Hoepelworkshop van Robin Hoop

In mijn Green Happiness updates heb je het al een paar keer voorbij zien komen. Mijn liefde voor hoepelen. Vandaag een blog over mij kennismaking met hoepelen en de hoepelworkshop die ik volgde bij Robin Hoop!

Mijn kennismaking met hoepelen

Mijn eerste kennismaking met hoepelen was in mijn jeugd. Dat er ook hoepels voor volwassenen waren had ik wel gezien via diverse blogs, maar het uitproberen dat gebeurde pas op de huishoudbeurs. Ik heb daar zeker een kwartier staan hoepelen, als je eenmaal bezig bent wil je niet meer stoppen! Mijn vriendin moest me uiteindelijk echt wegtrekken bij de hoepels haha. Eenmaal thuis ging ik gelijk op onderzoek uit: welke hoepel ga ik kopen? Ik twijfelde namelijk tussen een gewichtshoepel of een hoepel van Hoop it Yourself. Uiteindelijk heb ik al snel de knoop doorgehakt en ben gegaan voor een basishoepel van Hoop it Yourself. Naast dat deze hoepels er mega leuk uitzien hebben ze dus verschillende soorten hoepels. Ze hebben ook een gevorderde hoepel en in tegenstelling tot de gewichtshoepels ga je niet naar een zwaardere hoepel maar juiste naar smaller en kleiner. Hoe kleiner en lichter de hoepel hoe moeilijker het is en hoe meer het aankomt op techniek. Ook kun je met lichte hoepels veel meer oefeningen doen dan met gewichtshoepels. Ik hoepel nu gemiddeld drie tot vier keer in de week. Dit doe ik in de woonkamer voor de tv of buiten in de tuin met mooi weer. De ene keer ben ik het na 10 minuten zat en de andere keer ben ik zo drie kwartier bezig. Op internet zie ik altijd prachtige hoepelfilmpjes en mede daardoor wilde ik wat meer met mijn hoepel dan alleen maar hoepelen in mijn middel. Wat is er dan beter om te doen dan een workshop volgen?

Workshop Hoepelen bij Robin Hoop

Wellicht ken je Robin van haar bedrijf Hoop it Yourself. Naast het verkopen van hoepels geeft ze ook workshops en les in hoepelen. Ik nam een proefles hoepelen voor beginners bij haar. In deze les leer je de beginselen van het hoepelen, zowel on-body als off-body. Eigenlijk is het de eerste les van een gehele cursus. Met deze proefles kun je dan bepalen of je ermee doorgaat of niet.

Op een heerlijke avond verzamelde ik met een hoop andere beginnende hoepelmeisjes in het Vroesenpark in Rotterdam. Ik had mijn eigen hoepel bij me maar er waren ook leenhoepels voor de meiden die geen hoepel hebben. De les begint met een uitleg over het hoepelen en met een warming up.

Hoepels

Het eerste deel van de les gaat over on-body hoepelen. Eerst legt Robin de basis uit van het hoepelen. Ze laat zien wat je met je lichaam moet doen om de hoepel in de lucht te houden. Ik was benieuwd of ik het mezelf goed had aangeleerd. Gelukkig was dat het geval. Het basis hoelahoopen gaat mij op mijn favoriete kant nu goed af. Pak ik mijn niet favoriete kant, tja dan sta ik zwaar te stuntelen. Iedereen heeft een favoriete kant om te hoepelen, toch is het belangrijk om het af te wisselen. Later, als je meer oefeningen wil doen kan dat namelijk van pas komen 🙂 ! Hieronder een opsomming van de oefeningen uit het eerste deel van deze les:

 • Hoepel draaiende houden rechtsom
 • Hoepel draaiende houden linksom (voor mij nog super lastig)
 • Verschillende standen van je voeten tijdens het hoepelen
 • Balans houden tijden het hoepelen (hoe hou je je armen?)

HoepelworkshopHoepelworkshop Robin Hoop

Ja hoor kijk me gaan met mijn geweldige unicorn hoepel ! haha. Het was heerlijk weer dus op een gegeven moment heb ik mijn gymschoenen uitgetrokken en ben ik verder gaan hoelahoepen op mijn bloten voeten. Een heerlijk gevoel! Ik had trouwens sportkleding aangetrokken. Niet perse nodig maar ik vind het persoonlijk fijner om geen loszittende kleding aan te hebben.

