Review | Tangle Teezer Wet Detangler Peach Glow Large Borstel

Ik schreef al vaker over het merk Tangle Teezer. Zo schreef ik een review over de Compact styler pug love en heb ik zelf ook nog de original. Mijn kapster gebruikte laatst de Tangle Teezer Wet Detangler en toen ik bij DM was en hem zag liggen stopte ik deze zonder enige twijfel in mijn winkelkarretje. Zowel de original als de compact zijn erg fijn, maar ik merkte dat mijn kapster met deze variant nog beter door mijn natte haar ging. In deze blog mijn oordeel over deze borstel.

Wet Detangler van Tangle Teezer | Het product

Het product komt in de herkenbare Tangle Teezer verpakking. Een doorzichtige verpakking waar op de achtergrond de Engelse vlag goed zichtbaar is. Als echte Londen fan, kan je begrijpen dat ik deze verpakking helemaal te gek vind. Wat ik zelf nog meer goed vind aan de verpakking is dat hij gemaakt is van gerecycled materiaal.

Tangle Teezer Wet Detangler peach glow large borstelVerpakking borstel

Op de achterkant van de verpakking staat meer over wat de krachten zijn van deze borstel. Zoals je kunt zien staat het hier niet in het Nederlands. Ik weet niet of dat is omdat ik de borstel in Duitsland heb aangeschaft of dat het er nooit op staat.

Wat zegt Tangle Teezer over deze borstel:

De grote Wet Detangler van Tangle Teezer is een ontklittende haarborstel. Met zijn flexibele tanden ontklit hij met gemak het haar zonder te hoeven trekken. Hiermee limiteer je het aantal gebroken haren en beschadigd je je haar niet verder. Deze borstel is daarnaast ook goed te gebruiken in de douche.

Close up van de grote Tangle Teezer.

Deze borstel heeft natuurlijk ook gewoon mooie looks. Het design is strak en de borstel ziet er leuk uit met de peachkleur. Hieronder een close up van het handvat en de borstelharen. Die zijn van kunststof en erg flexibel.

Kunststof borstelharen Tangle Teezer borstel

Wet Detangler van Tangle Teezer | In gebruik

Hieronder zie je hoe de borstel in mijn hand ligt. Ik heb hem nu 3 weken in gebruik en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Het voordel van deze borstel ten opzichte van de original of de compact styler vind ik toch echt wel het handvat. Hierdoor kun je voor mijn idee net wat meer kracht zetten. Het grote oppervlakte van de borstel vind ik ook erg fijn, hierdoor ben je zo klaar zonder dat er veel haren breken of dat het ontklitten van (net gewassen) haar zeer doet.

Tangle Teezer Wet Detangler peach glow borstelkop

Ik heb de borstel zowel op nat als op droog haar gebruikt. Officieel is hij natuurlijk speciaal voor nat haar, maar ik vind hem ook op droog haar goed werken. Tangle Teezer geeft aan dat je haar bij droog gebruik en mooie glans moet krijgen en dat kan ik wel beamen. Je haar ziet er netjes en verzorgd uit.

Ik heb nu meerdere borstels van Tangle Teezer en moet toegeven dat ik dit merk met hun producten echt niet meer wil missen. Het maakt het ontklitten van mijn lange haar zoveel makkelijker en minder pijnlijk dan met een normale borstel. Ook zijn deze borstels echt onverwoestbaar. Het is wel een uitgave, maar je doet er echt heel erg lang mee. Mijn andere borstels heb ik dus al zeker 5 jaar en zijn nog steeds als nieuw. Echt een dikke aanrader!

En welke borstel je dan moet kiezen? Ik vind persoonlijk deze nu het fijnst van allemaal door het handvat. Daarmee kan ik net wat meer kracht zetten. Maar de andere twee borstels zijn ook erg fijn. De compact gebruik ik altijd op reis en stop ik regelmatig in mijn tas. De original gebruik ik nu het meest voor het haar van mijn dochter en zoon. Kijk dus vooral naar wat jij belangrijk vindt in een borstel en maak op basis daarvan je keuze.

Ik kocht deze variant voor € 16,95 bij DM in Duitsland. Hij is zoals ik kan zien ook net op de Nederlandse markt verschenen. Je kunt hem onder andere hier aanschaffen voor € 18,45.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.