Het geboortekaartje van Perr

Het geboortekaartje van Mimi hebben wij laten maken bij Made for Moments (voorheen HipDesign). Hier was ik erg tevreden over en daarom koos ik er nu ook voor om het geboortekaartje voor ons zoontje Perr hier te maken en te laten drukken.

Bestaand kaartje naar wens aanpassen

Mimi’s geboortekaartje heb ik helemaal zelf ontworpen. Voor het kaartje van Perr hadden wij verschillende geboortekaartjes in het assortiment van Made for Moments gevonden die we erg mooi vonden. Van één kaart waren wij beide gelijk weg, dat is onderstaande kaart. Dit is uiteindelijk de basis geworden voor ons geboortekaartje.

geboortekaartje jongen stoer

Zoals je misschien wel van ons gewend bent moeten wij er zelf altijd wel onze eigen draai aan geven. Het kaartje moest natuurlijk uniek worden voor onze kleine jongen met een unieke naam. Je kunt heel veel zelf aanpassen in het programma, maar niet alles. Gelukkig kan de Studio van Made for Moments je helpen bij het helemaal naar wens maken van je kaartje.

Ik heb het geboortekaartje aangepast tot waar ik zelf kon, maar de Studio heeft ons geholpen bij de dingen die je in het programma niet zelf kunt doen. Zo hebben ze van de dubbele kaart een enkele kaart gemaakt en op sommige punten extra foliedruk toegevoegd. Foliedruk kun je namelijk niet selecteren bij kleur, dus wil je een standaard kaart met foliedruk aanpassen dan heb je daar wel even hulp bij nodig.

Proefdruk van ons geboortekaartje

Ik kan je zeker aanraden om ook een proefdruk te bestellen van jouw kaartje. De kleuren op een beeldscherm zijn vaak toch nét wat anders dan in het echt. Zeker met de foliedruk zoals wij hebben op onze kaart, haalt een beeldscherm afbeelding het niet bij de daadwerkelijke versie.

Proefdruk kaartje Made for MomentsOnze proefdruk naast onze newborn (met daarop de uitgerekende datum i.p.v de daadwerkelijke geboortedatum)

Twijfel je over een bepaald formaat? Van Made for Moments kreeg ik de tip om het grootste formaat van de twee te bestellen. Vind je dit te groot, dan kun je je makkelijker indenken hoe het eruit ziet in een formaat kleiner. Andersom is dat vaak wat lastiger.

Sample pakket van Made for Moments

Niet alleen zie je bij het bestellen van een proefdruk of de kaart 100% naar wens is, je krijgt er ook een pakket bij met voorbeelden van de verschillende structuursoorten van de kaart en de kleurstalen van de enveloppen.

Sample Pakket geboortekaartje made for moments

Het wordt geleverd in een mooie envelop. Als je het uitpakt ziet het er als volgt uit:

Sample Pakket geboortekaartje made for moments

Linksboven de kleurstalen van de enveloppen die je erbij kunt kiezen. Rechts voorbeelden van de foliedruk en onderaan zie je de verschillende papiersoorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt zo duidelijk zien wat het verschil in papiersoort is, maar ook hoe de verschillende kleuren anders overkomen per papiersoort.

Het geboortekaartje van Perr

Hieronder zien jullie hoe het geboortekaartje van Perr uiteindelijk is geworden.

Geboortekaartje Made for Moments Perr Geboortekaartje Let the Adventure Begin Geboortekaartje Perr Geboortekaartje Made for Moments Review

Wij zijn heel erg blij met het eindresultaat. Qua inhoud hebben we dezelfde opzet als bij het kaartje van Mimi aangehouden. Het kaartje is verder strak en heeft door de foliedruk een luxe uitstraling. Wij zijn uiteindelijk voor de papiersoort: coated karton gegaan. Op dat papier komt de foliedruk het beste tot zijn recht. Ook de kleine details van de manen van de leeuw zijn hierdoor duidelijk te zien. Het geboortekaartje heeft een formaat van: 11,4 x 17,1 cm. Net wat groter dan de standaard 10 x 15 cm.

Zoals je kunt zien hebben wij ons mosgroene kaartje gecombineerd met een donkerblauwe envelop met gouden binnenkant. Ik vind dit super chic eruit zien en nét dat beetje extra geven aan de kaart. De extra kosten hiervoor zijn € 0,30 per envelop. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, want het maakte het helemaal af. Ik kreeg er ook zoveel leuke reacties op!

Funfact: wij waren op zoek naar iets met een leeuwtje omdat Perr het sterrenbeeld leeuw zou krijgen. Ook in zijn kamertje is dat iets wat veel terug komt. Echter kwam hij te vroeg waardoor hij geen leeuwtje is maar een kreeft.

Extra informatie

Zoals je wel merkt bent ik ook dit keer weer erg tevreden over Made for Moments. Ik heb weer hele leuke reacties en complimentjes ontvangen over ons geboortekaartje. Wat ik erg fijn vond is dat ik op voorhand de enveloppen al kon ontvangen. Zo lagen ze al klaar met adres en al en hoefde we de kaart alleen nog maar in de envelop te doen en te versturen. De levering van zowel de proefdruk als de kaarten zelf was binnen de gestelde termijn. De levertijd op foliedruk kaarten is 1 werkdag langer. Voor alle andere kaarten is het voor 18.00 besteld, de volgende werkdag in huis.

Ook de snelle reactie van de studio van Made for Moments kon ik erg waarderen. Ze maakte het precies zoals wij hadden doorgegeven en de aanpassing was binnen een dag gedaan. Naast de kleine aanpassingen zoals wij nu hadden, maken ze ook kaartjes geheel op maat. Dus mocht je zelf een idee hebben, ze kunnen ze hierbij zeker helpen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.