Workshop servies beschilderen | Leuke dingen om te doen

Voor mijn verjaardag had ik nog een cadeau tegoed van mijn ouders. Het was een Workshop servies beschilderen! Wat een leuk en apart cadeau vond ik dat zeg. Ik ben dol op serviezen. Naast mijn uitgebreide verzameling Blond Amsterdam moet ik er altijd voor waken dat ik niet te veel andere mokken, borden, bekers etc. koop. Anders kom ik er helemaal in om dadelijk haha.

De workshop was in Ouddorp ZH, de woonplaats van mijn ouders, in een mooie omgebouwde garage met openslaande deuren. Bij binnenkomst zie je een grote tafel staan helemaal vol met schilderspullen. Aan de zijkant staan allerlei rekken vol met onbeschilderd servies. Hieronder een aantal impressie foto’s.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de tafel staat voor iedereen een draaischijf, daarachter staat het helemaal vol met kwasten, doekjes, kleuren die je kunt kiezen, uitspoelbakjes en natuurlijk de verf.

Doodle atelier

Bij alles staat een prijsje aangegeven je kunt zelf kiezen wat je gaat maken, een bordje, een kommetje een theepot, een waterkan, een taartplateau noem het maar op of het is er!

Na een rondje koffie, thee en uitleg konden we beginnen! Eerst moest iedereen dus een item kiezen. Na veel twijfelen koos ik voor een combi van een taartplateau en een fruitschaal, beetje lastig omschrijven maar op de foto’s wordt het dadelijk wel duidelijk 😉 .  Dan moet je gaan bedenken wat je erop gaat maken. Hoe ga je hem invullen? Ik had zelf al een beetje op google gezocht die ochtend en was er al snel uit dat ik in marokaanse stijl een patroon wilde maken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit was mijn inspiratie voor de schaal die ik ging maken. De rechter afbeelding vond ik zo mooi dat dat een beetje mijn leidraad werd.

Kleurenpalet doodle

Eerste alle kleuren uitzoeken. Ik kon natuurlijk weer eens niet kiezen tussen roze of deze prachtige kleuren blauw. Uiteindelijk koos ik ervoor om de binnenkant van de schaal roze no. 70 met paars no. 53 te maken en de voet blauw met een donkerdere kleur blauw (staan niet op dit schaaltje).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik begon met het egaal maken van de ondergrond door het tamponeren van de schaal in twee kleuren. De roze ondergrond in de schaal en de blauw ondergrond op de voet.

servies beschilderen - Schetsen

Als de ondergrond droog is dit gaat super snel dan kun je beginnen met schetsen met potlood. De schetslijnen zijn nu zichtbaar maar als het afgebakken is zul je dit niet meer zien.

Servies beschilderen doodle

Daarna kan het inkleuren beginnen! Met een kwast en verf ga ik over de schetslijnen!

binnenkant beschilderd servies

Het resultaat ervan! Daarna is de voet aan de beurt. Hier besluit ik gewoon uit de hand te verven. Ik begin onderaan en ga steeds verder naar boven. De inspiratie komt vanzelf en uiteindelijk ben ik erg trots op mijn eindresultaat.

voet beschilderd servies

De voet van mijn plateau! Mijn schaal is klaar nu hoeft hij alleen nog in de oven en dan is het resultaat pas goed zichtbaar!

waterkan moeders

Mijn moeder maakte deze waterkan. Ze heeft alles uit de hand geschilderd erg knap! Nadat haar schets klaar was heeft ze hem geverfd en moest ze de lijnen die ze zwart wilde houden met een apart ding overtrekken. Dit was bepaalde verf die zichtbaar zou blijven na het bakken en dus niet zoals het potlood wegbrand.

doodle

We begonnen met deze workshop om 19.00 en rond 22.00/23.00 waren we klaar. Ik vond het super leuk om te doen het was echt heel rustgevend. Je bent lekker aan het schilderen en zo bezig met je projectje dat je de tijd helemaal vergeet en daarbij je gedachten ook. Ik had de cursus maandag 30 maart en op zaterdag 4 april werden onze werkjes bij mijn ouders in de zaak gebracht!

Hieronder het eindresultaat van mijn zelfgemaakte schaal!

eindresultaat zelfgemaakt servies

eind resultaat zelf gemaakt servies

eind resultaat zelfgemaakt servies

ook zoe moet er bij natuurlijk

Haha tijdens het foto’s maken werd Zoë ook even wakker en moest natuurlijk gelijk ook op de foto! Fotomodelletje haha. Ze ging er echt helemaal voor zitten hahaha.

atelier doodle

Hier de contactgegevens van Atelier Doodle. Ze heeft een facebook pagina en ook een website. Wil je een keertje een servies workshop doen en woon je in de buurt zou ik het zeker aanraden!

Hebben jullie wel eens een servies workshop gedaan? 

18 Reacties

 1. Marion
  9 april 2015 / 07:05

  Echt geweldig! Die schaal is supermooi geworden. Wat tof dat je dit gedaan hebt! Die foto… hahahaha, ik blijf lachen om die gekke Zoë.

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:04

   Haha lachen he 🙂 Morgen komt er nog een leuke van haar online 😉 Ja het is echt zo gaaf om te doen. Binnenkort ga ik het nog een keer doen denk ik 😀

 2. 9 april 2015 / 08:30

  Superleuk om te doen! Jullie hebben er beiden iets moois van gemaakt

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:04

   Dank je wel! Het was ook echt super leuk om te doen 🙂

 3. 9 april 2015 / 10:15

  erg origineel cadeau! leuk om samen te doen! maar ik hou het wel bij Blond Amsterdam 😉

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:05

   Ja daar hebben ze al genoeg van haha. Elke dag bijna een nieuw item online 😉

 4. Dina
  9 april 2015 / 10:22

  Wat een ontzettend leuk cadeau! Lijkt me heel tof om eens te doen, zo’n workshop.

 5. 9 april 2015 / 17:14

  Wat leuk zeg! Als kind heb ik een keer servies geschilderd op een feestje, wat was dat geweldig! Die mok heb ik nog altijd in de kast staan 🙂

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:06

   Ja zoiets bewaar je toch wel sneller he 🙂

 6. 9 april 2015 / 19:17

  Wat een leuk en onwijs origineel kado van je ouders, je zal er wel heel erg blij mee geweest zijn,…..zeker als je een servies liefhebster bent….dit soort dingen vind ik ook wel altijd leuk om te doen….

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:07

   Ja ik was er erg blij mee en ook erg verrast met dit cadeau! Wist niet eens dat ze het bij mij in de buurt deden dat maakte het nog leuker 🙂

 7. 9 april 2015 / 22:08

  Lijkt me super tof om eens te doen! Lekker even de crebea uithangen hihi. En wat is Zoë een schatje!!

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:07

   Ja cutie is het he haha. Inderdaad lekker creabeaen

 8. junetwonl
  10 april 2015 / 12:36

  ziet er echt heel erg goed uit, ik zou het niet kunnen hoor o mooi!

  • Lesley
   Auteur
   13 april 2015 / 22:08

   Het is niet heel erg moeilijk hoor 🙂 gewoon proberen en doen, voordat het in de oven gaat kun je het altijd nog weghalen met water dus mocht je er niet tevreden mee zijn begin je gewoon overnieuw 😉

 9. Mandy (BellaMandy)
  10 april 2015 / 19:45

  Wat een leuk idee! Jouw creaties zien er ook mooi uit zeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.