The Green Happiness | 30 dagen bezig incl. progress foto!

Al een klein beetje heb ik het laten doorschemeren op Instagram en in een eerdere blog. Sinds 6 weken ben ik nu bezig met The Green Happiness. Nee, niet het zoveelste dieet waar ik aan begin, maar ik hoop dit keer echt de start van een nieuwe levensstijl. In december was ik weer begonnen met Sonja Bakker. Voor de zoveelste keer. Ook dit keer gaat het me lukken om het gewicht eraf te krijgen dacht ik. Fout gedacht. Na 2 maanden Sonja was ik dit keer slechts twee kilo afgevallen. Niet echt een leuke beloning voor dat harde werk. Ik merkte dat ik continu moe was en nergens puf voor had. Mijn lichaam gaf me blijkbaar een seintje dat dit niet was wat ik op dat moment nodig had.

The Green Happiness

Misschien ken je deze methode van eten wel en misschien ook niet. The Green Happiness bestaat uit twee meiden: Tessa en Merel. Twee prachtige mega enthousiaste meiden die van hun passie hun werk gemaakt hebben. De basis van The Green Happiness is zoals je misschien al verwacht, veel groente en fruit. Het is Vegan en suikervrij. Het programma wat ik volg is 50 dagen lang en heet: Your 50 days of Green Happiness. In het boek staan 50 dagmenu’s met een hoop heerlijke recepten, maar nog veel belangrijker: waarom je op deze manier gaat eten en waar het goed voor is. Er staan allerlei tips in en er wordt uitgelegd hoeveel tijd het bijvoorbeeld kost om iets te verwerken.

The Green Happiness afvallen

Een aantal dingen die ik gegeten heb tijdens The Green Happiness, eerste 30 dagen.

Is het makkelijk vol te houden?

De eerste twee dagen dacht ik jeetje wat een werk, dit hou ik nooit lang vol! Je hebt het idee dat je heel de dag in de keuken staat en alles op je dag draait rondom The Green Happiness. Het is in het begin veel, veel wennen, veel eten en veel snijden. Zorg dat je goed voorbereid bent met voorgesneden groente, groente uit de diepvries of snij alles van te voren zelf al. Dit scheelt een hoop. Als je hier eenmaal aan begint te wennen valt het allemaal reuze mee! De porties vond ik in het begin erg groot. Ik kreeg het nooit helemaal op en had elke keer over. Vriendlief draait regelmatig middagdiensten dus hup de vriezer in en ook hij had een gezonde hap voor op het werk. Waarom ik juist wel doorgegaan ben na die twee dagen is dat ik voelde dat ik lekkerder in mijn vel ging zitten. Als je van 1 keer in de week naar 1 keer op een dag gaat qua stoelgang voelt dat toch een stuk fijner 😉 .

Er zijn veel mensen die last hebben van het afkicken van de suiker. Ik vond dat heel erg mee vallen en heb er weinig last van gehad. Waar ik wel wat last van heb gehad is wat duizelingen tijdens het sporten en een paar aften in mijn mond.

Ik miste tijdens de eerste 30 dagen eigenlijk niet zo zeer bepaalde voeding op yoghurt na. Daar had ik op een geven moment zo een trek in. Toch heb ik het niet genomen. Vlees staat in basis niet in het programma maar op sommige dagen kun je wat rijst of pasta vervangen door een stukje vlees. Soms heb ik dit wel gedaan.

Natuurlijk, ik ben ook niet heilig en heb een aantal keer gezondigd. 4x om precies te zijn. Eerlijk, ik had er vaak super veel spijt van achteraf. Drie van de vier keer kreeg ik namelijk na het eten van iets anders (onder andere pannenkoeken met suiker bij mijn schoonouders) een enorme aanval van m’n PDS. Mijn buik ging te keer, deed verschrikkelijk pijn en ik heb eigenlijk heel de avond en nacht op de wc gezeten zo erg was het! Dan denk je de volgende keer wel na over wat je in je mond stopt 😉 .

Trouwens kijk naar de foto’s hierboven van de gerechten die ik maakte uit het boek, ziet er wel uit als appeltje eitje om vol te houden toch? 😉

Wat doet het met me?

Een hele hoop!

