Reistips | Mijn tips voor voordelig naar Amerika (Florida & New York)

Toen ik afgelopen week heftig aan het opruimen was, kwamen er een hele hoop herinneringen naar boven. De geschiedenis flitste aan mij voorbij haha. Ik vond onder andere ook alle foto’s van twee trips die ik maakte naar Amerika met mijn toenmalige vriend. Een super leuke tijd heb ik daar gehad, het was echt een ervaring om nooit te vergeten.

Ik weet nog dat ik het plannen van dit soort reizen ook erg leuk vond. Nog leuker vond ik het, om te zien dat er zo ontzettend veel manieren zijn om te besparen op een reis naar Amerika! Ik heb hier nog nooit eerder iets over geschreven op mijn blog. Nu kwam de inspiratie naar boven én had ik de tijd om het uit te werken. In deze blog daarom mijn tips om voordelig naar Amerika te reizen.

Voordelig naar Amerika | Mijn twee Amerika reizen

Ik ben in totaal twee keer naar de Verenigde Staten geweest. Mijn bespaartips zijn voortgekomen uit de ervaringen die ik met het boeken van deze reizen heb opgedaan.

De eerste keer Amerika

De eerste keer dat ik naar Amerika ging hebben wij een rondreis gemaakt. De route van deze rondreis was:

Orlando – Naples – Everglades – Key’s – Miami – Bahama’s.

Florida Highway South 1

Deze rondreis hebben wij ongeveer zes weken voor vertrek pas geboekt. Ik wilde van tevoren graag een uitgestippelde reis en omdat het onze eerste keer Amerika was hebben wij het grootste deel van deze reis geboekt bij (destijds nog) Arke. Naast de pakketten die ze aanbieden kun je bij het reisbureau ook zelf je gehele reis samenstellen. Dat hebben wij toen gedaan. Ik kwam er toen achter dat deze maatschappij hele goede afspraken heeft met hotels, prijzen die je via TUI had kreeg je niet via bijvoorbeeld Booking. Die zaten hier ver boven. Zeker dus een overweging waard om even te vergelijken.

Al me al was de reis goed bevallen en zeker ook het cruise gedeelte naar de Bahama’s was echt een aanrader. De cruise zelf is niet zo duur ongeveer 300 euro voor 5 dagen, echter vergis je niet in de (georganiseerde) excursies die je kunt doen op de Bahama’s. Wij hebben alles gedaan wat wij maar wilde, maar beide creditcards waren tot de nok toe gevuld. Oké dat kwam ook deels door mijn shopgedrag de dagen ervoor 😉  haha.

De tweede keer Amerika

Vrijheidsbeeld

Toen ik iets meer dan een half jaar daarna weer aan het zoeken was voor reizen, dacht ik met veel liefde terug aan Amerika. Ik wilde heel graag naar New York en dat moest dus de nieuwe bestemming worden. Toen ik ging kijken wat een vlucht en hotel in New York kostte kwam ik uit op zo een € 1599,- p.p. (periode juni 6 dagen). Jeetje dat was wel heel veel in vergelijking met de reis die we daarvoor hadden gemaakt. Ik ging verder zoeken en kwam achter het volgende.

Als ik een vlucht boekte naar Orlando incl. hotel, daar een week verbleef incl. autohuur en met een binnenlandse vlucht naar New York vertrok. Wij daar ook een week verbleven in het hotel wat ik eerder gevonden had en weer terug vlogen naar huis via Orlando kwam ik op € 1500,- uit! De keus voor de tweede reis was dus zo gemaakt 😉 .

Voordelig naar Amerika | De vlucht & verblijf

De vlucht

Ik ben op twee verschillende manieren in Amerika gekomen. De eerste keer ben ik gevlogen met KLM/Delta Airlines. Een goede vlucht, waarbij je genoeg beenruimte hebt. Alleen ik vind het zelf een nadeel dat je, als je richting Orlando gaat, altijd moet overstappen. Als je ook maar een beetje vertraging hebt, mis je je overstap en duurt je reis een stuk langer.

Een rechtstreekse vlucht heeft mijn voorkeur en dan is TuiFly een goede uitkomst. Naast dat het fijner is om rechtstreeks te vliegen is TuiFly ook erg voordelig. Momenteel kun je retour naar Miami of Orlando al vanaf €349,- ! De vluchten zijn inclusief maaltijd, snacks, koffie, thee, frisdrank en persoonlijk entertainment. Nog een voordeel vind ik dat je kunt upgraden naar Comfort of Premium class (soms voor echt een schijntje) waarmee je dan meer beenruimte hebt tijdens de vlucht. Destijds kreeg je dan automatisch ook meer bagageruimte (daar deed ik het natuurlijk voor 😉 ) maar tegenwoordig is dat volgens mij altijd betaald.

