#40days40outfits de laatste dagen 25 dagen

Een die jullie nog van mij tegoed hadden. De laatste 25 dagen van mijn #40days40outfits. Hoe is het laatste deel van de challenge verlopen? Heb ik het gehaald zonder te shoppen en heb ik elke dag echt wat anders aangehad? Je leest het vandaag!

#40days40outfits de challenge

Op maandag 4 september startte de 6de editie van #40days40outfits. Ik begon een paar dagen later en mijn eerste 15 outfits van #40days40outfits heb je eerder kunnen zien. Wat houdt deze challenge in?

#40days40outfits is een fashion challenge 40 dagen niet shoppen, 40 verschillende outfits en 40 foto’s om het te bewijzen.

Een challenge die achteraf toch wel iets moeilijker bleek dan ik in het begin dacht. Waarom precies, dat vertel ik je zo. Eerst laat ik je mijn laatste 25 outfits zien die ik droeg tijdens de challenge.

#40days40outfits

Dag 16 | Outfitshoot | Blouse van H&M | Broek van Primark | Vest van de markt | Tas van Ted Baker | Schoenen van Via Vai
Dag 17 | Werk | Trui van Noisy May | Broek H&M gepimpt met patch | Schoenen Nike Air Force 1
Dag 18 | Werk | Blouse van River Island | Gilet Primark | Broek van Diordie | Schoenen Nike Air Force 1

#40days40outfits

Dag 19 | Werk | Broek van H&M | Top van Primark | Vest van Saint Tropez | Schoenen van Sasha

Eindelijk op de helft!

Dag 20 | Werk | Trui van Forever 21 | Broek ? | Schoenen van V&D
Dag 21 | Werk | Broek van Diordie | Blouse van & Other Stories  | Schoenen Nike Air Max premium

#40days40outfits

Dag 22 | GLAMOURDAY! | Legging, top en spijkerjasje van Primark | Pins op het spijkerjasje zijn van Sooohappy.nl | Schoenen Nike Air Force 1
Dag 23 | Werk (ja ja een dag overgeslagen dat was een pyjama dag 😉 ) | Broek van Diordie | Blouse van Sissy-boy | Sjaal van H&M | Schoenen Uggs low button chestnut
Dag 24 | Werk | Broek en vest van Primark | Blouse van Diordie | Schoenen van Via Vai

#40days40outfits

Dag 25 | Werk | Broek van H&M | Top van Forever 21 | Vest van Sissy-boy | Laarzen van River Island
Dag 26 | Werk | Blouse van H&M | Broek van Primark | Schoenen Ugg classic short chestnut
Dag 27 | Werk | Top van PINK by Victoria Secret | Broek van de Sting | Schoenen Nike Air Force 1 low

#40days40outfits

Dag 28 | In het weekend draag ik soms gewoon lekker mijn pyjama of een huispak. Deze is van Jacky Luxury
Dag 29 | Werk en geen kachel | Trui Forever 21 | Bikerjack V&D | Sjaal en broek Primark | Laarzen van Ugg
Dag 30 | Werk | Broek van H&M | Top van Dorothy Perkins | Schoenen van Nike

#40days40outfits

Dag 31 | Onderweg met de Volkswagenbus! | Blouse de Sting | Broek van Primark | Laars Ugg | Sjaal H&M
Dag 32 | Werk | Jurk van Only | Legging van Primark | Sjaal H&M | Laarzen van River Island
Dag 33 | Broek van Berska | Trui van Superdry | Schoenen van All Stars

#40days40outfits

Dag 34 | Werk | Top van C&A | Broek van H&M | Schoenen Nike Sky High dunk
Dag 35 | Werk | Top Noisy May | Broek van Primark | Schoenen van Nike | Sjaal H&M | Tas van Ted Baker
Dag 36 | Werk | Tops van Primark | Broek van H&M | Schoenen van Nike
Dag 37 | Werk | Rokje van Jane Norman | Legging en blouse van Primark | Laarzen van Sasha

#40days40outfits

Dag 38 | Mijn ‘kattenheks’ Halloween kostuum, die ik won bij zosammieenzo!
Dag 39 | Werk | Trui van The NewYorker | Broek van The Sting | Schoenen van Sasha
Dag 40 | Werk | Trui en broek van H&M | Schoenen van Nike Sky High Dunk premium

Toch wel moeilijk

Zoals ik net al vertelde vond ik het lastiger dan ik had gedacht. Dit zat hem in meerdere dingen:

 • Op een gegeven moment zat ik niet lekker in mijn vel en had daardoor gewoon geen fantasie voor een nieuwe outfit met mijn huidige kledingkast. Ik heb tussen dag 30 en 31 drie dagen een outfit aangetrokken die ik dus al eens eerder aangehad had.
 • Veel van de winterkleding bleek toch te groot te zijn. Ik had bepaalde fijne truien van vorig jaar aangetrokken en die bleken nu dus echt te groot. Helaas helaas. Dan kom je er dus achter dat je kledingkast een stuk minder passende kleding heeft dan je dacht 😉
 • Ik dacht dus in eerste instantie dat ik wel mocht shoppen met cadeaubonnen. Ik had een hele stapel tegoedbonnen en daar heb ik dus een sjaal van gekocht op de Glamourdag (de roze sjaal die je daarna voorbij ziet komen) Toen ik de dag na de Glamourdag de eerste reeks gemaakt had zag ik dat je dus helemaal niks mag kopen, ook niet met cadeaubonnen. Helaas dus verkeerd begrepen.
 • Sale in combinatie met punt 2. Tja iets wat ik heel slecht kan weerstaan, ik kwam het okergele blousje van dag 34 tegen bij C&A op de dag dat ik met de volkswagenbus op pad was. Deze kocht ik voor € 7,50. Geen geld maar eigenlijk dus iets wat ik niet ‘ mocht’ kopen tijdens de challenge.

