Schijn bedriegt | in real life was ik helemaal niet hier..

#Realstagram

Schijn bedriegt. Dat je je op social media heel anders voor kunt doen dan je werkelijk bent is voor niemand een verrassing. Zeker de afgelopen tijd hoor je er vaak genoeg verhalen over. Bekende modellen of bloggers die zich ineens afzetten tegen het #perfecte leven wat ze zogenaamd hebben. Ze plaatsen de waarheid bij hun verhalen. Ik noem het ook wel van instagram naar realstagram 😉 . Afgelopen 10 dagen heb ik me hier ook schuldig aangemaakt. Oké ik was gewoon mezelf, not really perfect but just me en de foto’s waren ook echt van mij. Echter een deel van deze foto’s waren niet in Nederland genomen en ik zat op dat moment ook niet in Nederland. Ik was namelijk in Egypte met mijn familie. 

Realstagram 

Ja, ik heb de werkelijkheid even over de afbeeldingen geplaatst. Deze afbeeldingen zijn op één na in Egypte genomen in plaats van in Nederland zoals ik beweerde. Het was lastig om foto’s te maken zonder ook maar iets door te laten schemeren. Wat ik nog moeilijker vond was niet zeggen dat ik er zat. Ik zou jullie allemaal zo graag willen vertellen hoe mooi het was. Ik moest me nog even inhouden. Van wie dan? Ja van mezelf.  

Waarom dan geheim houden?

Na alle gekkigheid van afgelopen weken besloot ik om mijn afwezigheid deze keer niet werelds te maken. Ik plaatste niets over mijn vakantie op mijn social media en mijn blog liep ook gewoon door met Nederlandse dingen. Ik deed dus gewoon alsof ik in Nederland was terwijl ik in werkelijkheid heerlijk genoot van een vakantie met mijn familie. Alleen mijn werk, mijn familie en een select groepje vriendinnen en vrienden wisten dat ik niet thuis was. 

Vroeger liet ik maar al te graag weten dat ik er niet was. Mede door foto’s te plaatsen van de geweldige plaatsen waar ik me op dat moment bevond. Onzin vond ik het, dat je dat niet op Facebook kan zetten dat je weg bent. Waarom nu dan wel doen alsof je thuis bent zou je zeggen? Na de diefstal van de auto van mijn vriend, de inbraak bij mijn ouders en diverse inbraken bij ons in de buurt heb ik besloten om het dit keer niet te zeggen. Ik was bang. Ja bang dat ook mijn auto weg zou zijn als ik thuis kwam of dat ze ons nieuwe huis overhoop kwamen halen. Gelukkig is het niet gebeurd maar misschien wel mede doordat ik het niet kenbaar heb gemaakt. Dat zal ik nooit weten. Wat ik wel weet is dat in de korte periode dat wij weg waren er weer drie inbraken geweest zijn. 

Dat ik het goed volhield bleek wel toen een van mijn vriendinnen ineens appte ‘ Ben je al thuis?! Ik dacht dat je nog in Egypte was! ‘ Ik heb me rot gelachen toen ik dat binnen kreeg hihi. Voor mij een teken dat mijn ‘plan’ werkte. 

Genoeg over waarom. Ik heb een heerlijke vakantie gehad!  Samengevat heb ik een hoop gelezen, in de zon gelegen, geslapen, gegeten, gezwommen, gesnorkeld en als klap op de vuurpijl gezwommen met wilde dolfijnen. Ik heb al eens eerder met dolfijnen gezwommen maar dit keer was het echt anders. Dit was mijn eerste keer zwemmen met “wilde” dolfijnen. Hieronder een voorproefje. Twee foto’s om jullie uit deze druilige wereld te halen en even mee te nemen naar mijn zonnige week. 

Dolfijn rode zee
Egypte rode zee

Heb jij uit zelfbescherming wel eens ‘de waarheid verdraaid’ op social media? 

12 Reacties

 1. 25 november 2015 / 09:25

  Toch wel verstandig om het zo aan te pakken! Die echte vakantiefoto’s kun je later altijd nog online zetten.

 2. Christa
  25 november 2015 / 09:51

  Goed gedaan les;) hihi. Ik wist het natuurlijk wel al leek het soms echt dat je gewoon thuis was hoor. Zie je zaterdag ?

 3. 25 november 2015 / 12:29

  Niet iedereen hoeft gelijk op de minuut te weten waar je bent of als je al thuis bent.

 4. 25 november 2015 / 13:14

  Had geen flauw idee! Ben eigenlijk wel van mening dat je niet alles hoeft te delen op social media omdat je ook nog je eigen en prive leven hebt! Wel heel gaaf hoor, wauw, ook dat je met dolfijnen hebt gezwommen!

 5. 25 november 2015 / 13:30

  Hihi, goed gedaan, ik had niks in de gaten 🙂 Heerlijk dat je zo genoten hebt op vakantie en weer veilig thuis bent gekomen.

 6. 25 november 2015 / 13:30

  Jaloers! Ik zou ook nu wel even naar het buitenland willen. Maar ik snap wat je bedoelt, het lijkt wat alsof mensen zich mooier willen voordoen dan dat hun leven daadwerkelijk is. -x-

 7. 25 november 2015 / 20:00

  Hihi, groot gelijk heb je,…. zo zie je maar…hoe echt niets is wat het lijkt….

 8. 26 november 2015 / 07:33

  Ik heb zeker zelfbescherming, dus ik vind dat heel goed van je. Wat heb jij een heerlijke vakantie gehad meid

 9. 26 november 2015 / 12:44

  Mooie foto’s! En als ik op vakantie zou gaan zou ik dat ook niet van tevoren melden.

 10. 30 november 2015 / 09:52

  Ah ja ik vind het ook niet prettig als mensen weten dat er niemand thuis is. Als ik bijvoorbeeld alleen op vakantie ben met mijn vriend laat ik dit wel weten. Gewoon omdat mijn moeder en zusje dan nog gewoon thuis zijn. Als we met het gezin gaan dan laat ik het ook niet weten. Wel lastig soms vind ik want nu heb ik nog steeds kiekjes van Mallorca die ik dolgraag zou willen delen.

 11. Iloontje
  30 november 2015 / 11:23

  Erg verstandig dat je het zo aangepakt heb. Ik doe meestal pas na mijn vakantie de dingen online zetten. Maar dit is ook een creatieve manier om er mee om te gaan!

 12. 30 november 2015 / 13:29

  Dit doe ik ook ieder jaar!
  Juist omdat je niet altijd in de hand hebt wat voor mensen er mee kijken:).
  Wat ontzettend tof, met wilde dolfijnen zwemmen, wist niet dat dat kon, haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.