+ Ik heb meer energie
+ Mijn nagels zijn stukken sterker geworden
+ Mijn buik (PDS) is niet meer opgeblazen en ben bijna pijn vrij.
+ Mijn stoelgang is regelmatiger
+ Minder last van mijn maandelijkse periode
+ Mijn gewicht neemt af
+ Ik eet meer dan in ooit heb gedaan
+ Zachtere huid
+ Zit lekker in mijn vel

Mijn resultaat | Afvallen met The Green Happiness

Ondanks dat ik van te voren dacht dit nooit online te plaatsen doe ik het nu toch. Ik ben trots op wat ik nu al in een maand bereikt heb en zit lekker in mijn vel. Mijn buik is niet meer opgeblazen en zo veel rustiger. Vooral dit verschil kun je goed terug zien op de eerste foto hieronder. Hoeveel ben ik kwijt? De weegschaal geeft – 4 kilo aan! Daarnaast merk ik het niet alleen in de kilo’s maar ook aan de centimeters. 6cm rond navel, 4cm taille, billen 4cm, heup 3cm en benen 5cm! Veel mensen zijn bang dat wat je verliest alleen maar spiermassa is. Dit omdat het aantal eiwitten wat je eet niet extreem is. Je haalt je eiwitten alleen uit de groentes en peulvruchten. Ik heb het bijgehouden maar in verhouding is mijn % spieren met 1 toegenomen.

afvallen met The Green HappinessAfvallen met The Green Happiness

Naast The Green Happiness heb ik in de eerste drie weken elke week 1x zumba gedaan ( wat ik normaal ook al deed) ben ik fanatiek aan het hoepelen geweest. Helaas de weken daarna even rustig aan moeten doen, omdat er een zenuw klem zat en een aantal wervels verkeerd waren geschoten. Gister weer voor het eerst meegedaan met de zumba maar merkte dat het met mijn arm/nek toch nog niet helemaal goed gaat.

Een heel lang verhaal over de start van een nieuwe levensstijl. Ga ik dit op deze manier volhouden? Dat weet ik nog niet. Het is een fijn programma waar ik me echt goed bij voel. Deze laatste twee weken zijn zwaar en bouw je af naar een detox. Normaal gesproken heeft het programma rond de 1300 calorieën op een dag. In de laatste week zitten er een aantal vastendagen bij. Op deze dagen zit je rond de 500. Persoonlijk vind ik dit te weinig. Ik vul het dan aan met extra fruit als tussendoor of een stukje bananenbrood. Ik weet nu niet zo zeer wat het is waardoor mijn darmen een stuk rustiger zijn. Ik verwacht dat het te maken heeft met minder suiker, koemelk vrij en mindering in vlees. Deze producten wil ik dus zeker blijven schrappen uit mijn voeding. Ik wil niet helemaal veganistisch blijven eten maar wel deels. Het is in ieder geval een goede start voor een nieuwe fase.

Ken jij The Green Happiness?

 

20 Reacties

 1. Desiree
  6 april 2016 / 07:55

  Je ziet er super uit les! Heel goed gedaan!

 2. Chris
  6 april 2016 / 08:18

  Trots op je!!! Super goed!!!

  En wat een resultaat les ????

 3. 6 april 2016 / 09:07

  Ik ken het niet, maar ga er denk ik wat meer over lezen. Het klinkt wel interessant namelijk en vooral de voordelen die jij er aan ondervindt spreken mij ook enorm aan. Zelf heb ik ook regelmatig last van een opgezwollen buik.

  Je ziet er goed uit, je mag trots zijn op het resultaat wat je al binnen een maand hebt bereikt!

 4. 6 april 2016 / 09:13

  Wat een verschil zeg, maar vooral fijn dat je zoveel beter voelt. Ik weet niet of ik het zou kunnen, ik ben gek op zuivel (yoghurt, kwark, en vooral KAAAAAAAAAS!)

  • 2 mei 2016 / 21:48

   Haha Maris, ik ben ook een echt kaasmonster hoor en mis het af en toe zeker wel. Mocht je er zelf geen last van hebben van het eten van dat soort producten dan hoef je dat natuurlijk niet op te geven. Ik merkte door het volgen van dit programma dat ik er heel heftig op reageerde en dat het stukken beter voor me is om het niet te eten. Het is lastig want vind het wel heel lekker maar als ik een keer zondig merk ik het helaas gelijk.

 5. 6 april 2016 / 10:08

  Ik had er nog nooit van gehoord maar het resultaat is zichtbaar! Ik zou het niet kunnen, ik ben gewoon gek op vlees en vis en kaas etc en wil dit niet missen.

