Een dagje op pad met Minty, een Volkswagenbus!

Het is altijd al een punt op mijn bucketlist geweest: rijden in een oude Volkswagenbus. Ik vind ze er geweldig uitzien! Via DeVolkswagenbus.nl mocht ik een dagje rondrijden in een oude T2b. Samen met mijn beste vriendin ging ik op een zaterdag in oktober een rondje toeren met het busje en vandaag vertel ik jullie hoe het verliep. Wat hebben wij die dag gedaan en wat vond ik van deze ervaring?

Het busje ophalen bij DeVolkswagenbus.nl in Houten

Rond 9 uur werden wij verwacht in Houten om de bus op te halen. Bij aankomst controleer je samen met de medewerker van DeVolkswagenbus.nl of de bus ergens schade heeft. Op die manier weet zowel jij als het bedrijf welke schade er al zat en wat jij eventueel hebt gemaakt. Daarna volgt een korte uitleg over hoe de bus werkt, lever je het bedrag van de borg in en dan is het tijd om op pad te gaan!

volkswagenbusmy-little-happiness-in-de-volkswagenbus

Na het wegrijden zijn we een landweg ingereden met het idee, we kijken wel waar we uitkomen ๐Ÿ™‚

Onderweg met de Volkswagenbus

Tja, laat ik het zo zeggen het was die dag niet warm. Dat de kachel niet werkte in het busje hadden we niet echt ingecalculeerd. In paniek belde we naar het bedrijf om te vragen of we misschien iets fout deden. Dat deden we niet, helaas dus geen kachel. Oeps. Daar hadden we niet echt op gerekend. We hebben ons uiteindelijk dik ingepakt met een sjaal, een poncho en een deken die in de bus lag. Op naar een tentje om wat te gaan drinken, eten en even op te warmen.

We besloten om naar Zeist te rijden. Ik was daar laatst geweest met de bruiloft van mijn nichtje en het is daar erg mooi. Eenmaal aangekomen moeten we eerst een parkeerplek zoeken. Dat valt nog niet mee met die bus kan ik je vertellen ๐Ÿ˜‰ Parkeergarages zijn te laag en daar kan de bus niet in. In Zeist zijn veel plekken voor vergunninghouders dus daar mochten we ook niet parkeren. Ondertussen was ik master geworden in het besturen van de grote bus hihi. Uiteindelijk vonden we in een zijstraat van de HEMA een plek waar we maximaal 90 minuten mochten staan. Dus daar heb ik de Minty geparkeerd.

de volkswagenbus

In de HEMA zijn we lekker warm geworden. Een kopje thee, een broodje voor mij en een toiletbezoek deden ons goed. Nog even een paar winkels bezoeken en de 90 minuten waren weer voorbij. We gingen weer verder met de bus. Doordat wij wat opgewarmd waren en de temperatuur buiten wat opliep was het in de bus gelukkig ook niet meer zo koud! Op naar deel twee van het rondje touren!

Fotoshoot met Minty

Net toen we Zeist uit wilde rijden was er een mooi ‘doodlopend’ stukje. Hier heb ik de Minty geparkeerd en zijn we uitgestapt om foto’s te maken. Outfit foto’s maken met het busje als accessoire, hoe leuk is dat! Ik vond het echt superleuk om te doen. De outfit die ik aan had zie je hieronder samen met mijn rolkoffertje. Volgende week verschijnt de echte shoot met iets wat echt zo leuk past bij de minty. <3

de volkswagenbus mintyvolkswagenbusfotoshoot volkswagenbusfotoshoot volkswagenbus

Ik word er nog steeds helemaal vrolijk van als ik er naar kijk. Dat busje blijft gewoon leuk!

Een hoop lol met Minty de Volkswagenbus

Ondanks de koude dag hebben we toch een hoop lol gehad. Even uitvogelen hoe alles werkt, maar als je eenmaal rijdt is het alsof je nooit anders gedaan heb. Op de snelweg zwaaien naar andere mensen, in plaats van links inhalen gewoon lekker rustig rechts blijven rijden, veel lachen, plezier maken, radio aan en gaan!

Wil je net als ons op avontuur met een Volkswagenbus van DeVolkswagenbus.nl? Dat kan! Je kunt het busje los huren, maar ook boeken met een arrangement. Dan kun je bijvoorbeeld een High Tea Arrangement doen of één in combinatie met een fotoshoot. Ik ga dit zeker nogmaals doen. Wat me helemaal leuk lijkt is om dit te doen met een grote groep en meerdere busjes met daarbij ook nog een soort puzzeltocht. De mogelijkheden zijn eindeloos zoals je hoort haha.

Lijkt het jou leuk om ook eens met een oude Volkswagenbus te rijden?

 

34 Reacties

 1. 11 november 2016 / 07:40

  Wat gaaf! Zo’n busje ziet er erg tof uit.

