Balea droogshampoo | sweet melon & tropical coconut

Droogshampoo is niet meer weg te denken uit mijn haarritueel. Toen ik tijdens mijn vakantie in september bij DM deze Balea droogshampoo zag liggen, nam ik hem zonder twijfelen mee. Een droogshampoo voor slechts € 1,95? Werkt dat net zo goed als de droogshampoos van Batiste en Colab die ik eerder getest heb? In deze review gaan jullie het zien!

Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut

Balea droogshampoo | De verpakking

Oke hier kan ik niet omheen, die verpakking is net als veel andere producten van Balea gewoon echt top. Het ziet er vrolijk uit, kleurrijk en is kwalitatief van goede kwaliteit. Ik kocht deze droogshampoo in twee variante: Sweet Melon & Tropical Coconut.

Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut

Deze droogshampoo is geschikt voor elk haartype en belooft extra fris haar. Kijk dan hoe schattig de verpakking is?! Alleen hiervoor wil je het product al meenemen toch haha. In een verpakking zit 200ml.

Balea droogshampoo | het gebruik

Een groot pluspunt van dit product is dat het niet op dieren is getest en volledig vegan is!

De ingredienten van de Balea droogshampoo Sweet melon zijn: Butane, Propane, Alcohol Denat, Oryza Sativa Starch, Cetrimonium Chloride, Parfum.

De ingredienten van de Balea droogshampoo Tropical coconut zijn: Butane, Propane, Alcohol Denat, Oryza Sativa Starch, Cetrimonium Chloride, Parfum, Hexyl, Cinnamal, Linalool.

Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut

Op de achterkant staat aangegeven hoe je het product kunt gebruiken. Net als bij de andere droogshampoo’s moet je het product ongeveer 20cm van je haar afhouden en dan gelijkmatig sprayen. Het spuitmondje werkt goed en het sprayen gaat gemakkelijk en gelijkmatig.

Balea droogshampoo | Mijn eindoordeel

Ik heb deze droogshampoo nu geruime tijd kunnen testen.

Het voordeel van dit product is dat het geen witte waas achterlaat op je haar. Wat ik wel vind is dat je meer product nodig heb, om hetzelfde effect te creëren als bij de andere droogshampoo’s die ik getest heb. Het grootste nadeel van dit product vind ik de geur. Je kunt er wel degelijk meloen en kokos uithalen hoor, maar in het begin dat ik de producten gebruikte vond ik het echt ruiken naar wc-verfrisser. Nu moet ik zeggen dat het lijkt, hoe langer je het product gebruikt hoe meer je begint te wennen aan de geur.

Balea droogshampoo / sweet melon/ Tropical coconut

Het prijsverschil mag dan wel groot zijn met de concurrenten. Als je er meer van nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken is het uiteindelijke prijsverschil nog maar klein. Ik denk dat ik zelf hierdoor dit product niet zo snel nogmaals zou kopen. Dan zou ik eerder voor een van de (duurdere) concurrenten van Balea gaan.

De droogshampoo van Balea is te koop bij DM in Duitsland voor € 1,95 per 200ml.

Heb jij de Balea droogshampoos al wel eens geprobeerd?

18 Reacties

 1. 6 december 2017 / 07:45

  Jammer dat je zo veel meer nodig hebt waardoor het prijsverschil minder wordt. Ik zou hem denk ik wel kopen ondanks je verhaal, de laatste droogshampoo die ik heb gekocht was van Batiste, en die werkt goed voor mij, maar ik kwam er later achter dat hij niet dierproefvrij is, en Balea is dat wel ๐Ÿ™‚

  • 10 december 2017 / 15:09

   Dat is ook nog een mooi argument om deze te kopen inderdaad. Balea is helemaal dierproefvrij en dat voor zo een budget merk, geweldig he!

 2. 6 december 2017 / 07:59

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt Lesley! Ik heb hier trouwens ook een droogshampoo van Balea staan, maar dan de blond versie. Die heb ik wel vaker gekocht en bevalt heel goed. Misschien iets minder fijn dan bijvoorbeeld Batiste maar die ruikt heel neutraal en geeft mij haar lekker volume!

 3. 6 december 2017 / 11:22

  De verpakkingen zien er echt heel erg leuk uit! Ik ben benieuwd naar de geuren.

 4. 6 december 2017 / 16:22

  Ik ben we benieuwd naar deze omdat ik toch wel veel van Balea gebruik

 5. 7 december 2017 / 11:47

  Ik gebruik weinig droogshampoo, en dan รกls ik het gebruik die van Batiste. Maar…..de eerstvolgende keer dat ik weer naar de DM ga neem ik wel de droogshampoo van Balea mee, puur voor de prijs. Zo weinig als ik het gebruik, stel ik er ook niet al te hoge eisen aan. En die verpakkingen zou ik denk ik ook niet kunnen weerstaan….

 6. 7 december 2017 / 12:20

  Nee ik ken deze nog niet. Ik ga ze zeker eens proberen. Bedankt voor de tip.

 7. 7 december 2017 / 12:56

  Goh, mijn haar hoeft niet per se naar wc-verfrisser te ruiken, hihi. Ik heb nu een droogshampoo van Colab en ben er erg tevreden over.

  • 10 december 2017 / 15:12

   haha, ja zo voelde het in het begin echt hoor. Als ik dan mijn hoofd draaide dacht ik jeetje wie heeft hier met WC verfrisser gespoten. O nee ik ben het zelf haha. Misschien komt het door de zwangerschap maar vond de geur in het begin echt niet te harden. De geuren van Batiste en Colab zijn dan inderdaad veel beter!

 8. 7 december 2017 / 16:13

  Volgende week ga ik naar de Dm en ga die met kokos kopen om eens te testen. Ben wel benieuwd

 9. 8 december 2017 / 10:09

  Het ziet e leuk uit!
  Binnenkort maar eens naar een winkel gaan die dit verkoopt.

  Xoxo

 10. 8 december 2017 / 21:48

  Wat een toffe review!

  Ik heb 1 keer een shampoo en conditioner gekocht in Duitsland van Balea. Deze producten vond ik toen zo fijn!
  Jammer dat je meer product nodig hebt. Zelf gebruik ik altijd Batiste cherry en deze bevalt prima!

  Leuke blog!

  Liefs
  x

  • 10 december 2017 / 15:14

   Ja Batiste en Colab vind ik qua geur veel beter. Ik heb nu tijdens mijn nieuwe shoppingtrip bij DM weer Batiste gekocht ๐Ÿ™‚

 11. 12 december 2017 / 16:46

  Ik ben echt groot fan van de Colab droogshampoo’s, al was het al vanwege het design en de geur ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.