Mijn 5 tips voor Valentijnsdag 2016

Op de eerste dag van februari schiet Valentijnsdag altijd even door mijn hoofd. Vorig jaar schreef ik mijn tips voor valentijn 2015, ook dit jaar wil ik mijn tips met jullie delen.

Ondanks dat Nederlanders het al snel zien als een commerciële dag, denk ik dat niemand deze dag zonder een klein gebaar aan zijn/haar geliefde voorbij laat gaan. Eerlijk, ik vind het altijd een beetje lullig als vriendlief niets doet. Al is het maar een extra kusje of een lief woordje. Het gaat erom dat je iemand even die extra waardering geeft. Dat kan natuurlijk elke dag, maar valentijn is toch wel de ultieme gelegenheid. Ik heb ook dit jaar weer een aantal valentijnstips voor jullie. Nogmaals het hoeft niet groot, als het maar vanuit een goed hart komt!

Valentijn tips

1. Stuur een kaartje

Eigenlijk vind ik een kaartje met een mooie persoonlijke tekst al meer dan genoeg voor valentijn. Het gaat erom, dat wat iemand schrijft uit zijn/haar hart komt. Een kaartje hoeft niet duur te zijn! Let wel op dat het kaartje wat je koopt ook echt past bij jullie relatie of bij de persoon aan wie je het geeft. In de winkel hebben ze leuke kaarten maar online is er ook steeds meer keuze. Persoonlijk kijk en stuur ik online alleen nog maar kaarten via Greetz. Dit omdat ik dol ben op Blond Amsterdam en Greetz als enige de online kaartencollectie van Blond verkoopt. Wat ik zo leuk vind, is dat er dit jaar met valentijn ook gedacht is aan de vrouw/vrouw & man/man stelletjes. Er zijn heel veel kaarten bijgekomen dit jaar (voornamelijk ook van Blond) die hiervoor geschikt zijn!

2. Mannen zijn chocolade monsters

Ja je leest het goed. Ken je het vooroordeel dat vrouwen gek zijn op chocolade? Nou de mannen die ik ken zijn nog gekker op chocolade dan ikzelf. Bij veel chocolade merken kun je rond valentijn een aangepaste verpakking maken. Leuk om te geven en natuurlijk om aan mee te helpen om hem helemaal op te eten 😉 . De bovenstaande wikkel maakte ik op de site van Tonys Chocolonely. Hier kun je je eigen wikkel maken en daarnaast ook nog kiezen welke smaak chocolade je erin wil.

3. Lush is altijd goed

Lush is voor mij altijd een goed kado. Deze nieuwe valentijn items zien er niet alleen leuk uit maar zijn ook heerlijk! De Bubble Bar Unicorn Horn heeft een lavendel geur. Hierdoor kunnen jullie samen lekker ontspannen! De roos in de vorm van een hart is een zeepje. Deze kun je onder de douche gebruiken mocht je geen bad hebben. Afgelopen week had ik trouwens ook een bruisbal van Lush waar uiteindelijk allemaal kleine hartjes uitkwamen als verrassing. Dat is toch ook super cute om te krijgen/geven?!

Boswandeling

4. Een romantische wandeling

Ik vind wandelen heerlijk. Samen met mijn vriend maken we dan ook regelmatig een wandeling in een van de prachtige natuurgebieden hier in de buurt. Wij nemen dan gelijk Zoë mee om haar lekker te laten rennen. Niks romantischer dan samen wandelen en vooral als ik mijn vriend dan lekker zie rennen en gek doen met mijn hondje. Als afsluiter kun je ergens bij een knus boshutje wat gaan drinken/eten. Aangezien Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt kun je er ook een middag wandeling van maken en dan afsluiten met een grote kop chocomelk. Met dit koude weer is dat altijd lekker 🙂

Mocht het tegen die tijd toch verrassend warm zijn kun je ook een picknick houden onderweg. Maak zelf wat lekkere hapjes en neem wat te drinken en kaarsjes mee. Een groot kleed en kies een mooi plekje uit op het strand, het park of in het bos. Mocht het dan toch wat kouder worden kun je lekker tegen elkaar aankruipen met dat extra fleecedeken wat je voor de zekerheid toch had ingepakt 😉 !

5. Spelletjes avond

Samen spelletjes doen vind ik leuk. Ik ben dol op spelletjes en altijd als ik samen met mijn vriend een spelletje speel dan liggen we 9 van de 10 keer helemaal dubbel. Laatst zijn we begonnen met scrabble. Ze hebben tegenwoordig de regels wat aangepast waardoor andere woorden nu wel kunnen die vroeger niet mochten. Wat je ook kunt doen is een spelletje spelen en dit keer je eigen regels verzinnen. Zorg wel dat deze van tevoren goed duidelijk zijn want je wil deze dag natuurlijk niet met ruzie eindigen 😉 .

Je kunt ook gewoon een relax Netflix avondje houden, een film kijken in de bios of uiteten gaan. Als je maar van elkaar geniet, dat is het allerbelangrijkste! Wat op dit moment vanzelfsprekend is hoeft niet altijd zo te zijn. Geniet van het nu en vertel elkaar ook dat je ervan geniet.

Ga jij dit jaar met Valentijnsdag wat doen?!

 

 

13 Reacties

 1. 1 februari 2016 / 07:22

  Eigenlijk doen wij niet veel met valentijnsdag. Als het in het weekend valt, zoals dit jaar, dan maak ik wel altijd een ontbijtje op bed voor vriendjelief! Maar een romantische wandeling is ook wel een goed idee! Liefs ilona
  ilona onlangs geplaatst…Externe accu POWERBANK 2800 mAh | ReviewMy Profile

 2. 1 februari 2016 / 08:28

  Wat schattig, die Blond Amsterdam kaartjes! En ik ga met valentijn brunchen met m’n vriend, ouders en zus. Ook leuk!
  Jolet onlangs geplaatst…MUA | reviewMy Profile

 3. christa
  1 februari 2016 / 10:18

  Nummer 4 is altijd goed! 🙂 nummer 2 ga ik nu even voor kijken, leuk idee!

 4. 1 februari 2016 / 13:52

  Leuke ideeen! Zelf doe ik niet iets met valentijn, misschien dat ik wel een kleinigheidje haal voor mijzelf :).
  Marion onlangs geplaatst…My week in picturesMy Profile

 5. 1 februari 2016 / 19:12

  Jaaaa leuk, een spelletjes avond. Ik heb al een paar dagen zin om De Betoverde Doolhof te spelen. 😛

 6. 1 februari 2016 / 19:38

  Ahhhh jaaaaa valentijnsdag is zo’n leuke dag! Ik ga voor vriendjelief een taart maken <3 Ik vind een kaartje sturen ook altijd erg leuk!

  Liefs! Evelien

 7. 1 februari 2016 / 19:55

  Hihi, mijn man is inderdaad een soort chocolade monster en onschuldig dat hij kan kijken als er ineens een groot stuk verdwenen is….leuke suggesties heb je gedaan voor valentijnsdag…
  petra onlangs geplaatst…Challenge of the Month: RetroMy Profile

 8. 3 februari 2016 / 13:47

  Ik ben van plan een kaartje op Tommy zijn kussen te leggen. Zijn valentijns cadeautje heeft hij gehad gister haha. Ik heb hem een carnavals outfit cadeau gedaan omdat hij het zelf nooit zou bestellen, en hij was er blij mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.