Persoonlijke update | Even een stapje terug

Lieve lezers,

Zoals je afgelopen week gemerkt hebt, is er niets online gekomen op mijn blog. Ik heb het via Facebook en via Instagram wel laten weten, maar ik neem even een stapje terug.

Stapje terug - offline is the new luxury

Te veel leuke dingen

De laatste tijd is er heel veel gebeurd. Veel leuke uitnodigingen voor events, veel leuke samenwerkingen die eraan komen en daarnaast natuurlijk gewoon nog mijn werk en privé dingen. Soms zijn er zoveel leuke dingen tegelijk dat je uiteindelijk toch nee moet gaan zeggen tegen ook leuke dingen. En zoals jullie misschien wel weten uit de eerdere blogs is dat voor mij een grote valkuil.

Nee zeggen tegen iets wat ik echt niet wil heb ik tegenwoordig geen problemen meer mee. Maar nee zeggen tegen iets wat ik eigenlijk wel wil doen, maar omdat het qua tijd eigenlijk niet gaat lukken blijft moeilijk. Zo reed ik in een week drie keer op en neer naar Amsterdam, werkte ik bijna 10 uur over, reed ik nog een keer naar Utrecht en begon ik weer met sporten. Tja als je het allemaal zo op een rijtje zet is het niet gek dat ik helemaal gesloopt was die zondag.

Gelukkig is er een persoon die dan als een soort spiegel tegenover me gaat staan en me confronteert met mezelf. Hij zegt veel, maar laat me voornamelijk denken over hoe ik het nu echt zelf wil. Toen kwam het besef dat het niet langer gaat zo. Mijn blog moet leuk blijven en het is niet iets waar ik van in de stress moet raken.

Stoppen met bloggen?

Ga je dan stoppen met bloggen? Nee dat zeker niet! Ik vind bloggen nog steeds leuk, maar het moet geen moeten worden. Ik ga voortaan plaatsen als ik er zin in heb en niet meer stressen omdat ik nog geen artikel voor de volgende dag klaar heb. Dit komt niet ten goede van mijn creativiteit en ook niet ten goede van mezelf. Ik wil de basis van maandag, woensdag en vrijdag het liefst aanhouden, maar ik kan voor de aankomende periode niet beloven dat er op elk van die dagen ook iets online komt.

Wijze lessen

Dit soort beslissingen voelde vroeger altijd als falen. Tegenwoordig heb ik dit gevoel al minder en zie ik het meer als kiezen voor jezelf en een manier om iets te leren. Hoe ik het nu beredeneer is ook anders dan vroeger.

Vroeger dacht ik, wat zullen andere mensen wel niet van me vinden? Vast een …, ik weet nu dat je niet voor andere mensen kunt denken en dat het ook helemaal niet belangrijk is wat andere mensen ervan vinden. Het gaat erom hoe tevreden jij ermee bent. Hoe ik het nu beredeneer is: hoe zou ik reageren als iemand anders zo’n beslissing maakt? Dan snap ik dat helemaal en vind ik het juist knap dat die persoon voor zichzelf kiest en daar voor uit durft te komen in plaats van meegaan in de ‘altijd happy’ massa. Het leven gaat met ups en downs, dat is bij iedereen zo dus dat is helemaal niet gek. Waar het om gaat is dat je van je slechtere momenten leert!

Ik lees het stukje nogmaals en zie hieraan dat ik in de afgelopen jaren echt al gegroeid ben. Ik denk niet dat er een eindstreep is in dit soort dingen. Het is jouw leven en je leert gedurende je leven met jouw struggles om te gaan. Als je eenmaal te ver bent gegaan, weet je wanneer het tijd is om een stap terug te doen. Niet mee blijven gaan in de drukte van alledaags maar gewoon de rust nemen die je eigenlijk al langer nodig had.

Nou dat was het wel even voor nu. Ik nestel me nu op de bank met een boek, een kop thee, in mijn pyjama met unicorn pantoffels. Gewoon omdat het kan en ik daar zin in heb.

 

 

18 Reacties

 1. 24 oktober 2016 / 07:36

  Wat goed van je dat je een stapje terug neemt en plaatst wanneer je het zelf uitkomt!
  Ik denk zelf dat t heel goed is omdat te doen! Je leven draait veel minder om social media en bloggen en daardoor kan je meer genieten van de dingen die je leuk vind!
  Natuurlijk is bloggen super leuk maar je moet wel blijven genieten van dingetjes die je leuk vind!
  You go girl! ?