Vlucht amerika

De binnenlandse vlucht boekte ik gewoon ergens online. Ik betaalde destijds volgens mij 190 euro voor 2 personen heen en terug. Ik zie dat je nu al vanaf 140 euro heen en weer kunt. De vlucht is 2,5 uur dus je bent er zo! Hou wel rekening met de mogelijkheid op enige vertraging. Op de heenweg waren wij er zo, maar op de terug weg was onze vlucht zomaar gecanceld en hebben we meer dan 12 uur op het vliegveld moeten wachten zonder enige schadevergoeding achteraf.

Verblijf

Nu heb ik nog een tip voor je. Als je ervoor kiest om met TuiFly te vliegen, kijk dan eens naar de aanbiedingen die er op dat moment zijn mét een hotel. Ik ben er achter gekomen dat het vaak vele malen goedkoper is om een combinatie te boeken van hotel/vlucht. Zo zag ik dat als ik nu een week Orlando boek incl. het hotel waar ik destijds 2x geweest ben (Enclave Hotel & Suites) je voor een week slechts € 499,- betaald incl. vlucht. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Booking of Trivago (waar ik vaker hotels boek zoals bij Disneyland Parijs) Dan zou je voor dat hotel alleen al 83 euro per nacht betalen! Zeker de moeite waard dus om eens uit te zoeken. Ook al kies je ervoor om daarna weer rond te gaan reizen kan het dus goedkoper zijn om dat hotel voor een week te boeken en er maar een aantal nachten te blijven.

Voor losse hotels kijk ik dus vaak ook naar de aanbiedingen bij Trivago, booking en andere sites. Ik vergelijk en blijf het in de gaten houden. Probeer wel met een andere computer/netwerk te kijken als waar je mee boekt want dat kan zeker uitmaken! Ook geven sommige sites, een paar dagen nadat ze gezien hebben dat je voor een bepaald hotel hebt gekeken, je een paar dagen later een kortingsbon om dat hotel voordeliger te boeken. Niet altijd gelijk boeken loont soms dus zeker.

Voordelig naar Amerika | Autohuur

Ik heb op mijn blog deze tip al eens eerder gegeven, maar nogmaals als je een auto wil huren kijk dan eerst bij EasyTerra. Van mijn ex-schoonvader kreeg ik deze tip een paar jaar geleden en ik ben hier nog steeds erg blij mee. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van alle bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je altijd tegen het gunstigste tarief je auto kunt huren.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan EasyTerra is dat je zeker weet dat je niet teveel betaald, dat het duidelijk is wat je huurt en daarnaast dat op hun website ook veel reviews staan over de verhuurmaatschappijen waar je de uiteindelijke auto boekt.

Welke auto kies je dan?

Als je een auto huurt in Amerika en je gaat rondreizen is het wel van belangrijk dat je goed let op hoe groot de auto is. Het is namelijk voor je reisverzekering van belang dat je koffers achterin de kofferbak passen. Doet dit het niet, dan ben je niet verzekerd voor je bagage mocht deze gestolen worden. Verder kun je eigenlijk de kleinste auto kiezen. Ik heb het al vaak genoeg meegemaakt in Amerika (tip van mijn tante), dat je daar aankomt en dat ze je alsnog proberen te upgraden. NOOIT DOEN! Blijf bij de keuze die je heb gemaakt. 9 van de 10 keer krijg je daar namelijk automatisch een upgrade naar een iets groter model.

Auto huren Amerika

Oja, nog een tip. Let erop dat de auto die je uitkiest navigatie heeft. Dit kan ingebouwd zijn maar mag uiteraard ook gewoon een TomTom zijn. Ik denk dat als wij die niet hadden gehad wij niet zo een leuke reis hadden gehad 😉 . Het is namelijk echt even zoeken waar je heen moet en zeker voor de lange afstanden is het gewoon super makkelijk. Ook hebben wij de TomTom veel gebruikt om bijvoorbeeld te zoeken naar een Walmart (zoek dichtstbijzijnde supermarkt/tankstation etc. )

Voordelig naar Amerika | Extreme Couponing

Ken je het programma Extreme Couponing? Als dat in Nederland mogelijk was had ik dat echt gedaan haha. Hier leeft het helaas niet zo, maar in Amerika is het booming business. Ga je naar pretparken, uiteten, ergens shoppen? Zorg van te voren dat je al hebt gekeken naar coupons.

De weken voor ik naar Amerika ging, heb ik voor alles waar wij in ieder geval heen wilde gezocht op coupons. Dit geldt voor de uitjes als attractieparken, winkelketens, maar ook voor restaurants. Ik ben in de buurt van het hotel gaan zoeken naar welke restaurants er waren en wat goed aangeschreven stond. Dan heb ik daarop gezocht voor kortingsbonnen. Uiteindelijk ging ik naar Amerika met een hele hoop bonnen en het heeft ons zeker veel geld bespaard.

