Koemelkvrije bananenpannenkoekjes voor het hele gezin

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie: koemelkvrije bananenpannenkoekjes voor het hele gezin!

In ons gezin hebben we aardig wat allergieën. Hierdoor moet ik altijd goed opletten tijdens het koken. Na de geboorte van Perr hebben wij via vrienden met korting HelloFresh geprobeerd. Ik kwam echter vaak in de knoop door de allergieën, maar vond de recepten die ze hadden wel super. We hebben hem daardoor dus helaas stop moeten zetten. De recepten die erbij zaten hebben we bewaard in een map, maar je kunt ze ook online terug vinden op de website van HelloFresh. Ik gebruik deze website nu vaak als inspiratiebron voor recepten die ik dan aanpas rondom onze allergieën. Zo ook met dit recept. Het originele recept was wel met koemelk, ik heb hem voor ons gemaakt in de koemelkvrije variant.

Ingredienten koemelkvrije pannenkoek

Dit keer niet vegan dus, maar koemelkvrij i.v.m. de eieren die hierin aanwezig zijn. Ik heb dit expres gedaan omdat Perr momenteel bezig is met de introductie van ei. Het gaat tot nu toe goed en in dit recept is de hoeveelheid ei hoger dan we tot nu toe hebben gegeven.

Recept koemelkvrije bananenpannenkoeken

Wat heb je nodig?

 • 2 eieren
 • 2 rijpe bananen
 • 50 gram meel
 • een snufje zout
 • een scheutje havermelk
 • bakboter (uiteraard ook koemelkvrij)

Ik gebruik in ons geval havermelk. Maak ik normale pannenkoeken dan gebruik ik meestal een combinatie van havermelk en kokosmelk. Je kunt hier uiteraard zelf kiezen welke koemelkvrije melk je wilt gebruiken, uit ervaring kan ik zeggen dat havermelk het neutraalst smaakt.

Optioneel:
  • extra fruit voor het versieren van de pannenkoeken
  • honing (niet voor kindjes onder de 1 jaar)

Hoe maak je het?

Meisje bakken

Het is heel simpel! Je kunt dit zelfs samen met je kind(eren) maken, dat zullen ze nog leuk vinden om te doen ook.

 1. Je begint met het klutsen van de eieren.
 2. Daarna prak je 1,5 banaan de rest gebruik je voor de garnering.
 3. Je voegt de banaan, het meel en het snufje zout toe aan de geklutste eieren en roert het tot 1 geheel. Optioneel zou je dit ook in de blender kunnen doen, dan is je banaan 100% glad.
 4. Even afhankelijk van hoe dik je mengsel is voeg je nog een scheut melk toe.
 5. Verwarm de bakboter in de pan.
 6. Je kunt kiezen om een aantal kleine pannenkoekjes te maken of 3 wat grotere. Ik maakte voor mijzelf wat kleinere pannenkoekjes en stapelde die met fruit als beleg op tot een heerlijk ontbijt. Voor de kinderen maakte ik een pannenkoek die precies in hun geliefde IKEA bord past.
 7. Als de pannenkoeken klaar zijn kun je ze versieren. Voor Perr heb ik hem zo gelaten, voor Mimi heb ik er een mooi gezichtje van gemaakt en ze vond het geweldig!
Koemelkvrije kinderpannenkoek met banaan
Kinderpannenkoek maken
Zowel ik als de kinderen hebben hier weer van gesmuld. Zoals je ziet, ook voor baby’s is dit recept dus goed geschikt.

Eet smakelijk!

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Koemelkvrije kinderpannenkoeken bananenpannekoekjes geschikt voor baby

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.