Chanel Les 4 Ombres 232 oogschaduw

In order to be irreplaceable one must always be different – Coco Chanel

Allereerst wil ik jullie een heel gelukkig en vooral gezond 2016 wensen! Ik hoop dat jullie een gezellig oud en nieuw hebben gehad. Ik in ieder geval wel! 

In de ICI Paris stond ik me voor de zoveelste keer te verlekkeren bij de make-up van Chanel. Alleen die verpakkingen zijn al prachtig. Mijn eerste Chanel product kocht ik 5 maanden geleden, het was de lipstick Chanel 426 Roussy. Een prachtige kleur die ik met regelmaat gebruik bij een avondje uit. Dit keer viel mijn oog direct op de oogschaduws en niet zomaar een palet maar een met groene tinten uit de Les 4 Ombres collectie. Ik vroeg hulp aan een van de medewerkers ‘ hun persoonlijke Leco’ over de kleur. Ik vond die kleur namelijk prachtig maar ze zeggen altijd bij blauwe ogen: geen groen.  Ik ben natuurlijk rete eigenwijs en dus bracht Leco zoals ik hem vroeg dit product tóch bij mij aan. Hij was verbaasd dat de kleur me inderdaad goed stond en ik? Ik was verkocht.

Het product: Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

De verpakking is typisch Chanel. Zwart, wit en goud.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien
Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Bij het openmaken van de verpakking vind je het product in een fluwelen hoesje. Hierin kun je hem bewaren en zo voorkom je dat je palet beschadigd.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Uit de verpakking komt ook nog een boekje tevoorschijn. Hierin vind je een viertal verschillende looks die je met dit palet kunt maken.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Als je het palet opent zit er nog stukje plastic over de oogschaduws ter bescherming. Zelfs hier is het Chanel logo in verwerkt *maakt een vreugdedansje*.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien
Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

De kleuren van dit palet zijn zo mooi. Linksonder is een zilver/groene tint met heel, ik bedoel heeeeel veel glitters erin. De kleur ernaast is een donker groene die soms zelfs richting zwart gaat. Het is een beetje afhankelijk van het licht. De tint links boven is een mooie groen. Ik heb veel groen tinten in diverse paletten zitten maar deze heb ik nog niet. De kleur rechts bovenin is een glimmende zacht roze.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Op de foto hierboven heb ik de verschillende tinten op mijn hand geswatcht. Ik ben met het applicatie sponsje één keer over mijn hand gegaan. Je kunt zien dat de kleuren en prachtig pigment hebben. Wat mij opvalt is dat de applicatie sponsjes ook goed van kwaliteit zijn. Normaal valt daarmee echt niks te bereiken maar deze kun je zeker wel gebruiken voor het aanbrengen van het product.

Drie verschillende looks

Ik kocht dit product op oudejaarsdag. Ik heb sindsdien elke dag gebruik gemaakt van het palet. Wat ik heb geprobeerd is om in ieder geval drie verschillende looks voor jullie te creëeren. Ik heb hierbij eigenlijk alleen de laatste dag gebruik gemaakt van het boekje wat erbij zat want deze kwam ik pas tegen toen ik met dit artikel bezig was ๐Ÿ™‚ .

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

De eerste look die ik maakte was op oudejaarsavond. Ik heb voor deze look drie kleuren gebruikt. Begin voor een soortgelijke ooglook met de kleur rechts onder. Zet deze dik aan op je bewegend ooglid. Dan blend je deze met een blending kwast wat uit in je arcadeboog. Dan pak je een schone kwast en daarmee pak je de glitterende zilver/groene kleur. Deze breng je over de eerste kleur aan. Dan nogmaals uitblenden. Als laastst pak je de zachtroze kleur en deze breng je aan op je wenkbrauwbot. Langzaam aan blend je hem dan richting de andere kleur. Nog even afmaken met mascara (ik gebruik de they’re real mascara van Benefit) en klaar! De lipstick die ik hier op heb is de lipstick van Chanel waar ik het hierboven over heb gehad.

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

Voor de tweede look heb ik toch een wat heftigere look maar met de lichtere kleuren gemaakt. Op het bewegend ooglid heb ik gebruik gemaakt van de groene tint linksboven in met daaroverheen de glitterende kleur. De groene kleur heb ik hierbij ver uitgeblend richting mijn wenkbrauw. Een klein beetje zacht roze op het wenkbrauwbot, mascara, labello en klaar!

Chanel Les 4 Ombres 232 Tissé Vénitien

De laatste look is wat meer geschikt voor dagelijks gebruik. Hierbij heb ik de natural look geprobeerd te maken vanuit het boekje wat bij de oogschaduw zit. Het ziet er nu nog redelijk heftig uit maar bij het openen van mijn ogen is daar haast niets meer van te zien.

Deze oogschaduw koop je voor € 45,90 bij diverse verkooppunten. Ik had van mijn werk voor kerst muntjes gekregen om bij lokale ondernemers uit te geven. Daar heb ik dit palet van gekocht ๐Ÿ™‚ . Een prachtig cadeau wat ik normaal gesproken niet zo 123 voor mezelf zou kopen gezien de prijs. Ik moet zeggen, nu ik deze gekocht heb ben ik er echt zo blij mee en het is het in mijn ogen echt waard. Beter één mooi palet van goede kwaliteit dan een hele hoop van slechte kwaliteit!

Wat vind jij van deze oogschaduw?

 

17 Reacties

 1. Desiree
  4 januari 2016 / 10:04

  Oe les erg mooi die kleuren. Staat je goed!! Mooie lippenstift ook

 2. 4 januari 2016 / 10:50

  Helppppp, ik kwijl als ik hiernaar kijk…wat een mooie en aparte kleuren…ze staan je echt onwijs goed in deze look

  • 4 januari 2016 / 19:48

   Ja geweldig he! Helemaal leuk dit, inderdaad mooie winter/feestkleuren!

   Natuurlijk ga ik hem nog een keer invullen <3

 3. 5 januari 2016 / 07:33

  Pretty! En lekker puh dat de kleur je toch wel mooi staat! ๐Ÿ˜€

 4. 5 januari 2016 / 08:00

  Wauw Lesley wat staan deze kleuren je prachtig zeg!

 5. Sabrina Blom
  6 januari 2016 / 06:47

  Wat leuk om deze review te zien. Ik heb het palet sinds kort ook in mijn bezit. Durf alleen niet zo te experimenteren, omdat ik altijd aardetinten op heb.

  • 6 januari 2016 / 07:26

   Wat herkenbaar Sabrina! Ik gebruik heel vaak ook aardetinten of een beetje bordeaux. Toch wilde ik eens wat anders. Ben echt zo blij hiermee. Anders probeer je de looks uit het boekje? Gewoon bij de minst heftige beginnen en dan langzaam aan opbouwen. ๐Ÿ™‚

   • Sabrina Blom
    6 januari 2016 / 20:29

    Eens kijken of ik het boekje nog heb, maar anders zit ie vast wel bij een ander palet.

 6. 7 januari 2016 / 12:26

  Het zit zelfs in een fluwelen hoesje, wauw! Ja, je moet echt naar jezelf luisteren wat dat betreft hoor – het staat of het staat niet ongeacht wat de media zegt, zeg maar. Het leuke aan zo’n palet is dat je meestal toch wel alle kleuren gebruikt. De kleuren zijn trouwens echt heel mooi!

 7. 14 januari 2016 / 15:04

  Wauw, de kleur staat je werkelijk prachtig. In eerste instantie zou ik niet snel zo’n palette kopen, maar nu ik je looks zie ben ik enthousiast!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.