Mijn favoriete havermout ontbijt | Chocolade havermoutpap met framboos

Sinds ik The Green Happiness vorig jaar heb gedaan, kan ik wel zeggen dat mijn eetpatroon erg veranderd is. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben ondertussen verzot op havermout. Het liefst eet ik het elke ochtend. Doordeweeks vaak in pap vorm en als ik vrij ben in het weekend in de vorm van pannenkoeken of crumble met bananenijs.

De laatste tijd heb ik een favoriete combinatie. Vandaag laat ik jullie zien welke dat is en hoe ik hem klaarmaak.

Recept | Chocolade havermoutpap met framboos

Wat heb je nodig?

De ingrediënten voor dit gerecht zijn als volgt:

 • 40 gram havermout
 • 100ml water
 • 100ml kokosmelk (kan ook soja, gewone melk zijn)
 • 125 gram (diepvries) frambozen
 • 1 theelepel cacao
 • 10gr honing of agave

Ik eet hem vegan met kokosmelk en agave, dit hoef je natuurlijk niet te doen vandaar meerdere opties.

Hoe maak je het?

1. Haal de frambozen uit de vriezer en doe ze in een schaaltje. Meestal laat ik ze even ontdooien. Als het buiten warm is, is het ook wel lekker om ze nog een beetje bevroren te laten.

Havermoutpap chocolade en framboosHavermoutpap chocolade en framboos2. Doe de havermout met het water, de melk en de cacao in een steelpannetje. Kook het op middel/zacht vuur tot het gaar is, maar nog net iets te vloeibaar. Zet het vuur dan uit en leg er een deksel op voor de aankomende 5 minuten. De chocolade havermoutpap gaart hierdoor nog wat door, waardoor het uiteindelijk exact de juiste substantie heeft.

3. Lepel de havermout over de frambozen en giet er nog een beetje honing of agave siroop overheen. Ik gebruik zelf ongeveer 10 gram, ik eet vrij weinig suiker. Even afhankelijk van hoeveel suiker je normaal gesproken zelf eet kun je die hoeveelheid aanpassen voor zoeter/minder zoet.

Havermoutpap chocolade en framboos

Eet smakelijk!

13 Reacties

 1. 7 april 2017 / 08:35

  Chocola is altijd goed! Misschien toch deze variant eens proberen…

 2. 7 april 2017 / 08:39

  Ik hou van gezond maar pap heb ik nooit weggekregen.

 3. 7 april 2017 / 17:51

  Lekker! Dit ga ik een keer maken. Ik vind het vooral lekker om havermout als lunch te eten, want als ontbijt vind ik het soms iets te machtig (doordeweeks in ieder geval als ik vroeg op moet).

  • 17 april 2017 / 11:18

   Ook lekker als lunch! Ik eet het eigenlijk altijd als ontbijt. Ik doe dan 40 gram en mede door de Green Happiness eet ik nu meer maar verteert het ook allemaal beter. In het begin zat ik altijd bom vol en nu begin ik rond 11 uur al weer trek te krijgen hihi

 4. 13 april 2017 / 22:37

  Ik heb serieus nog nooit havermoutpap op, volgens mij niet eens geproefd… Misschien toch maar eens gaan proberen. Deze versie met chocolade spreek me wel aan.

  • 17 april 2017 / 11:19

   O wauw ik dacht jij bent ook wel fan, jij probeert en hebt altijd van die leuke recepten! 🙂 Zeker eens proberen, mocht je het op deze manier niet lekker vinden kun je altijd nog een crumble maken. Dat is ook super lekker

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.