Mijn 9 maanden dagboek van Pauline Oud

In het begin van mijn zwangerschap ben ik gelijk opzoek gegaan naar een leuk 9 maanden dagboek. Ik hou van schrijven, van notitieboekjes en zo ook van dagboeken. Bij dagboeken is het alleen wel een dingetje dat ik het snel vergeet bij te houden. Ik ging dus opzoek naar een 9 maanden dagboek wat interessant genoeg was om in te blijven schrijven. Ik heb verschillende dagboeken overwogen, maar ben uiteindelijk voor het mijn 9 maanden dagboek van Pauline Oud gegaan. Waarom deze precies en of ik er nu, 24 weken verder, nog steeds zo enthousiast over ben dat lees je in deze blog.

9 maanden dagboek van Pauline Oud | De uitstraling

Het 9 maanden dagboek van Pauline Oud is vierkant en heeft ongeveer de hoogte van een A5. Ik vind het een ideale maat. Niet te groot, maar zeker niet te klein. Dat schrijft anders niet fijn. De voorkant en achterkant zijn vrij zacht en zijn erg stevig. Nu na 24 weken, ziet het er nog als nieuw uit.

9 maanden dagboek van Pauline Oud9 maanden dagboek van Pauline OudMijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

Helaas heeft het prachtige strikje aan de zijkant van het boek het al wel begeven. Er zit bij mij nog maar één lintje aan.

9 maanden dagboek van Pauline Oud | Inhoud

Dit is waarom ik uiteindelijk gekozen heb voor het 9 maanden dagboek van Pauline Oud. De inhoud van dit dagboek is erg afwisselend. Kijk je mee?

9 maanden dagboek van Pauline OudMijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

Eerst begin je met jouw persoonlijke gegevens en die van je partner.

9 maanden dagboek van Pauline Oud

Een voorbeeld van week 13. Hier kun je zelf invullen van tot wanneer het is, waardoor het dagboek te personaliseren is. Tijdens week 13 krijg je drie vragen en kun je, als je wil nog wat bijzondere momenten opschrijven. Ook staat er een stukje over hoe groot en zwaar je baby nu ongeveer is en wat er deze week qua ontwikkeling gebeurt.

Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

Een tussenpagina over de keuze voor borst of flesvoeding. Uiteraard is het niet iets wat voor iedereen uiteindelijk een keuze is, maar het dagboek laat je nadenken over welke opties je hebt en wat de voordelen zijn van beide opties.

Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

Weer een voorbeeld, dit keer van week 28. Deze week heb je zes vragen en weer een stukje over de ontwikkeling van je baby. Wat ik zelf erg leuk vind is dat de vragen echt toegespitst zijn op de week. Bij het invullen merkte ik bij sommige vragen wel dat ik daarop voorliep of juist een beetje achter. Ik keek bij het invullen dan ook altijd naar de volgende vragen voor de aankomende weken.

Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

Ook handig voor als je er niet uit komt qua namen. Wij hadden direct in het begin al twee namen voor ons kindje. Ik heb het express niet opgeschreven in dit boekje, mocht iemand er per ongeluk in kijken haha.

Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review Mijn 9 maanden dagboek - Pauline Oud - Review

De geboorte! Als je baby is geboren gaat het dagboek nog even verder. Er worden wat vragen gesteld over de bevalling en de weken erna. Op deze pagina kun je aangeven hoe je baby heet en eruitziet. Het dagboek eindigt met een paar foto pagina’s met datum en ik ben … oud.

9 maanden dagboek van Pauline Oud | Mijn eindoordeel

Qua afbeeldingen was het 9 maanden dagboek niet mijn eerste keus. Echter toen ik de binnenkant van het dagboek zag was ik verkocht. Ik vind het erg leuk dat er zoveel verschillende vragen in het dagboek staan. Elke week weer een andere vraag. Daarnaast wordt er ook veel informatie gegeven tussen de weken door, is er ruimte voor foto’s en eigen inbreng. Als je opzoek bent naar een leuk 9 maanden dagboek wat je gemakkelijk kunt invullen en waar je ook nog extra informatie kunt terug vinden over de groei van jou maar ook van je baby dan is dit zeker een aanrader! Wat ik zelf ook erg fijn vond is dat de pagina’s niet te glad zijn en het dus niet vlekt als je schrijft.

Het mijn 9 maanden dagboek van Pauline Oud is te koop in de boekhandel bij jou in de buurt, bij baby speciaalzaken en online bij bijvoorbeeld bol.com voor slechts € 14,95. Een mooie prijs voor uiteindelijk een leuke herinnering aan je zwangerschap.

Gebruik of gebruikte jij een zwangerschapsdagboek tijdens je zwangerschap?

8 Reacties

 1. 30 oktober 2017 / 07:49

  Dat klinkt als een erg leuk dagboek om bij te houden, zeker om nog eens terug te lezen als jullie meisje er straks echt is. Wat is het ook mooi vormgegeven met alle vrolijke kleuren!

 2. 30 oktober 2017 / 10:57

  Hahah girl, ik wilde deze eerst aan je geven… maar was bang dat je hem al zou krijgen of zelf zou kopen. En ik ben het met je eens, de illustraties zijn niet helemaal jouw ding (ons ding?) de inhoud daarentegen is wel erg tof. Heb je de rest van de serie ook al? 😉

  • 1 november 2017 / 07:56

   Ja helemaal goed gezien, illustraties zijn niet echt mijn ding, maar de binnenkant is gewoon echt heel leuk. Je hoeft er niet te moeilijk over na te denken met het invullen hihi. Ik heb verder nog niks van deze serie. Er is een hoop verkrijgbaar he. Ik heb wel al een ander invuldagboek gekregen voor als de kleine er is. Dat is ook echt een schatje 🙂

 3. 31 oktober 2017 / 11:12

  Wat leuk! Vooral om later eens in terug te kijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.