 2. 11 november 2016 / 07:46

  Oeh wat leuk zeg! Mintgroen is helemaal mijn kleurtje. Ook al zou ik niet specifiek de wens hebben om in een Volkswagen busje te rijden.. ik vind rijden in allerlei auto’s of karretjes sowieso erg leuk! haha. x

  • 13 november 2016 / 22:12

   Haha ja het rijden in auto’s vind ik ook erg leuk maar dit was wel echt een bucketlist ding hoor. Gewoon omdat ze er zo cool uitzien ๐Ÿ˜‰

   • 15 november 2016 / 08:24

    Haha ja ik begrijp het wel hoor. Super leuk dat je het van je bucketlist hebt kunnen schrappen! ๐Ÿ™‚

 3. 11 november 2016 / 08:20

  Wat zijn de foto’s leuk geworden zeg. Ziet er altijd zo mooi uit deze busjes.

 4. 11 november 2016 / 08:52

  Wat gaaf! Ik zou zelf ook wel eens met zo’n busje in een leuk kleurtje willen rijden, om dan naar mooie plekken te gaan en foto’s te maken. Je hebt mooie foto’s gemaakt!

  • 13 november 2016 / 22:13

   Dank je wel! Ja het maken van de foto’s was ook erg leuk! Aankomende woensdag komt de fashion shoot online die ik deed met het busje als accessoire ๐Ÿ˜‰

 5. 11 november 2016 / 08:55

  Ah zo leuk! Ik ben gek op volkswagenbusjes, en zulke leuke foto’s zijn het geworden! Ziet er gezellig uit <3
  Ik mag morgen touren ,ben zo benieuwd!!
  Liefs,
  Evelien

  • 13 november 2016 / 22:14

   Ben zo benieuwd naar jouw ervaringen ๐Ÿ™‚ Aankomende woensdag komen bij mij de foto’s online van de fashionshoot ๐Ÿ™‚

 6. 11 november 2016 / 08:55

  Oh wat leuk! Dat lijkt mij ook wel wat ja ๐Ÿ™‚

 7. 11 november 2016 / 09:25

  Echt super leuk! Jullie hebben een leuke dag gehad zo te zien :-).

 8. 11 november 2016 / 14:05

  Wat een leuk uitje! En de bus is inderdaad prachtig! Wel jammer dat de kachel stuk was haha!

  • 13 november 2016 / 22:14

   Ja dat was iets waar we niet echt op gerekend hadden haha. Aan het eind van de middag viel het uiteindelijk wel mee maar in het begin was het aardig afzien! haha

 9. 11 november 2016 / 14:25

  Wat een geweldige bus is dat zeg! De foto’s worden er inderdaad geweldig van. Als ik mijn rijbewijs heb, wil ik dat ook doen. X

  • 13 november 2016 / 22:15

   Ja gaaf he! Aankomende woensdag komt de fashionshoot online. Dat zou ik zeker een keer doen. Het is wel wennen om hierin te rijden (groot stuur/lange versnellingspook) maar als je eenmaal even rijd dan is het echt supertof!

 10. 12 november 2016 / 11:59

  super leuk! Echt zo leuk zulke oude busjes ๐Ÿ™‚

 11. 12 november 2016 / 16:04

  Ah, wat onwijs leuk lijkt me dit! Wat een prachtbusje ๐Ÿ™‚

 12. Alexandra
  12 november 2016 / 21:12

  Ahh, wat een tof busje zeg! Ik ben echt gek op die busjes, wil er ook ooit nog wel een keer in rijden! Mooie foto’s ook ๐Ÿ™‚

  xx Alex

 13. 12 november 2016 / 21:50

  at supergaaf zeg zo’n busje! En wat een mooie kleur ook. Wel een beetje jammer dat er dan weer geen kachel inzat haha.

  • 13 november 2016 / 22:17

   Hij zat er wel in maar hij was helaas stuk dus dat was een beetje jammer hihi. Het busje zelf is helemaal geweldig!

 14. 13 november 2016 / 10:42

  Wat gaaf om te doen! Wel jammer dat de kachel het niet deed ๐Ÿ˜ฎ brrr

 15. 13 november 2016 / 13:56

  Hรณe vet is dat! Dit kun je in ieder geval van jouw bucketlist strepen, hihi. Je hebt ook echt hartstikke toffe foto’s gemaakt!

  • 13 november 2016 / 22:18

   Thanks! Een deel van de foto’s heeft mijn vriendin gemaakt hoor (die van mij zeg maar). De rest van de foto’s komen aanstaande woensdag online, die zijn nog leuker vind ik zelf haha. Ja inderdaad een vinkje achter dit item ๐Ÿ˜‰

 16. 14 november 2016 / 20:23

  Oh ik ben een tikje jaloers ๐Ÿ˜€ Zo gaaf zo’n bus! Tommy en ik zouden er ooit wel 1 willen hebben en er dan lekker mee touren. Dromen kan altijd natuurlijk ๐Ÿ˜‰ Mooie foto’s heb je van de bus gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.