Update Recovery december

Oeps! Het heeft even geduurd voordat de december update online kwam. Ik had hem al voor de helft klaar staan maar ik had steeds niet de puf om hem af te schrijven. Nu heb ik hem voor jullie afgemaakt en hier is hij dan! Veel lees plezier. Mochten jullie trouwens vragen hebben over iets wat ik schrijf in deze stukjes, over depressie, behandeling of wat dan ook, laat het me weten en ik beantwoord deze zo snel mogelijk! 


 

Zoals jullie aan het eind van mijn vorige recovery update hebben kunnen lezen kampte ik eind november met extreme vermoeidheid en hoofdpijn. Niet lang daarna, op 4 december, had ik contact met mijn psychiater, die heeft me aangeraden om iets te minderen met mijn medicijnen. Ze vertelde me dat het kan zijn dat mijn lichaam mij nu aangeeft dat ik te veel medicatie binnen krijg waardoor ik hier last van krijg.

Toen ik begon te minderen met mijn medicatie werd ik direct ziek. Koorts, verkoudheid de hele rataplan. Dit heeft ongeveer 5 dagen geduurd. Toen knapte ik een klein beetje op. Dat was maar goed ook want ik had een (bijna jaarlijkse onderhand 😉 ) stedentrip naar Londen op het programma staan! Dat is iets wat ik natuurlijk niet wilde missen en waar ik al het hele jaar naar uit keek. Londen was geweldig en ik kon daar heerlijk mezelf zijn. Ik heb echt genoten van de stad en alles er om heen. Ik heb ook wat minderen momenten gehad: snel moe en daardoor toch vroeg naar bed & het slechter tegen de grote drukte kunnen (vooral op zaterdag, wat een mensen zeg pff). Maar over het algemeen vind ik dat ik het goed gedaan heb.

Na de de terug komst uit Londen werd vriendlief ziek. Exact hetzelfde als wat ik had gehad voor de vakantie. Het was daarna te verwachten natuurlijk dat ik weer de pineut zou zijn. Gelukkig net de hele week vol kunnen houden op mijn werk en in het weekend lekker uitgeziekt.

De kerst periode is vrij goed gegaan. Ik probeerde alles maar een beetje op me af te laten komen en had al ver van te voren gezorgd dat ik de cadeau’s ed. in huis had. Ook was het aanschuiven bij iedereen in plaats van zelf iets maken dus geen kerststress voor mij dit jaar. Daarnaast was het lekker dat ik nog twee dagen vrij had na de kerst. Op die manier kon ik van die drukkere dagen nog even bijkomen.

In december had ik zo verschrikkelijk veel inspiratie voor mijn blog maar op de een of andere manier kon ik het gene wat in mijn hoofd zat niet op papier krijgen. Ik ben met een aantal artikelen begonnen met schrijven maar ik bleef steeds hangen en het koste me gewoon teveel moeite. Dat is niet de bedoeling van mijn blog. Het gaat er juist om dat ik hierin lekker creatief kan zijn en mijn ei kwijt kan. Niet dat ik moet gaan piekeren over waarom het schrijven nu niet lukt?! Mede hierdoor had ik weinig zin om te bloggen. Ik had gewoon de puf niet om het te doen en baalde er gewoon van dat het even niet lekker ging.

Zoals elke maand heb ik nog een paar quotes bijpassend bij deze maand uitgezocht en daarbij een korte beschrijving van waar het op slaat.

 

you’re only human, you don’t have to have it together every minute of the day

Wat een mooie quote is dit! Gevonden via (hoe kan het ook anders) pinterest en geschreven door Anne Hathaway. Hij sprak me gelijk aan. Ik ben zelf erg perfectionistisch ingesteld. Wat een voordeel kan zijn maar wat ook vaak nadelig werkt. In mijn ogen moet ik op elk gebied perfect zijn. Dat is natuurlijk onmogelijk en dat is één van de dingen waar ik met mijn psycholoog aan werk. Voornamelijk het loslaten van dingen. Dat het nu even niet altijd zo best ging afgelopen maand moet ik dan ook achter me laten. Op naar een betere maand, januari!

 

My head is full of stuff i don’t understand

Deze quote is heel toepasbaar op afgelopen maand. Mijn hoofd zit elke keer zo vol dat ik niet weet wat ik ermee aan moet. Hierdoor kan ik me slecht concentreren en weinig onthouden. Mijn psycholoog zegt dat het echt wel beter wordt op dat gebied en dat ik me er geen zorgen over hoef te maken. Onbewust doe ik dat denk ik wel maar er is helaas niks aan te doen en ik accepteer het al wel beter als ik iets niet meer weet of onthoud. Ik weet ook gewoon als iemand mij vraag wil je dat even onthouden/niet vergeten dat ik al gelijk aangeef: ” kan ik je niet beloven 🙂 !”.

Liefs xx Lesley

3 Reacties

 1. 21 januari 2015 / 14:14

  Wat een mooie quotes & wat een enorme pittige tijden heb jij zeg. Knap dat je er zo over blogt en daar soms je ei in kwijt kan! Veel sterkte

 2. Saonah
  29 juli 2015 / 07:54

  Hoi! Ik kwam net via via op je blog terecht en zag dat je kampt met een depressie. Ik ben zelf ook net geconstateerd met een depressie en sinds gisteren begonnen met een anti depressiva. Ik las dat jij ook medicijnen slikt, klopt dat? Ik vind dit echt heel erg eng, heb gisteren mijn eerste geslikt in lage dosering maar ik voel me gewoon zo vreemd en angstig en ik durf eigenlijk niet de 2e te nemen, je leest ook zoveel negatieve verhalen erover .Hoe ging dat bij jou?

  Liefs

  • 29 juli 2015 / 12:15

   Hoi Saonah!

   Bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat je ook een depressie hebt! Het is geen lolletje. Ik slik inderdaad ook medicijnen. Ik wil er binnenkort een blog over schrijven omdat ik binnenkort weer mag gaan afbouwen (na 1 jaar gebruik) en ik het doodeng vind. Net als met het opbouwen weet je eigenlijk niet zo goed wat je kunt verwachten. Ik had ook veel gegoogeld en werd vooral door de verhalen erg angstig. Nu was ik ook al extra angstig dus dat hielp ook totaal niet haha. Ik moet zeggen het heeft mij echt enorm geholpen. Ik heb wel wat bijwerkingen gehad maar het valt me allemaal reuze mee met de horror verhalen die je op internet leest. Ik had vooral hoofdpijn wat erg vervelend was en af en toe was ik ineens heel misselijk. Voor de rest viel het echt zo erg mee. Ik zou zeker door gaan met de medicatie. Ik was eerst ook echt tegen medicijnen maar toen ik het eenmaal gebruikte was ik zo blij dat ik wat rustiger erdoor werd in mijn hoofd. Het is natuurlijk geen wondermiddel waardoor je van je depressie afkomt maar het helpt je wel enorm bij je herstel.

   Ik wens je heel veel sterkte en wil je iets weten mag je altijd een bericht sturen, hier of via mail: info@mylittlehappiness.nl. Ik ben geen dokter maar ervaringen uitwisselen kan altijd en misschien kan ik je op die manier toch een beetje helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.