Extra leefruimte creëren met Verasol

Als er één ding is wat ik geleerd heb van de coronaperiode is dat je huis nooit groot genoeg kan zijn. Wij hebben absoluut geen klein huis, maar toch miste ik in deze periode net wat extra ruimte. De overkapping achterin onze tuin was op de mooie dagen gelukkig echt een uitkomst. Verasol heeft hier een mooi assortiment in. In deze blog vertel ik jullie welke opties en mogelijkheden er zijn.

Veranda

Een veranda wordt in de volksmond ook wel een terrasoverkapping of een tuinoverkapping genoemd. Je kunt deze op twee manieren bevestigen. De eerste manier is aan je huis of een bestaande vaste muur. Of je kunt er als tweede voor kiezen om hem vrijstaand neer te zetten zoals wij uiteindelijk gedaan hebben. De veranda overkapping van Verasol is in meerdere uitvoeringen te koop. Hieronder vind je ze allemaal terug. Één ding is zeker, alle veranda’s van Verasol zijn van aluminium. Dit heeft als voordeel dat het materiaal sterk en licht is, het is duurzaam en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk doordat het recyclebaar is.

Verasol veranda

Verasol Smartline

Deze veranda wordt ook wel de DIY veranda genoemd. Hij is voor de doe-het-zelver met gemak in elkaar te zetten en te bevestigen. Het is de voordeligste variant die ze aanbieden, leverbaar in 8 vaste maten en in één kleur.

Verasol Greenline

Ook deze lijn onderscheidt zich met zijn betaalbare prijs zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op kwaliteit. Ben je handig? Dan kun je ervoor kiezen om hem zelf te monteren, maar Verasol kan dat uiteraard ook voor jou doen. Bij Versasol Greenline heb je meer keuze in de uitvoering. Er wordt gewerkt met meerdere standaardmaten, maar tegen meerprijs is het ook mogelijk om dit model helemaal op maat te laten maken. Een veranda specialist komt bij jou thuis om het product op de millimeter nauwkeurig in te meten en zo wordt hij uiteindelijk ook gemaakt. Verder heb je keuze uit wit of antraciet, drie verschillende gootsierlijsten en vijf daksoorten. Je kunt dit model ook uitbreiden van veranda naar tuinkamer en met verschillende accessoires. Daar later meer over. Op dit model krijg je standaard 5 jaar garantie.

Verasol Profiline

De Profiline is de meest diverse productlijn van Verasol. Je kunt kiezen uit maar liefst 15 kleuren, waarbij je bijvoorbeeld ook keuze hebt uit een eiken houtlook. De Profiline is een product op maat (inmeten is inclusief), maar er zijn ook verschillende standaardmaten beschikbaar. Door de extra stevige constructie is deze lijn in meer afmetingen beschikbaar dan de Greenline. Geef jouw veranda een eigen look door te kiezen uit de vijf verschillende soorten dakbedekking. Ook bij deze lijn heb je de mogelijkheid om de veranda (later) om te bouwen tot een tuinkamer. Daarnaast zijn er ook hier opties en accessoires beschikbaar. Op dit model krijg je standaard 10 jaar garantie.

Verasol Cube

Mijn favoriet! Wat is deze veranda mooi zeg! Ik heb er al eerder over geschreven, maar het blijft mijn favoriet. Deze lijn onderscheidt zich door zijn innovatieve constructie en ultramoderne elementen. De extra brede staanders en goot van 250 bij 250 mm geven deze veranda een robuuste en stijlvolle uitstraling. Je hebt bij deze lijn minder keus dan bij de Profiline. Het dak is altijd van veiligheidsglas en je hebt keuze uit de kleur wit of antraciet. Het is volledig maatwerk, de veranda specialist komt het gemaakte ontwerp inmeten voordat het in productie gaat. Ook kijken ze natuurlijk of de aangevraagde constructie wel technisch uitvoerbaar is. Op dit model zit standaard 10 jaar garantie.

Tuinkamer

Verasol tuinkamer

Je kunt gemakkelijk van je veranda een tuinkamer maken. Dit doe je door hem uit te breiden met zijwanden en voorwanden zodat het geheel dichtgemaakt kan worden. Uiteraard kun je ook direct vanaf de start voor een tuinkamer gaan, maar het is dus ook mogelijk om je veranda later aan te passen naar een tuinkamer. Belangrijk om te weten is dat een tuinkamer een afgesloten ruimte is, maar niet volledig geïsoleerd. Een heater maakt het behaaglijk.
Je hebt een aantal opties voor het maken van een tuinkamer:
– Een dichte zijwand met aluminium delen;
– Een zijwand bestaande uit een glazen schuifwand;
– Een zijwand bestaande uit een kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en
schuifdeuren.

Veranda en tuinkamer accessoires

Ik heb het hierboven al even verteld. Je kunt jouw veranda uitbreiden met verschillende accessoires. Dit geldt ook voor de tuinkamers van Verasol trouwens.

Je hebt verschillende opties waar je uit kunt kiezen: zonwering, screens en LED-spots. Ook kun je in jouw veranda een heater laten installeren. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur onder je veranda altijd aangenaam blijft.

Zonwering en screens

Verasol tuinkamer met zonnescherm

Het plaatsen van zonwering en/of screens zorgt ervoor dat je schaduw creëert onder je veranda of in je tuinkamer. Zonwering wordt geplaatst onder of boven het dak en beschermt je voor de zon die van bovenaf komt. Je hebt de keuze uit elektrische of handmatige zonwering.

Screens zorgen juist dat je beschermt wordt voor de zon die van de zijkant of voorkant de veranda inkomt. Ook geeft dit je natuurlijk een extra beetje privacy. Als tussenoplossing voor de screens heb je ook de optie: Vario-Volant zonwering. Dit is een onderdak zonwering die net het stuk van de laagstaande zon ook dekt.

LED-spots

In alle veranda’s en tuinkamers is het mogelijk om LED-spots te plaatsen. Je hebt hierbij de keuze uit 6 of 9 spots die je zelfs ook met elkaar kunt combineren tot 15 spots. Het zijn dimbare spotjes met warm wit licht die met een afstandsbediening aan en uit te zetten zijn.

Verasol produceert alle producten die ze verkopen zelf. Wil jij meer weten? Verasol heeft inmiddels tientallen winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Op hun website: https://www.verasol.nl/winkels kun je zien waar de dichtstbijzijnde vestiging voor jou zit.
Deze blog is gesponsord.

1 Reactie

  1. 13 juli 2022 / 20:42

    Mooi! Wij hebben zelf een houten overkapping, en het is een heerlijk stukje tuin geworden. Geen seconde spijt van gehad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.