1500 woorden verder en hopelijk heb ik jullie kunnen voorzien van een groot aantal tips om te besparen op je reis naar Amerika! Mocht je nog vragen hebben over iets van het bovenstaande, laat het dan even weten, dan kan ik je misschien nog ergens over adviseren of ergens bij helpen. 

Heb jij al eens Amerika bezocht?

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link

12 Reacties

 1. 26 februari 2018 / 08:10

  Superleuke tips dit! Heel misschien ga ik deze zomer naar Amerika en dan moet ik wel een beetje voordelig kunnen reizen. Superslim dat je op deze manier naar New York bent gegaan, en wat klinkt die rondreis geweldig! Malou x

  • 7 maart 2018 / 18:51

   Die rondreis was ook echt geweldig Malou! Echt een aanrader hoor. Mocht je tegen die tijd nog extra vragen hebben laat het mij maar weten hoor. Naar welk gebied zou je gaan?

 2. 26 februari 2018 / 08:39

  Fijne tips! Wij zijn er drie keer geweest: Miami, rondreis Las Vegas, San Francisco en LA en New York. Heerlijk!! Ik zou er heel graag willen wonen stiekem haha. Wij hadden in Miami een auto gehuurd maar was geen succes. Hadden een cabrio maar helaas begon het halverwege te regenen (zul je net hebben) en hadden een navigatie (dus hel!). Waren overigens geweldige vakanties!! Wij hebben altijd alles zelf apart geboekt en samengesteld. Scheelt heel veel geld.

  • 7 maart 2018 / 18:53

   Ja wonen zou ik ook niet verkeerd vinden hoor haha. Ojeeee, Wij hadden in Miami uiteindelijk ook nog twee dagen een hele dure cabrio gehuurd, dit koste evenveel als de rest van de auto heel de vakantie hahah. Het was wel gaaf, maar inderdaad wij hadden ook regen, dus ook niet zo een succes. Navigatie heb je wel echt nodig he. Echt een doolhof daar anders! San Francisco staat ook nog op mijn verlanglijstje.

 3. 26 februari 2018 / 09:15

  Wat een fijne tips! Amerika staat niet bovenaan mijn must visit list maar ik vind het wel een erg toffe plek om heen te gaan.
  Liefs,
  Evelien

  • 7 maart 2018 / 18:54

   Het is echt een prachtig land en zeker het gebied waar ik geweest ben. Dus mocht je nog een bestemming zoeken, het is een aanrader hihi. Wat staat wel bovenaan je lijstje?

 4. 26 februari 2018 / 09:26

  Wij zijn ÊÊn keer in Amerika geweest en vlogen toen met Delta. Geen klachten hierzo! Onze hotels boekten ik via Hotels.com – dat was het goedkoopste + je spaart er gratis nachten – en we verplaatsten ons van stad tot stad (Washington, DC, Philadelphia, Boston en New York) met de trein. Goed te doen, allemaal! Ik doe het trouwens altijd zo, ik boek alles apart en stel dan zelf een ‘reispakket’ samen. Dat is meestal veel goedkoper dan via een reisoperator. Ahhh, ik wil terug. â™Ĩ

  • 7 maart 2018 / 18:57

   Fijn dat jij ook tevreden was over Delta. Bij ons toen ook goed gegaan alleen het overstappen was slecht geregeld. Ja ik dacht destijds ook dat het voordeliger was om los te boeken, maar voor Florida kwam ik zo het voordeligst uit. Ik merk wel dat het per regio heel erg kan verschillen dus inderdaad zeker blijven vergelijken! Wat leuk dat je het per trein hebt gedaan! Dat lijkt mij ook wel een aparte ervaring. Ja als ik er zo over praat zou ik bijna gelijk boeken hahah

 5. 26 februari 2018 / 09:41

  Leuk om te lezen! Ik ben er nog nooit geweest, maar staat wel op de planning voor ‘ooit’.

 6. 26 februari 2018 / 18:35

  Ik ben 8 keer naar de VS geweest waarvan 1x een half jaar op uitwisseling. Wat jij zegt klopt grotendeels maar met een binnenlandse vlucht moet je uitkijken: als je de overstap mist en je reist niet met dezelfde maatschappij als je intercontinentale vlucht kun je zomaar vast komen te zitten. Daarnaast is het echt een stuk duurder geworden. In 2008 ging ik voor 400 euro retour naar NYC. Dat lukt nu bijna niet meer. Verder zijn er veel dingen gratis, zeker in NYC.

  • 7 maart 2018 / 18:59

   Ja dat klopt zeker. Wij hadden daarom 2 dagen tussen de terug vlucht vanuit New York naar Florida zitten en achteraf is dat maar goed ook geweest!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.