Review Colab Droogshampoo

De award-winning droogshampoo van Colab ligt sinds kort in de schappen bij Kruidvat. Een product speciaal ontwikkeld door een team van beauty insiders en bloggers. Ik kreeg een superleuk pakket opgestuurd met de vier verschillende soorten en heb ze allemaal uitgeprobeerd!

Colab Droogshampoo

Colab Droogshampoo

Ik ben zelf erg fan van droogshampoo. Ik was mijn haar één keer in de 3/4 dagen. Na 2 dagen begint het een beetje vet te worden op de bovenkant/ bij de aanzet, daar gebruik ik dan droogshampoo voor. Vroeger gebruikte ik die van Andrélon en sinds ik vorig jaar Batiste heb ontdekt ben ik daarop overgestapt. Colab is een nieuw merk en komt net als Batiste ook uit de UK.

Colab DroogshampooWat belooft Colab?

Spray de geweldige quick fix formule op de haarwortels om zo vet te absorberen zonder dat je haar wit wordt (wel even borstelen) – voor verfrist haar in een handomdraai. Effortless!

Hoe gebruik je dit product? Schud het product goed. Spray het met ongeveer 20cm van je droge haar op je haarwortels. Even uitborstelen of met je vingertoppen in model brengen en je bent ready to go!

De producten

Deze collectie bestaat uit vier verschillende varianten: Active, paradise, fresh en tropical.

Colab Droogshampoo

Elke droogshampoo heeft zijn eigen geur en unieke uitstraling. Één ding hebben ze in ieder geval gemeen, ze zien er allemaal even vrolijk uit!

Colab Droogshampoo Active en Fresh

Colab Droogshampoo: Fresh

Fresh geeft je een instant wow-effect. Op deze verpakking staat een zeemeermin in de golven, erg schattig. Ik vind de geur lekker fris, je ruikt een citroengeur in combinatie met neroli. Dat laatste had ik er zelf niet uitgehaald. Dit product is niet getest op dieren en volledig vegan.

Ingredients: Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Aluminium Starch Octenylsuccinate, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool.

Colab Droogshampoo: Active

Active geeft je naast een wow-effect ook bescherming. De actieve ingredienten die in dit product zitten, beschermen je tegen vervuiling en invloed van de zon. Een extra verzorging voor je haar dus! De geur van deze is ook erg fris.

Ingredients: Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum, Aqua (Water), Glycerin, Phenoxyethanol, Moringa Oleifera Seed Extract, PEG-12 Dimethicone, Panthenol, Limonene, Linalool.

Colab Droogshampoo Tropical en Paradise

Colab Droogshampoo: Paradise

Een verpakking vol met flamingo’s. Iets waar ik helemaal blij van word. Dit product vind ik een beetje ruiken naar de geur van zonnebrand. Een echte zomerse geur met een lekkere kokosgeur. Ik kan me voorstellen dat je dit product niet alleen in de zomer gaat gebruiken, maar ook in de winter om een instant feel-good gevoel te krijgen. Dit product is niet getest op dieren en volledig vegan.

Ingredients: Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum (Fragrance), Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool.

Colab Droogshampoo: Tropical

Een heerlijke tropische geur, die mij doet denken aan een deodorant van vroeger. De combinatie van zoete ananas met papaja parfum geven je een tropische verrassing. Dit product is niet getest op dieren en volledig vegan.

Ingredients: Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum (Fragrance).

Mijn mening over Colab

Een nieuw product proberen is altijd leuk. Zeker als het de uitstraling heeft van de producten van Colab, fris en vrolijk! Ik heb ze door elkaar heen getest en ben erg fan van de producten geworden. Je hebt de keuze uit zoete of frisse geuren. Ik kies vaak voor de zoete geuren, maar ook de frisse geuren zijn erg fijn.

Colab Droogshampoo

Het product doet wat het belooft. Het is een quick fix voor vettig haar. Het geeft je haar niet alleen een frisse uitstraling en een fris gevoel, maar ook net dat beetje volume wat je vaak mist. Het stukje zonder witte waas is niet helemaal waar. Als je het te lang op een stukje sprayt of van te dichtbij krijg je wel degelijk een witte waas. Nu is dat op mijn haar geen probleem, maar ik kan mij voorstellen dat dat het wel is als je donker haar hebt. Als je je haar borstelt is die witte waas wel weg.

Nog een groot pluspunt van het product is dat het niet op dieren is getest en volledig vegan is! De droogshampoo van Colab is te koop bij Kruidvat voor € 4,99 per 200ml.

Gebruik jij ook droogshampoo tussen de wasbeurten in?

13 Reacties

 1. 15 mei 2017 / 07:11

  Ik moet ze nog testen. Ben nu wel heel erg benieuwd. Leuke foto’s heb je gemaakt!

 2. 15 mei 2017 / 09:14

  Ziet er veelbelovend uit! Ik denk dat een witte waas niet te voorkomen is, maar ik vind dat niet zo’n ramp. Ik ben wel benieuwd: vind je Colab of Batiste fijner uiteindelijk? 🙂

 3. 15 mei 2017 / 11:11

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Ik heb ooit eens een huismerk droogshampoo gebruikt, maar vond dat niet echt werken. Deze klinken wel goed!

 4. 15 mei 2017 / 11:23

  Wat een schattige verpakkingen en leuke foto’s heb je gemaakt! <3

 5. 15 mei 2017 / 16:03

  Deze zien er echt super leuk uit! Bij ons is pas Batiste opgegaan, dus binnenkort eens een nieuwe droogshampoo aanschaffen. Ik ga zeker even kijken bij het Kruidvat

 6. 15 mei 2017 / 16:07

  Wat een leuke review met mooie foto’s! En wat zien ze er supercute uit!

 7. 15 mei 2017 / 20:30

  Ik zag ze recent al bij de DM. Ik sport veel en toch probeer ik mijn haar dan niet elke keer met shampoo te wassen, uitspoelen doe ik wel. Een droogshampoo gebruik ik als ze echt futloos en slap zijn.
  Ik heb van Balea nu en kocht recent een ander merk om uit te proberen.

 8. 15 mei 2017 / 21:22

  Een dikke 10 voor de vormgeving, wat zijn ze leuk! Als mijn voorraad ooit op gaat * kuch * wil ik deze zeker nog proberen! Volgende x in Duitsland eens checken of ze daar evt wat goedkoper zijn 🙂

 9. 15 mei 2017 / 21:31

  Lijkt me een prima droogshampoo! De vormgeving is in ieder geval al goed. Zelf ben ik nogal fan van batiste, maar misschien geef ik deze eens een kans.

 10. 15 mei 2017 / 23:22

  Deze ga ik zeker testen, heb nu die van batiste, die is ook erg fijn maar ben toch benieuwd naar deze 🙂

 11. 31 mei 2017 / 11:47

  Ik heb een tijdje terug de Fresh-variant gekocht, toen we eventjes zonder water zouden zitten (wat uiteindelijk niet gebeurd is) en m’n haar toch wel gewassen mocht worden. Normaal gezien gebruikte ik eigenlijk geen droogshampoo, al heeft deze m’n mening wel veranderd! Handig!
  Oh, ik heb donker haar en had inderdaad een lichte witte waas, maar kon die gewoon wegborstelen. Fijn ook dat deze vegan en proefdiervrij zijn. Ik ben fan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.