Babyuitzet musthave: Witlof for kids Tuck-Inn beddengoed

Waarom het Tuck-inn beddengoed niet mag ontbreken in jouw kast

Nu ik voor de tweede keer moeder ben geworden weet ik precies wat ik wel en niet handig vind in gebruik. Op de verschillende baby uitzetlijsten staan heel veel items, waarvan een groot deel bij mij ongebruikt is gebleven. Uiteraard zijn er ook juist weer producten die op de lijst ontbreken of waarvan ik veel meer in huis had moesten hebben.

Voor mij zijn dit bijvoorbeeld de XL hydrofiele doeken, hier kun je niet genoeg van hebben! Ook zijn er in de loop der jaren producten op de markt gekomen die het leven van ouders een stuk makkelijker maken. Zo vind ik de het Tuck-inn beddengoed van Witlof for kids écht een musthave. In deze blog vertel ik je meer over de verschillende varianten van dit product en waarom juist dit product zo geweldig is.

Tuck-Inn beddengoed van Witlof for kids

Witlof for kids heeft Tuck-Inn beddengoed in de vorm van: dekentjes, lakentjes en dekbedovertrekken. Het basisprincipe van deze producten komt eigenlijk op hetzelfde neer: nooit meer losliggend beddengoed. Iets waar ik mij vooral zorgen over maakte toen Mimi klein was, was dat ze in de knoop zou raken met haar deken. Uiteraard stopte wij haar kort en strak in, maar dat zorgde er wel voor dat er een grote lap deken onder het matras zat en ze deze vaak alsnog eruit wist te trekken. Hoe klein ze ook was, zo sterk was ze ook.

Dit is met het Tuck-Inn beddengoed van Witlof for kids dus echt niet meer mogelijk. Je hebt geen lappen dekens over, het bed is makkelijk en snel op te maken en het deken blijft altijd goed op zijn plaats zitten.

Hoe werkt het Tuck-Inn deken?

Het werkt heel simpel. Het dekentje heeft namelijk net als een hoeslaken een uiteinde met elastiek. Dit plaats je makkelijk om het matrasje heen en zo zit het stevig vast. Een korte uitleg van Witlof for kids over hun product:

Tuck-inn dekens witlof for kids

Witlof for Kids Tuck-inn ledikantdeken corduroy sweet honey

Aan de onderkant van het matras ziet het er dan uit zoals hierboven. Het product is echt super makkelijk in gebruik, nooit meer gezeur met het opmaken van het bed van je kindje. Het is niet voor niets dat het Witlof for kids Tuck-Inn beddengoed is bekroond met de Baby Innovation Award en de Internationale Consumer Award.

Het ledikant opmaken met Tuck-Inn beddengoed passende bij de leeftijd van je kindje

Ter ondersteuning heeft Witlof for kids drie filmpjes gemaakt, waarin je de 3 mogelijkheden kunt zien om het ledikant op te maken met hun ledikantdeken.

Een bedje opmaken voor een newborn:

Het bedje enkel opmaken

het bedje dubbel opmaken voor op de koude dagen

 

Mijn ervaring met de Tuck-Inn ledikantdekens

Ik heb zelf twee Tuck-Inn ledikantdekens. De Ombre Sweet Honey en de zojuist uitgekomen Corduroy Sweet Honey.  Beide passen ze prachtig in de babykamer van ons kleine mannetje.

Ledikantdeken Ombre Sweet Honey

Mimi heeft voor de geboorte van Perr al onder de Ombre Sweet honey geslapen en dat was een groot succes. Het dekentje zat nog op zijn plek bij het wakker worden. Ze is nogal een onrustige slaapster dus dat wil heel wat zeggen.

Honey Ombre sweet honey ledikantdeken Witlof for Kids

Hierboven de Ombre Sweet Honey variant. Formaat is 120×60 en de TOG waarde van dit deken is: 0,7 enkel en 1,4 dubbel geslagen. Dit deken is van 100% katoen en wasbaar op 30 graden.

Voor gebruik heb ik het deken eerst gewassen. Ik was verrast over hoe snel het droog was. Het eerste ledikantdeken wat ik voor Mimi destijds gekocht had, had echt wel 2-3 dagen nodig om goed droog te zijn. Dit ledikantdeken van Witlof for kids was na 2/3 uur al helemaal droog op het stukje bij het elastiek na. Dat duurde iets langer maar alsnog kon ik het deken dezelfde dag weer om het matrasje doen. Dat vind ik zelf altijd wel een prettige gedachte. Zo is het nog duurzaam ook en hoef je als je een kindje hebt wat veel ongelukjes heeft niet een hele stapel reserve dekens in huis te hebben.

Ledikantdeken Corduroy Sweet Honey

Perr heeft al onder de Corduroy Sweet honey variant geslapen. Ik heb het bedje voor hem nog opgemaakt op de eerste manier van de bovenstaande filmpjes.

Witlof for Kids Tuck-Inn ledikantdekenWitlof for Kids ledikantdeken corduroy sweet honey

De Corduroy sweet honey variant heeft twee zijdes. Één kant met rib velours en één kant met egale velours. Je kunt het dekentje aan beide kanten gebruiken. Het deken heeft een formaat van 120×60 en een TOG waarde van 0,8 enkel en 1,6 dubbel. Het materiaal van deze deken is: 80% katoen en 20% polyester. Dit deken is een stukje warmer dan de ombre variant die ik heb. Ik heb ook het idee dat hij net wat kleiner is, maar dat komt denk ik door het andere materiaal en de andere structuur van de Ombre Sweet Honey ten opzichte van deze variant.

Witlof for Kids ledikantdeken corduroy sweet honey

Naast ledikantdekens bestaan er van deze varianten ook wiegdekens. Deze kun je ook gebruiken voor in de maxi cosi of kinderwagen, waardoor je hem ook langere tijd multifunctioneel kunt gebruiken. De producten van Witlof for kids zijn onder andere te bestellen via de Witlof for kids webshop. Meld je je aan voor de nieuwsbrief? Dan krijg je gelijk € 5,- korting op je eerste bestelling!

Ken jij het Tuck-inn Beddengoed van Witlof for kids al?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Tuck-inn beddengoed Witlof for Kids

Deze blog bevat een product wat ik ontvangen heb ter review.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.