Vintage Kilo Sale bij The Vintage Rebel

Afgelopen zaterdag: 27 augustus was de eerste editie van The Vintage Rebel na de zomerstop. The Vintage Rebel reist al drie jaar door het hele land met de leukste vintage kleding. Regelmatig zijn ze in Rotterdam te vinden, waar ook deze editie plaats vond. Het concept is erg makkelijk: Je shopt hier vintage voor 15 euro per kilo.  Ze hebben kleding in alle maten, voor mannen en voor vrouwen!

Als je mij een beetje kent weet je dat ik dol ben op struinen op rommelmarkten en dit soort sales. Het idee dat je net dat ene unieke item vindt voor een leuke prijs geeft me gewoon een soort kick. Toch was ik nog nooit eerder bij The Vintage Rebel geweest. Ik had er wel veel over gehoord maar helaas kwam het steeds niet uit. Zaterdag bezocht ik ze dus voor het eerst. Rond een uur of 12 kwam ik aan bij Design Dock in Rotterdam. Het was duidelijk aangeven en makkelijk te vinden. Overal stonden The Vintage Rebel borden. Ik zag al heel veel mensen buiten zitten met grote, volle tassen. Snel naar binnen dan maar!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleThe Vintage Rebel : Vintage Kilo saleZoals je kunt zien is het een ruim opgezette zaal met daarin allerlei rekken met kleding. Het hangt op soort kledingstuk: spijkerblouses, lederen jasjes, broeken, truien, jurken enz.

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleThe Vintage Rebel : Vintage Kilo saleVeel kleurrijke items, deze gebreide trui met roze en paars is echt een eyecatcher.

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleVlieger, vlieger, vlieger. Zo jammer dat dit jasje te groot was!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleNaast alle kleding hebben ze ook accessoires: tassen en schoenen.

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleUnieke items zoals dit zacht gele schelpen jasje vind je hier in overvloed, geweldig toch?

The Vintage Rebel : Vintage Kilo sale 9Tussendoor kun je je kleding hier wegen. Twijfel je nog over een item? Leg hem dan even op de weegschaal en je ziet wat je voor dat item moet betalen. Misschien kan de prijs je overhalen om het wel of niet aan te schaffen!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleWat handig is bij The Vintage Rebel is dat ze een aparte paskamer hebben. Het is een grote ruimte met een aantal spiegels erin. Zo kun je kijken of een item past en of het staat zoals je gehoopt had. Een nadeel, doordat er geen raam open kon in de ruimte was het er net een sauna.

Heb je niks gevonden in de normale zaal, kijk dan even tussen alles wat gepast is. Misschien vind je daar wel iets leuks tussen! Het is daar wel iets rommeliger en je moet er iets meer graaien maar er liggen zat leuke dingen. Het viel me trouwens op dat het ondanks de hoeveelheid mensen overal redelijk opgeruimd is. Medewerkers zijn continu bezig. Echt een pluspunt!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleAll Stars, niet te missen natuurlijk bij een vintage sale. Die kunnen niet ontbreken in je kast!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleOveral staan setjes met inspiratie outfits. Erg leuk gedaan!

The Vintage Rebel : Vintage Kilo saleMijn aankoop op deze dag zie je hier liggen. Het is een beetje lastig te omschrijven maar het is een top met lange mouwen van suède in combinatie met leder. Daarnaast zitten er op de top nog allerlei gouden studs. Hier kun je gelijk zien op de weegschaal hoe het met de prijs gaat. De kilo prijs is € 15,00. Deze top was 625 gram en ik betaalde dus € 9,38 voor deze top.

Ik ben wel eens eerder bij een vintage kilo sale geweest maar vond daar helaas niet echt veel vintage. Meer tweedehands kleding van afgelopen twee jaar. Daarnaast waren veel van de kledingstukken die daar hingen kapot of hadden ze vlekken. De kleding die hier hangt is echt allemaal vintage. Je ziet het aan de labels en de modellen van de kleding (denk: grote schoudervullingen). Daarnaast heb ik geen één kapot/beschadigd kledingstuk gezien. Goede zaak dus! Ik ben fan en kom bij de volgende sale zeker weer kijken. Wel kom ik dan gelijk bij de opening en niet een uurtje later 🙂

Weten wanneer de eerstkomende Vintage Kilo Sale bij jou in de buurt is? Kijk dan op de facebook pagina van The Vintage Rebel!

Ben jij wel eens bij de Vintage Kilo Sale van The Vintage Rebel geweest?

14 Reacties

 1. 29 augustus 2016 / 07:38

  Dit concept vind ik gaaf! Ik heb er vaker van gehoord en het lijkt mij echt leuk om ook eens rond te neuzen. Wel tof dat je dit keer echt vintage kleding aantrof en dat je iets hebt kunnen scoren! Haha, en Allstars genoeg als je fie nodig hebt zo te zien.
  Jep, ik vind ik echt wel iets om te onthouden!

 2. 29 augustus 2016 / 08:04

  Wat leuk, heb hier nog nooit van gehoord. Handig ook, het gewicht is de prijs!

 3. 29 augustus 2016 / 08:36

  Jaa, dit is echt bij far mijn favoriet! The Vintage Rebel heeft zoveel leuks. Binnenkort zijn ze weer in Groningen!

 4. 29 augustus 2016 / 09:04

  Ik heb er wel eens van gehoord, maar ben er nog nooit geweest. Lijkt me leuk om eens naar toe te gaan.

 5. 29 augustus 2016 / 09:58

  Oh ik ben heel benieuwd naar de top! Gaaf zo’n vintage kilo sale. Zou daar ook wel heel graag naar toe willen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 6. Robin Valentine
  29 augustus 2016 / 11:45

  wauw wat leuk is dit! heb dit nog nooit meegemaakt of gezien, je artikel lezen was dus echt leuk 🙂

 7. 29 augustus 2016 / 12:20

  Wat onwijs leuk. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er goed uit! Super handig dat er alleen maar goede items hangen. Zo jammer als je eindelijk iets hebt gevonden dat vervolgens kapot of vies is. Snel die facebook pagina checken om te zien of ’t ook bij mij in de buurt komt :p

 8. 29 augustus 2016 / 12:58

  Wat grappig zeg dat je in gewicht betaald! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben nu wel heel nieuwsgierig. Al moet ik zeggen dat ik niet zo’n grote vintage shopper ben, maar dat komt meer omdat ik er gewoon niks van bak haha. Soms zie ik items bij anderen en dan denk ik: waarom vind ik nooit zoiets? Haha.

 9. 29 augustus 2016 / 16:28

  Wat leuk zeg! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord!! Lijkt me ontzettend leuk om eens heen te gaan

 10. 29 augustus 2016 / 16:51

  Dit concept vind ik zo gaaf, ik wil er ook echt nog een keertje heen. Deze sale ziet er trouwens wel heel opgeruimd en overzichtelijk uit. Daar hou ik van 😉

 11. 29 augustus 2016 / 19:49

  Ik ken dit niet, maar ik hou wel van dit soort concepten!! Ik zou ook wel wat vaker tweedehands kleding willen aanschaffen. Zeker als het goede kwaliteit is. Krijgen we de aankoop ook nog met een aan-foto? 😉

  • 8 september 2016 / 21:55

   Natuurlijk Hilde 😉 Een hele outfit post komt er van online. Wanneer weet ik nog niet. Tot nu toe is het echt veel te warm voor die top haha

 12. Eveline
  30 augustus 2016 / 10:40

  Super cool, daar zou ik ook een keer willen kijken als ze weer in Rotterdam zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.