Speelgoed voor baby’s | Het favoriete speelgoed van mijn baby van 5 maanden

Mimi is dit weekend 5 maanden geworden. Een baby van 5 maanden, wat vindt die leuk om mee te spelen? Ik had vroeger werkelijk geen idee, maar als je een baby hebt probeer je het een en ander uit en zie je vanzelf wanneer ze het leuk vinden of niet. In deze blog laat ik jullie de favoriete speeltjes van Mimi zien.

Vooraf zal ik alvast wel even vertellen dat ik probeer om Mimi altijd maar één speeltje tegelijk te geven. Zo heeft ze niet te veel prikkels en moet ze zich kunnen vermaken met het speeltje wat ik haar gegeven heb. Als ze het speeltje niet meer leuk vindt, dan haal ik hem weg en geef ik haar een ander speeltje. Ik merk dat dit voor haar heel goed werkt.

Speelgoed voor baby’s | Babygym

Met stip op nummer 1 de babygym. In mijn geval is dit de Vtech dierenvriendjes speelmat. Deze heb ik van mijn oma gekregen voor de geboorte van Mimi. Officieel kun je deze pas gebruiken vanaf 6 maanden. Vanaf 3 maanden heb ik deze bij Mimi geïntroduceerd. Ik ben begonnen met alleen een hangertje, die hing ik dan aan de speelboog die bij onze wipstoel van Stokke zat. Toen merkte ik dat ze wel wat meer uitdaging nodig had en heb ik haar op de mat, onder de speelboog neergelegd. Ze vind het helemaal geweldig. In het begin speelde ze alleen met de speeltjes aan de boog en nu weet ze ook dat ze met haar voetjes tegen de toetsen aan de onderkant kan drukken. Ondertussen ramt ze er lekker op los, maar vervelen doet hij niet.

Speelgoed voor baby's | Vtech dierenvriendjes speelmat

Als ze straks iets groter is kan ze hiermee ook op haar buik spelen. Dan kan ze met haar handen op de pianotoetsen drukken. Of zittend. Het piano gedeelte is namelijk ook los te halen. Uiteraard heb je nog veel meer varianten van een babygym. Een houten, varianten zonder geluiden (ook voor de ouders top 😉 ) , één waarbij juist de mat heel spectaculair is en ga zo maar door.

Speelgoed voor Baby’s | Rammelaars

Vanaf een maand of drie/vier begon ze zich echt te interesseren voor rammelaars. En dan bedoel ik niet een rammelaar waarbij je alleen maar een rammeltje hoort, maar een waarbij je juist net iets extra’s heb. Er zijn heel veel verschillende soorten dus ik heb een kleine collage gemaakt van een aantal die Mimi heeft en een aantal die nog op het wensenlijstje staan.

Speelgoed voor baby's | rammelaars

De uil en de rammelaar van Woezel en Pip zijn Mimi haar favorieten. De uil heb ik gekregen als kraamcadeau en komt van Hema. Deze heeft naast een rammelaar een ring waarmee ze hem dus goed kan vasthouden. Ook zit er in de vleugels een knispertje waardoor hij extra leuk is. De rammelaar van Woezel en Pip komt van online speelgoedwinkel Lobbes.nl. Ook deze vind ze heel erg leuk. In het begin had ze wat moeite met het vasthouden omdat het handvat best breed is. Nu rammelt ze er lekker op los. Hij is juist zo leuk door de extra ringen die eraan zitten en de labeltjes.

De Nijntje rammelaar heeft ze bij mijn ouders en daar speelt ze ook graag mee. Twee producten die ik graag nog zou willen hebben is een rammelaar met sleutels, deze bovenstaande van Vtech vind ik erg leuk en maakt daarnaast ook weer geluidjes. De aap maakt ook geluidjes en heeft ook een balletje wat kan draaien. Dat maakt het weer een extra leuk speeltje.

Speelgoed voor Baby’s | (Knisper) boekjes en (knisper) doekjes

Wat ze nu ook heel erg leuk vindt zijn knisper boekjes, gewone boekjes, knisper doekjes en normale doekjes. Ik heb van mijn moeder deze slak gekregen met een knisper erin en allemaal labeltjes eraan. Deze vind ze helemaal geweldig.