Eindoordeel

Al met al vind ik dat ik de challenge redelijk goed heb volbracht. Ik heb dus twee items gekocht in deze periode. Het is me wel gelukt om 40 verschillende outfits te creëren. Dat is al een hele opgave geloof me 😉

Ik kreeg op het eerste deel van deze blog van een van mijn lezers de reactie dat ik weinig rokjes en jurkjes draag. Nadat ik deze foto’s allemaal op een rijtje heb gezet is dat zeker waar. Nu moet ik zeggen dat ik in de zomer dus meer rokjes/jurkjes draag dan in de winter. Ik wil wel graag meer rokjes dragen. Na de challenge ben ik ook opzoek gegaan naar een goed passend rokje. Nu moet ik zeggen dat het net als met broeken echt drama is bij mij en dat de perfecte pasvorm vinden best lastig is. Ik heb nog niks gevonden qua rokjes, maar mijn zoektocht gaat door!

Ik vond het leuk om deze challenge te doen en ik denk dat het voor iedereen echt leerzaam kan zijn. Koop niet alles wat los en vast zit maar kijk eerst eens goed wat er in je kast ligt.

Is dit ook een challenge die jij aan durft?

17 Reacties

 1. 7 december 2016 / 07:21

  Heel erg leuk en knap gedaan! Zitten ook leuke outfits tussen.

 2. 7 december 2016 / 07:52

  Ik zou deze challenge best willen doen, maar wel in de tijd van het jaar dat het weer wisselt. Dan kun je ook met je kleding wat meer afwisselen. Ik zou vooral struggelen om elke dag een foto te maken. En op vrije dagen loop ik eigenlijk nooit in een echte outfit rond dus ik zou de challenge wel aanpassen om alleen werkdagen mee te nemen.

 3. Jacqueline
  7 december 2016 / 08:58

  Niet shoppen is niet shoppen en 40 dagen zijn 40 dagen. Er zitten redenen achter de regels maar ik moet zeggen dat je het fantastisch hebt gedaan. Twee slippertjes, dat mag geen naam hebben. Mooie outfits ook. Broeken vind ik juist lastiger te combineren. Dus ik kijk graag bij anderen ter inspiratie. Leuk dat je hebt meegedaan. Ik heb je blog gedeeld in de #40days40outfits community.

 4. 7 december 2016 / 09:11

  Knap hoor en superleuke outfits. Wat heb jij leuke kleding zeg *jaloers*

 5. 7 december 2016 / 09:42

  Leuke challenge dit! En je hebt erg leuke items zeg, die trui van VS is bijvoorbeeld echt super leuk <3

 6. 7 december 2016 / 11:40

  Jaaaa eindelijk de laatste reeks! Toen ik de foto’s zat te bekijken dacht ik al dat je dat c&a blouse nieuw had haha. Ken ik je zo goed :’) Ik wil mijn reeks ook graag afmaken, maar dan is het niet zo handig als je je telefoon in het toilet laat vallen en nu een leentelefoon hebt met heul slechte camera. Nog even geduld dus…. En jij hebt het goed gedaan, je hebt zo minimaal gesmokkeld, dat zie ik wel door de vingers hoor 😉

 7. Danielle
  7 december 2016 / 12:15

  Wat knap zeg! Hele leuke outfitjes en ik snap best dat het moeilijk was om niks te kopen… Ik zou het niet kunnen in ieder geval.

 8. 7 december 2016 / 13:17

  Wat zie je er toch altijd leuk uit <3 Ik schrok opeens ik dacht: shit, ik heb die challenge nooit afgemaakt.. typisch hahah!

 9. 7 december 2016 / 14:10

  Leuke challenge dit! Leuk om te zien ook hoe je verschillende outfits heb gemaakt!

 10. 7 december 2016 / 14:59

  Wow! Ik vind dat(als rasechte shopaholic)wel een uitdaging zeg! Dat heb je goed gedaan!

 11. 7 december 2016 / 15:10

  Oh wat leuk om het kostuum te zien wat je hebt besteld! Staat je tof! Ik vind dat het je goed gelukt is om de challenge vol te maken. Het lijkt me inderdaad moeilijker dan het lijkt!

 12. 7 december 2016 / 18:09

  Ik vind het super knap van je deze challenge! Ik denk niet dat ik het zou kunnen, al draag ik eigenlijk alleen maar jurkjes, dus eigenlijk niet echt makkelijk om heel veel verschillende creaties te maken.

 13. 7 december 2016 / 19:26

  Leuke challenge! Ik zou niet weten hoe ik 40 verschillende outfits moet maken met inhoud van mijn kledingkast…

 14. 7 december 2016 / 20:40

  O wat lijkt dit me een moeilijke challenge! Ik vind wel dat je je er goed doorheen hebt geslagen, zeg! Leuke outfits ook. Malou x

 15. 8 december 2016 / 06:43

  Stoer dat je de challenge hebt gedaan en vol gehouden. Lijkt mij echt lastig.

 16. 8 december 2016 / 12:12

  Ik vind dat je het super goed hebt gedaan! Helemaal niet shoppen is super lastig en zeker wanneer er ook nog eens mega sale is. Enne, je zag er top uit, ook op je mindere daagjes. Liefs Josine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.