven we er lekker over dromen en vooral alles wat we daar ooit willen bezoeken opschrijven zodat we het niet kunnen vergeten. Waar we uiteindelijk wel heen gaan dit jaar zul je later terug zien op mijn blog.

Vergeet je ESTA niet

Ga jij binnenkort wel naar Amerika? Het ESTA formulier invullen is dan iets wat je niet moet vergeten! Een ESTA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Eenvoudig een ESTA aanvragen gaat snel met het online formulier op VisumBuitenland.nl. Hier kun je alles in het Nederlands regelen en kun je ook gewoon met iDEAL betalen. De kosten bedragen €29,95 per persoon.

Een ESTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze periode mag je zoveel reizen naar Amerika maken als je wil. Zowel zakelijk als privé. Elk verblijf in Amerika mag wel maar maximaal 90 dagen aaneengesloten zijn. Let wel op, wanneer het paspoort verloopt waarmee je jouw ESTA aanvraag hebt gedaan, dien je naast een nieuwe paspoort ook een nieuwe ESTA aan te vragen.

Wat is jouw ultieme droomreis?

Deze blog bevat een gesponsorde link.

4 Reacties

  1. 22 maart 2019 / 07:20

    Ik kan me voorstellen dat jullie de reis voorlopig nog even uitstellen. Zeker met een klein kindje lijkt het me best wel een onderneming om een rondreis te maken aan de andere kant van de wereld. En het is inderdaad ook zonde om steeds flink te moeten haasten om alles te kunnen zien wat je wilt zien.
    Wel slim dat jullie het zo uitgebreid hebben bekeken, inclusief het budget en alles. Die mooie reis komt er vast over een tijdje alsnog wel van. Ik ben heel benieuwd wat nu jullie bestemming is geworden 🙂
    Romy onlangs geplaatst…Droomhuis in de maak | Update & eerste foto’s van mijn woningMy Profile

  2. 23 maart 2019 / 19:17

    Met een kindje is het sowieso een heel ‘gedoe’ maar ik snap wel dat jullie het uitstellen! Maar dit is wel een prachtige reis en staat ook zeker op mijn bucketlist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.