Bij Boekstart kreeg ik het boekje Kleuren, daar zit ook een knisper in en dat boekje bladert ze graag zelf door. Daarnaast is ze helemaal gek op normale boekjes. Ik lees haar veel voor, maar ze vindt het zelf ook geweldig om te bladeren in de boekjes. Ik probeer haar nu al dingen aan te laten wijzen. In plaats van wijzen probeert ze het nu alleen nog te pakken. Dan zeg ik waar is het kindje, of waar is de beer. Ik verbaas mij er dan over hoevaak ze het nog goed heeft ook. Blijkbaar luistert ze dus echt als ik dingen voorlees, aanwijs en vertel.

Naast alle bovenstaande items vindt Mimi een normaal doekje ook nog helemaal leuk. Daar kan ze zich echt wel even mee vermaken.

Speelgoed voor Baby’s | Speeltjes op om te bijten.

Mimi is al lekker aan het kwijlen, de tandjes gaan er dus echt aankomen. Ik heb al een paar keer geprobeerd om haar een simpele bijtring te geven en dan bedoel ik zo een plat ding wat je in de koelkast legt. Helaas vind ze dat helemaal niet boeiend. Veel liever kauwt ze op haar vingers, die zijn natuurlijk het lekkerst.

Speelgoed voor baby's | om op te bijten

Wat ze wel leuk vind om op te bijten, is als het in combinatie met een knuffeltje of speeltje is. Zoals dit item hierboven. Deze heb ik van een vriendin gekregen dus ik zou niet precies weten waar hij van is. Hij knispert, heeft diverse ringen en een plat bijt gedeelte. Ook Sophie de Giraf begint ze eindelijk interessant te vinden.

Waar koop ik het speelgoed voor Mimi

Tot nu toe heb ik groot en deels van het speelgoed voor Mimi gekregen als kraamcadeau. Een aantal items heb ik zelf gekocht. Deze haal ik dan bij een speelgoedwinkel in de buurt, of ik koop het online.

Een van de online winkels waar ik zelf regelmatig speelgoed koop voor Mimi en andere kindjes die jarig zijn, is Lobbes.nl. Bij onze familie/kennissenkring maken mensen vaak een lijstje via lijstje.nl. Daar krijg je dan ook gelijk tips om het product te kopen. Een van de sites die altijd wordt aangegeven is lobbes.nl. Op die manier ben ik in aanraking gekomen met deze webshop. De verzending is gratis vanaf 35 euro. Niet een heel laag bedrag, maar als je meerdere dingen combineert dan is dit een bedrag waar je zo aan zit. Als het product niet goed is mag je het altijd binnen 30 dagen ruilen. De levering gaat via DPD en voor 21.45 besteld betekent de volgende werkdag in huis, ideaal! Het assortiment is erg breed en bevat speelgoed voor elke leeftijd van bekende en minder bekende merken.

Waar speelt jouw kindje graag mee?

Deze blog is geschreven in samenwerking met lobbes.nl

6 Reacties

 1. 25 juli 2018 / 13:13

  Leuke spulletjes! Lauren is dol op Sophie de giraf, haar gym en rode knuffels 🙂

  • 12 augustus 2018 / 13:53

   Ja Sophie wordt hier de laatste dagen steeds interessanter. Toen ik de blog schreef begon ze er net interesse in te krijgen maar nu pakt ze hem zelf en gaat ze er echt op kauwen. Heeft Lauren al tandjes? Grappig trouwens rode knuffels. Bij Mimi zie je wel de primaire kleuren dat ze dat heel leuk vind en ze heeft al een liefde voor roze haha.

 2. 25 juli 2018 / 20:36

  Onze dame was echt gek op de boxmobiel. Op een gegeven moment had ze door dat ze bij de poppetjes kon en als ze die dan vastgreep dat de boxmobiel dan ging tikken (omdat hij verder wilde draaien wat dus niet lukte). Een lol dat ze daar om kon hebben.

  • 12 augustus 2018 / 13:54

   Leuk he dat ze zich zo kunnen vermaken met een speeltje. Dat ze er helemaal in op gaan en soms gewoon helemaal in een deuk liggen zo grappig <3

 3. 15 augustus 2018 / 18:09

  Och wat leuk… mijn jongens waren eigenlijk ook wel snel tevreden met iets dat rammelde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.