Alles over mijn hondje Zoë | The Furry Friend Tag

Al een tijdje zat ik er over na te denken om een blogpost te schrijven over mijn hondje Zoë. Ergens op het internet kwam ik deze leuke furry friend tag tegen. Een vragenlijst waarmee ik Zoë eindelijk bij jullie kan introduceren.

Wat is de naam van je huisdier?

Mijn hond(je) heet Zoë. 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Zoe is een Chihuahua. En niet zoals de meeste mensen denken een schoothondje maar een stoere bikkel! Ze houdt van wandelen en spelen met haar varken of met de tennisbal. Die laatste is toch wel favoriet en mensen vragen vak hoe ze het in haar mond kan houden maar het lukt haar toch altijd haha!

Hoe lang heb je je huisdier al?

Ik heb Zoë al vanaf dat ze 6 weken oud is. Ze was toen helemaal inimini!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Nou ‘gekregen’ heb ik haar niet maar ik heb haar gekocht haha. Ik wilde al jaren een Chihuahua. In ons huis is iedereen allergisch voor honden maar met een hondje van een kennis van mij ging het altijd goed. Dat was een Chihuahua en vandaar de keuze voor dit ras. Toen de kapster bij ons in het dorp puppy’s kreeg met de hond van het baasje van de Marskramer (klinkt dat leuk haha) mocht het eindelijk van mijn vader en moeder! Ik ben vanaf week 2 al gaan kijken bij het nestje en vond het toen al geweldig. Ik had eerste keus dat was nog best lastig maar uiteindelijk heb ik voor Zoë gekozen omdat ze het rustigst was. Toen ik de weken erna kwam was ze elke keer de drukste en ontdeugendste van het stel haha! Ik kon niet wachten om haar mee naar huis te nemen.

Hoe oud is je huisdier?

Ze is geboren op 10-10-09 een mooie datum dus. Ze is nu 5,5 jaar ongeveer.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Een paar? Er zijn er een hele hoop haha. Ik kan zo veel opnoemen. Ik heb Zoë al vanaf kleins af aan allemaal gekke/handige dingen geleerd. Zo loopt ze om plassen heen in plaats van er door heen en ze weet precies hoe ze moet slalommen om palen zodat het lijntje niet in de war komt. Ook kent ze een aantal trucjes onder andere een boks geven 🙂 .

Er zijn ook wat gekke dingen die ik haar natuurlijk niet geleerd heb maar die gewoon bij haar horen. Zo kan ze echt boos/beledigd zijn als iets niet naar haar zin is. Dan gaat ze helemaal van je weg kijken met haar hoofdje en kijkt ze je totaal niet aan met zo een arrogante opgeheven hoofd haha. Ook plast ze op een hele vreemde manier haha. Ze gaat op haar voorpootjes staan met haar achterpootjes omhoog en loopt dan op haar voorpootjes naar voren! het is echt te grappig en elke keer als iemand dat ziet schieten ze in de lach.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Een hele hoop. Afgelopen jaren heeft ze me, ondanks dat ze niet kan praten, zo erg gesteund. Ik kan al mijn verhalen en geheimpjes bij haar kwijt en ze vertelt het nooit door. Vroeger was ze niet zo van het knuffelen maar gelukkig nu steeds meer. Tijdens mijn depressie heeft het erg geholpen dat ik haar had. Ik kon hele lange stukken gaan wandelen zonder alleen te zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

O dat zijn er zo veel. Dat ik haar meegenomen had naar de dierentuin en dat ze zelf ook zo genoot van alle andere dieren. De wandelingen op het strand natuurlijk. De keren dat ze ondeugend was en weer eens rottigheid uit haalde. Op dat moment was ik soms laaiend maar achteraf kan ik er dan wel weer om lachen. Wat ik ook altijd grappig vind is als ze wil spelen maar ik heb geen zin haha. Stel ik zit op de bank of achter de computer dan pakt ze elk speeltje wat ze maar heeft en die legt ze dan rondom mijn benen. En dan gaat ze me zo aankijken van toeeeee nouuuu haha. Of die keer dat ik ging oppassen op het zoontje van mijn vriendin en ik bang was dat het misschien niet goed zou gaan en ze juist super lief was tegen hem!

Maar ook dingen die me altijd bij zouden blijven die niet zo leuk waren.

Toen ze een week of 12 oud was is ze gebeten door een andere hond, om die reden kan ze af en toe ineens uit het niets aanvallen naar een andere hond. Gelukkig is het allemaal goed af gelopen en heeft ze er maar een lichte beschadiging aan over gehouden. Niet leuk natuurlijk dat ze zo reageert maar op zich wel begrijpelijk. Daarnaast kwam ik er toen ze een jaar of twee was achter dat er bobbels zaten op/in haar buik wat na een bezoekje aan de dokter tumoren bleken te zijn. De dag erna is ze gelijk geopereerd en lag ze daadwerkelijk van voor naar achter open. Erg zielig maar gelukkig is alles helemaal goed gekomen!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Dat zijn er zo veel en elke keer komen daar weer andere bij! Mijn vriend noemt haar bijna altijd puppy. Ik noem haar van alles haha. Zoef omdat ze elke keer zo snel voorbij komt rennen. Luiwammesie als ze weer eens lekker ligt te chillen. Kleine omdat ze natuurlijk klein is.

 

Ik vond het erg leuk om dit in te vullen en Zoë aan jullie voor te stellen. Hopelijk hebben jullie er ook van genoten 🙂

Hebben jullie nog vragen over Zoë? 

5 Reacties

 1. Marion
  26 februari 2015 / 16:24

  Oh wat ontzettend leuk om te lezen! En die foto’s… Zo cute! Ik heb ze allemaal wel twee keer bekeken. Lijkt me leuk zo’n schattig beestje in huis.

  • Lesley
   Auteur
   26 februari 2015 / 21:34

   Ja leuk he! Ze ziet er soms wel schattiger uit dan ze is hoor! hahah lekker ondeugend maar dat zal ze wel van haar baasje hebben 🙂 Het is erg leuk hoor! Zou het voor geen goud willen missen. Mijn beste maatje <3

 2. 26 februari 2015 / 16:51

  Wat een schatje! Die puppyfoto’s <3 Ik zou ook wel een hond willen. Maar ik vind 3 keer per dag uitlaten zo veel!

 3. Lesley
  Auteur
  26 februari 2015 / 21:36

  Dank je wel 🙂 Ja dat is wel het voordeel van een klein hondje en zeker een chihuahua. Als je geen tijd/zin hebt laat je haar wat minder lang uit en als je zin hebt om te wandelen houdt ze het ook zo 2 uur vol! Het is wel echt super leuk en ik zou het wel aanraden 🙂 Ik heb wel de mazzel dat mijn hondje gewoon echt super makkelijk is..

 4. 21 maart 2015 / 19:34

  Geweldige post! De foto’s zijn super mooi zo een lief hondje!
  Super leuk om je posts te lezen doe zo verder!
  Groetjes het enjojeness team
  Enjojeness.weebly.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.