Het tweede deel van de les gaat over off-body hoepelen. Dit had ik nog nooit gedaan. De eerste oefening waar we mee beginnen is het draaien van de hoepel rondom je lichaam met de overpak techniek. Je moet het zo zien: als je je armen gestrekt voor je hebt, op dat punt pak je hem over van de linker naar de rechterhand. Aan de achterkant doe je precies hetzelfde met je armen op dezelfde manier als dat je dat aan de voorkant doet. Het klinkt misschien ingewikkeld, ook met dit is het veel oefenen en je leert het vanzelf! Hierna gaan we door met het hoepelen vanuit de overpak techniek naar hoepelen op je hand (met je arm in de lucht). Na een aantal keer mijn hoepel tegen mijn hoofd gekregen te hebben lukt het me eindelijk haha. We doen nog een aantal oefeningen off-body en linken dan off-body hoepelen aan on-body hoepelen. Hier de opsomming van de oefeningen die ik bij deel twee gedaan heb:

 • Overpak techniek zwaaien met de hoepel rondom je lichaam ( eerste rechtsom, daarna linksom)
 • Hoepelen op je hand
 • Van hoepelen op je hand naar de hoepel vastpakken (stil zetten)
 • Van hoepelen op je hand naar on-body hoepelen.

Hoop it yourself hoepel

Na deze twee delen krijgen we nog een kleine cooling down en zitten de 1,5 uur er alweer op! Ik heb super genoten van deze les! Het was gezellig met de andere meiden en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd waarmee ik aan de slag kan! Als ik zelf meer dagen had gekund van de lessen had ik zeker de cursus volledig gevolgd. Lijkt het jou ook wat om een cursus of workshop hoepelen te volgen? Op de facebook pagina van Robin Hoop kun je het actuele aanbod terug vinden!

Heb jij wel eens gehoepeld?

19 Reacties

 1. 3 juni 2016 / 10:26

  Die hoepel staat je wel goed! Wat ontzettend leuk, ik was vroeger best goed in hoepelen. Qua ruimte nu zou het niet echt kunnen maar wellicht als ik een keer groter woon, wel een leuke bewegingsactiviteit namelijk!
  Ricardo onlangs geplaatst…Verslag Polette pers event + win een bril!My Profile

 2. Marieke
  3 juni 2016 / 10:27

  Ik heb wel eens gehoepeld, nou ja geprobeerd met degene van mijn dochtertje!
  Maar ik ben het helaas echt verleerd, of nou ja, mijn heupen zijn niet meer zo soepeltjes!

  Wat grappig dat er zelfs hoepel groepslessen zijn :)!

 3. 3 juni 2016 / 11:39

  Ik heb een hoepel staan met een laag stof er op dus… mijn hoepel workout is een work in progress laten we maar zeggen 😉

 4. 3 juni 2016 / 17:12

  Ik heb er al vaker over gehoord. Klinkt super leuk! Ik hoepel wel eens met een hoepel van mn nichtje (zo’n speelgoed ding). Maar omdat dat helemaal niet lukt dacht ik, niks voor mij! Maar een ‘echte’ hoepel zal vast heel anders zijn. Leuk!
  Marijke onlangs geplaatst…Gezond ontbijt I pannenkoekenMy Profile

  • 11 juni 2016 / 08:47

   Ja het is heel anders uiteindelijk is dat voor een volwassenen ook makkelijker. Als het je dan goed afgaat kun je uiteindelijk weer naar een lichtere/kleinere hoepel gaan
   Lesley van de Langkruis onlangs geplaatst…Outfit recap april & meiMy Profile

 5. 3 juni 2016 / 20:34

  Wat een lange les zeg! Super leuk 🙂 Ik heb een hoepel met een soort ehh, hoe zeg je dat haha, ribbels aan de binnenkant. Maar na een paar minuten doet dat al best pijn!
  Hoepelen zelf vind ik heel leuk! Linksom, rechtsom, lopend, springend, heerlijk!
  Kim onlangs geplaatst…Verjaardag verlanglijst en tip!My Profile

  • 11 juni 2016 / 08:48

   Leuk dat je ook hoepelt! Ja maar ik moet je zeggen die tijd was zo voorbij hoor! O ja snap dat dat pijn doet aan de binnenkant , ziet er ook niet echt lekker uit. Springend ken ik nog niet hihi 😀
   Lesley van de Langkruis onlangs geplaatst…Outfit recap april & meiMy Profile

 6. 3 juni 2016 / 23:31

  Leuk dat je aan het hoepelen bent! Fijn zo een workshop. Ik hoepel nu dik een jaar en vind het nog steeds heel leuk.
  Nesrin onlangs geplaatst…Plan mijn gezin in!My Profile

 7. Yvet
  6 juni 2016 / 19:18

  Lijkt me echt super leuk om dat weer te gaan doen en vooral omdat het best goed voor je is, zie zo vaak leuke oefeningen langs komen ?

 8. 10 juni 2016 / 09:39

  Haha, wat tof zeg! Hoepelen zou voor iedereen goed zijn als ik het zo zie. Mijn kinderen kunnen het heel goed. Ik helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.