 6. 6 april 2016 / 10:20

  Ik heb eens meegedaan aan een vegan challenge van een maand. Ik voelde me super, maar de trek in kaas en yoghurt heeft het toch gewonnen. Maar als ik dit lees….

 7. 6 april 2016 / 12:31

  Ik ken dit niet, maar wow wat ben je goed bezig zeg!

 8. 6 april 2016 / 12:35

  Heb nog nooit van the Green Happiness gehoord, maar het resultaat mag er zeker wezen hoor! Jeetje, goed zeg! Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eetpatroon eigenlijk vrijwel hetzelfde is met veel groente en fruit, maar dat komt omdat mijn maag en darmen (ook oa PDS) heel veel dingen niet verdraagt. Vind echt dat je trots mag zijn op jezelf! Succes nog verder. Ben blij voor je dat je er zo veel voordelen uit haalt! 🙂

 9. Northflix
  6 april 2016 / 13:09

  Zo, hey! Wat een verschil! En wat fijn dat jij je er zo goed bij voelt.
  Gezond eten is vaak wel veel duurder en het preppen kost wat meer tijd, maar als jij je zoveel beter voelt is dat het wel waard.

 10. 6 april 2016 / 14:08

  Ik heb het boek van the green happiness maar ik vond de eerste week het eten zo vies.. ik ben er toen mee gestopt en heb zelf veel gerechten verzonnen en wel een beetje vastgehouden aan het principe. Maar misschien moet ik het toch maar weer eens oppakken. Wat een prachtig resultaat heb je nu al geboekt! En fijn dat j je ook gewoon energieker voelt en minder last ervan hebt!

  • 2 mei 2016 / 21:47

   Raar he dat de ene het heel erg vies vind en de andere het juist lekker vind. Ik vond sommige gerechten wel lekker maar sommige zou ik niet zo snel meer maken. Ik voel me hierdoor echt stukken beter, het resultaat na 50 dagen is ook wel echt top. Ben hem nu aan het schrijven haha. Ik zou lekker doen waar je je goed bij voelt. Ik heb ook sommige dingen als boerenkool vervangen door andijvie of spinazie in sommige gerechten. Misschien is dat een tip voor je?

 11. 6 april 2016 / 20:33

  WAUW! Wat een goed resultaat zeg en wat een gave progress foto’s! Je ziet het echt super goed meis, you go girl!!!

  Liefs! Evelien

 12. Marieke
  7 april 2016 / 09:44

  Ik heb zelf ook het PDS en heb sinds ik geen melk/kaas/yoghurt of iets anders met melkeiwit of lactose nergens meer last van! Wellicht geldt voor jou hetzelfde? (en dat verklaard ook waarom je zo ziek werd van de pannenkoeken)
  Soms kan ik de verleiding ook niet weerstaan en eet ik toch wat kaas, maar word dan een tijd later bestraft met buikpijn en opgeblazen (en somber) gevoel.
  Mijn PDS is dus eigenlijk een voedselintolerantie.

  • 2 mei 2016 / 21:45

   Dank je wel voor je reactie. Waarschijnlijk is het inderdaad een voedselintolerantie, ik ben nu bezig met het tweede deel te schrijven en daarin vertel ik ook dat ik iets gegeten heb en daar binnen een paar uur een mega ‘zwangerschapsbuik’ van had. Na 1,5 dag was het gelukkig wel weer weg..

 13. 7 april 2016 / 13:40

  Wauw, wat een verschil! Ik had er wel vaker van gehoord, maar vegan eten is echt niks voor mij.

 14. NvZ
  7 april 2016 / 14:25

  Wat en geweldig leuke bordjes! Waar heb je deze gekocht?

  • 7 april 2016 / 21:12

   Dank je wel! Ze komen uit Duitsland van de winkel Butler. Je kunt er ook online bestellen en naar Nederland laten versturen! 🙂

 15. Charissa
  8 april 2016 / 17:32

  WoW echt een enorm verschil! En dat in relatief korte tijd, ik krijg direct zin om ook aan de slag te gaan!

 16. 9 april 2016 / 10:04

  Jeetje wat een verschil, super leuk om te zien! En de food stuff ziet er heerlijk uit 😉 Ik moet ook echt op mijn voeding letten, pfff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.