 2. 24 oktober 2016 / 07:45

  Ik snap het helemaal dat je een stapje terug neemt! Even lekker ontspannen en vooral doen wat voor jou goed voelt!

 3. 24 oktober 2016 / 08:05

  Goed besluit en heel knap dat je het ziet dat een stapje terug doen het enige is wat je kan doen. Moeilijk maar dapper besluit en de enige om wie het gaat ben jij. Dikke knuffel en lekker blijven doen waar jij je goed bij voelt!

 4. 24 oktober 2016 / 08:41

  Goed dat je dit voor jezelf kunt beslissen. Het bloggen moet natuurlijk wel leuk blijven en geen verplichting worden. Geniet lekker van alles wat je leuk vindt, of dat nu bloggen is of iets anders

 5. 24 oktober 2016 / 09:14

  Zeker goed dat je een stapje terug neemt, het bloggen moet geen druk leveren en zeker geen stress. <3
  Ontspan en neem de tijd voor jezelf! Is zo belangrijk, en die pantoffels komen daar vast en zeker bij van pas. Ze zijn zo cute!
  Liefs,
  Evelien

 6. 24 oktober 2016 / 09:40

  Je hebt groot gelijk hoor! En ik herken het maar al te goed, ik vind veel dingen leuk en dan is het lastig om ergens nee tegen te zeggen. Eerst maar even bijkomen en aan jezelf denken!

 7. 24 oktober 2016 / 10:24

  Goed voor jezelf zorgen is altijd een goed idee! Dan maar wat minder online.

 8. 24 oktober 2016 / 10:41

  Je hebt groot gelijk! Gelukkig herken jij nu de signalen op tijd. Neem de tijd en geniet ook gewoon van het moment zonder te stressen! Ik blijf je blog gewoon lekker volgen! Xx

 9. 24 oktober 2016 / 10:48

  Doe vooral waar jij je goed bij voelt! Geniet! Te veel is te veel en daar heeft niemand baat bij. Ikzelf probeer ook dat maandag-woensdag-vrijdagschema aan te houden, maar als het op een ‘verplichte’ dag eens een keertje niet lukt door een gebrek aan inspiratie of tijd, dan is dat maar zo. Vooral niets forceren! 🙂 Supersnoezige sloffen, trouwens!

 10. 24 oktober 2016 / 11:24

  Goede beslissing van je! Het moet leuk blijven voor jezelf en als je van alle events en dingen al zo moe bent dat je de lust om er over te schrijven verliest is het goed om even jezelf een halt toe te roepen en bedenken hoe je het voor jezelf leuk kunt houden! Ga zo door, ik blijf je zeker volgen (ook al reageer ik niet altijd)!

 11. 24 oktober 2016 / 12:18

  Groot gelijk meis! Soms moet je gewoon een stapje terug doen. Dat is niet leuk, maar soms wel nodig. Goed dat je er op tijd bij bent en de rem erop gooit 🙂 Pak je rust!

 12. 24 oktober 2016 / 20:30

  Aan jezelf denken is een hele goede beslissing en ik denk dat je er ook goed aan doet. Wat een super schattige pantoffels â™Ĩ

 13. 25 oktober 2016 / 21:08

  Even een stapje terug nemen is heel verstandig als je voelt dat het allemaal even teveel is. Gewoon even aan jezelf denken. xxx

 14. 25 oktober 2016 / 22:15

  You go schat! Voor jezelf kiezen is waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen in het leven, dus zie dit als een hele grote stap vooruit voor JOU! Just be YOU! Liefs, Amina

 15. 2 november 2016 / 15:36

  Herkenbaar meis! Ik heb het ook even zwaar op dit moment. Bloggen is echt geweldig maar zo veel drukte naast alles. Persoonlijk gaat het niet zo goed, moeilijke periode & heb examens. Daarnaast aan de eisen voldoen voor samenwerkingen en zorgen dat alles snel online komt. Dat trek ik even niet. En neem zoals jij ook een klein beetje rust.

 16. 29 december 2016 / 13:11

  Prima beslissing! En zo herkenbaar 😉

 17. 17 juli 2017 / 13:22

  Oh lieve Les, hou je haaks! Goed dat je even wat gas terug neemt. Ik kan je vertellen, bloggen wanneer je er zelf klaar voor bent is het allerbeste wat je kunt doen. Het is ontzettend druk en je leeft maar ÊÊn keer! Dikke kus, Josine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.