Mijn haarritueel & Review Batiste droogshampoo Limited editions Eden en Bloom

Afgelopen week introduceerde Batiste droogshampoo Limited Editions Eden en Bloom. Vandaag vertel ik je wat ik van deze producten vind en hoe ik ze gebruik.

Droogshampoo in mijn haarritueel

Vroeger waste ik mijn haar elke dag. Het werd alleen steeds vetter en daar werd ik totaal niet blij van. Ik wilde dit afbouwen maar hoe? Ik ben allereerst opzoek gegaan naar een andere shampoo. Voorheen gebruikte ik Andrélon, nu ben ik al zeker twee jaar overstapt naar de Lush shampoo bars. Daarmee blijft mijn haar een stuk langer fris en is het niet meer zo zwaar en futloos. Na mijn overstap van shampoo ben ik in plaats van elke dag mijn haar wassen naar om de dag gegaan.

Ik wilde het nog wat langer uitstellen dus besloot ik droogshampoo te proberen. Ik heb verschillende merken geprobeerd maar bleef uiteindelijk hangen bij Andrélon. Tót ik een paar maanden gelden een mega groot pakket won van Batiste bij Simplynspecial. Hierin zaten alle Batiste droogshampoo’s uit het assortiment. Mijn overstap van Andrélon naar Batiste was al snel duidelijk. Ze ruiken lekkerder en wauw wat geven ze mijn haar een goed volume. Vooral de XXL volume editie!

Momenteel was ik mijn haar om de vier/vijf dagen. Ik heb de eerste twee dagen na het wassen geen andere producten nodig en de derde dag soms ook nog niet eens. Dat ligt even aan welke tijd van de maand het is en het weer etc. Daarna spray ik s’morgens alleen wat droogshampoo in mijn haar. Ik vind dit erg fijn. Mijn haar is er niet alleen voller door maar is er ook dikker van geworden.

Review Batiste droogshampoo Limited Editions Eden en Bloom

Batiste droogshampoo Limited editions Eden & Bloom reviewEden

De geur en de verpakking van Eden zijn geïnspireerd op Engelse tuinen. Ik vind deze verpakking de mooiste van de twee. Heel erg romantisch en schattig met de zacht roze kleur en de vlinders en vogels erop. Deze droogshampoo heeft een zachte geur van meloen en kamperfoelie. Hou je van een subtiele geur maar wel het verfrissende gevoel en het volume? Dan zou ik voor deze gaan.

Bloom

Deze droogshampoo heeft een mooie zwarte bus met allemaal verschillende bloemen erop. Op het moment dat ik de dop van deze verpakking trok was ik verkocht. Deze geur neemt me namelijk direct mee naar mijn middelbare schooltijd. De geur is exotisch en is een combinatie van calypso, orchidee en freesia. Waarom naar je middelbare schooltijd vraag je je misschien af. Ik had destijds een deo met exact dezelfde geur. Ik ben direct bij Kruidvat gaan ruiken wel van de deo’s dat was en het is er een van Vogue Girl. Ik vind deze geur echt super lekker, ondanks dat hij een stuk zwaarder is van Eden heeft de geur toch nog een lichtheid over zich heen. Hou je dus van iets heftigere geuren met het vertrouwde Batiste effect, dan zou ik zeker voor deze kiezen!

Batiste droogshampoo Limited editions Eden & Bloom review

Hoe gebruik je deze droogshampoo?

Het is belangrijk om droogshampoo op de juiste manier te gebruiken. De laatste tijd gaan er allerlei horror verhalen de ronde dat je er eczeem en haaruitval van krijg e.d. Daar heb ik zelf geen last van. Mijn haar wordt alleen maar dikker en voelt beter aan dan ooit te voren.

Hoe gebruik ik de droogshampoo? Eerst kam ik mijn haar in het model zoals ik wil. Dan kijk ik naar welke stukken in mijn haar vet zijn. Ik schud de bus even goed, haal de dop eraf en spuit de droogshampoo vanaf een afstandje (ongeveer 30 cm) op de vette delen in mijn haar. Dit zijn vooral de haarwortels aan de zijkant van mijn hoofd, mijn middenscheiding en de achterkant. Je hoeft niet veel te spuiten slechts een klein beetje. Anders slaat het al snel wit uit en dat is (ondanks dat het wel weer wegtrekt) niet de bedoeling. Als ik alles bespoten heb, ga ik met mijn vingers door die delen heen en masseer ik het een beetje in. Dan kijk ik of het resultaat goed is en mocht het niet het geval zijn dan gebruik ik nog wat extra. Super easy en hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat.

Eindoordeel en waar te koop

Deze twee Limited editions zijn weer een mooie aanvulling op de uitgebreide collectie van Batiste. Ik ben zelf helemaal fan geworden van Bloom dus daar ga ik zeker nog een paar bussen van inslaan. Deze edities zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Douglas online van 18 juli tot en met 14 augustus 2016. Daarbij geldt op=op. Voor een bus van 200ml betaal je € 4,89.

Gebruik jij droogshampoo?

12 Reacties

 1. 25 juli 2016 / 07:26

  Ik vind de flacons zo mooi! En ze ruiken inderdaad heerlijk!

 2. 25 juli 2016 / 07:46

  Als grootverbruiker van droogshampoo wil ik deze echt nog proberen te scoren. Ik ben zo benieuwd naar de geur, en de verpakking ziet er ook uberschattig uit.

 3. 25 juli 2016 / 09:44

  Ik gebruik tegenwoordig ook gewoon vaker droogshampoo! Heel erg fijn. Ik heb ook een aantal van Batiste, ben er erg bij mee ๐Ÿ™‚

 4. 25 juli 2016 / 13:34

  Ik heb dat nog nooit gebruikt. Ik was namelijk elke dag mijn haar, ik kan er niet aan wennen het een dag over te slaan. Stom hรจ?

 5. 25 juli 2016 / 16:47

  Heerlijk spul? Mwah bij mij werkt het allemaal niet.. ๐Ÿ™ het word zwaar, en ook nog eens heel vet.. Jammer man ๐Ÿ™

 6. 11 augustus 2016 / 15:32

  Ik vind het ook echt twee pracht producten. beiden een heerlijke geur en veel volume!

 7. 4 november 2016 / 20:23

  Klinkt goed! Ik heb deze zelf nog nooit geprobeerd maar misschien toch de moeite waard.

 8. 23 maart 2017 / 11:47

  Hoop dat ze dit jaar ook weer een limited edition uitbrengen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.