Zoocchini de leukste oefenbroekjes voor kinderen

Mijn dochtertje is nu 2 jaar en 3 maanden. Al sinds ze twee jaar is begint ze een beetje interesse te krijgen in het potje en plassen op de wc. Nu ik bijna verlof heb en het mooie weer er weer aankomt leek het mij een goed moment om te beginnen met zindelijkheidstraining. Wat dan echt onmisbaar is, zijn onderbroeken. Van oma had ze al een paar mooie gehad en daarnaast kwamen deze mooie oefenbroekjes van Zoocchini binnen. Een mooi moment om ze goed uit te testen.

Over Zoocchini

Zoocchini onderscheidt zich door hun liefde voor dieren, de natuur en kleur. Hun boodschap luidt: Iedereen en alles is mooi .. en anders! Ze zetten zich in voor kwaliteit en veiligheid van de producten die ze maken en hebben daarbij alle aandacht voor details. Alle producten die ze maken zijn vrij van BPA, lood, phthalaten en overtreffen de gestelde veiligheidseisen voor kinderen zodat hun klanten verzekerd zijn van goede producten.

Naast deze leuke oefenbroekjes hebben ze onder andere ook normaal ondergoed, badcapes, rugzakken, zwemluiers en slabbetjes in hun assortiment. Allemaal even kleurrijk en met voornamelijke dieren erop.

De verpakking | “Mijn eerste paar onderbroeken” van Zoocchini

De onderbroeken worden geleverd in een mooie natuurlijke verpakking. Je ziet gelijk de leuke diertjes op de onderbroeken wat het ook voor kinderen erg aantrekkelijk maakt.

oefenbroekjes van Zoocchini Zoocchini verpakking oefenbroekjes

Ik ontving van Zoocchini de maat 2-3 jaar voor mijn dochter. Deze is geschikt voor kinderen van 12-15 kilo. Ze is net geen 12 kilo en de onderbroeken zijn nog een klein beetje ruim, maar sluiten wel goed aan op de punten waar nodig. Naast deze maat is er ook nog een maat 3-4 jaar en die is geschikt voor kindjes van 14-17 kilo. De verpakking is geheel recyclebaar, wat voor mij een mooi pluspunt is.

Het product | Kleurrijke Zoocchini oefenbroekjes

Zoocchini heeft een grote collectie aan oefenbroekjes voor kinderen in hun assortiment. Ze worden veelal geleverd in een pakket van 3 stuks, maar er zijn ook een aantal onderbroeken los verkrijgbaar. Ik ontving de variant Girls Safari. Deze bevat drie oefenbroekjes in de kleuren: roze, blauw en groen met leuke dierenprints erop.

Zoocchini oefen onderbroek reviewtrainingsonderbroeken

De onderbroeken voor meisjes hebben een schattig ruche aan de bovenband van de onderbroek. Dit heeft de jongensvariant van deze onderbroeken niet.

oefenbroekjes voor 2 jarige

In de onderbroek zelf staat de maat aangegeven, de manier waarop je ze kunt wassen en er wordt duidelijk gemaakt dat je de onderbroeken eerst moet wassen voor het eerste gebruik.

oefen onderbroek voor meisjesoefenonderbroek zebra

De oefenbroekjes bevatten prints met: olifanten, giraffe en een zebra. Mijn dochter was gelijk erg blij met deze onderbroeken! Ze is dol op diertjes en de felle kleurtjes spreken haar ook steeds meer aan. Ze wilde ze gelijk aandoen om vervolgens niet meer uit te willen trekken. Dat is natuurlijk een goed teken!

De oefenbroekjes in gebruik

Laat ik wel even beginnen met het nadeel van de oefenbroekjes van Zoocchini. Mijn dochtertje vindt ze zo leuk dat ze de onderbroeken het liefst heel de dag aan iedereen laat zien 😉 . Voor Zoocchini dus eerder een groot compliment i.p.v. een nadeel maar voor mama momenteel wat minder haha.

Zoocchini oefenbroekjes

Ze wilde zoals hierboven aangegeven de onderbroekjes niet meer uit doen. Dus zijn we het gelijk gaan proberen. Uiteraard volgde al snel het eerste ongelukje, want tijdens het spelen is het nog best moeilijk om dan ook gelijk bezig te zijn met het potje. De oefenbroekjes zijn tegen kleine ongelukjes bestand. Ze vangen redelijk veel plas of een drolletje op, maar echt een hele grote plas, daar tegen zijn ze niet tegen opgewassen. Dat is ook logisch want het is geen luier. Ik moet zeggen dat het mij positief verrast hoeveel plas deze oefenbroekjes opnemen.

De onderbroekjes voelen aan als een gewone onderbroek, maar dan met een verdikking erin. Dit valt niet op in een legging of iets wat ze op dat moment draagt dus dat is heel erg fijn. Het is nét dat beetje meer zekerheid dan een gewoon onderbroekje en dat vind ik zelf wel heel erg fijn! Ze zijn daarnaast makkelijk te wassen en schoon te krijgen en blijven mooi, ook na meerdere keren wassen.

Ik ben blij met deze oefenbroekjes. Mijn dochtertje vindt ze geweldig en leuk om te dragen, en voor mij een mooie zekerheid dat niet alles direct onder zit.

Op dit moment is mijn dochtertje nog niet zindelijk, we hebben het een week geprobeerd. Ik merkte dat ze op een gegeven moment juist een afkeer tegen het potje en de wc begon te krijgen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik laat het zindelijke worden nu even rusten tot na mijn bevalling, want deze periode is voor ons allemaal al spannend genoeg. Na die tijd gaan we weer vrolijk verder oefenen met deze oefenbroekjes van Zoocchini!

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Zoocchini oefenbroekjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.