Mijn liefde voor vintage designer items

In deze blog vertel ik jullie alles over mijn vintage designer items. Waar heb ik ze vandaan en waar moet je op letten bij de aankoop? Hieronder lees je het allemaal!

Mijn liefde voor vintage designer tassen heb ik al ongeveer 10 jaar. In die tijd kon ik het natuurlijk helemaal niet betalen en bleef het dus voornamelijk bij een droom. Een aantal jaar later liep ik tegen mijn eerste liefde aan. De 1980’s Vintage Gucci Signature Shoulder Bag. Het was in een tweedehands kledingwinkel in een plaats bij mij in de buurt. De vrouw die er die dag stond viel in voor de eigenaresse en had dus totaal geen idee wat ze verkocht. Ik heb dit item dan ook voor een super mooie prijs kunnen kopen. Hiermee werd ik de trotse eigenaresse van mijn eerste vintage designer item!

Vintage designer tas - Gucci
Vintage Designer Gucci
Vintage Designer bag Gucci label
Vintage Designer bag Gucci Label 2

Het heeft ongeveer 8 jaar geduurd voordat ik mijn volgende item kocht. Ik vind het namelijk nog al moeilijk om veel geld in één keer uit te geven. Dit jaar was ik echt toe aan een nieuwe tas.  Ik gebruik meestal één tas dagelijks, dit is ook vaak een grote tas omdat ik altijd alles bij me wil hebben 🙂 . Daarnaast heb ik een aantal wat kleinere tasjes die ik meestal bij Primark koop voor erbij. Mijn laatste grote tas was een lederen soort van Birkin bag. Het was een hele fijne tas en zelfs in Amerika werd ik een paar keer aangesproken waar ik dit mooie exemplaar vandaan had! Na 2 jaar intensief gebruik is deze tas toch wel echt aan vervanging toe.

Ik ben gaan zoeken naar een nieuw exemplaar maar niks kon tippen aan mijn droomtas de good old: Louis Vuitton Speedy 30 Monogram. Nu ik besloten had welke tas, was het nog even zoeken naar waar ik hem ging kopen. Ik heb nog even getwijfeld om een nieuw exemplaar te kopen en ben ook in Antwerpen in de Louis Vuitton winkel geweest om te kijken. Die winkel is zeker een aanrader, personeel is behulpzaam en voor een retail-liefhebber is het een must see! Aangezien een Louis Vuitton echt leeft heb ik toch besloten om voor een vintage exemplaar te gaan. Bij een nieuwe heb je o.a. nog witte handvaten en bij een vintage mooie bruin gekleurde. Mijn zoektocht ging verder op internet. Op internet zijn enorm veel neppe tassen in omloop. Iets waar je dus goed op moet letten want je geeft veel geld uit voor een tas en dan mag je er wel vanuit gaan dat hij echt is! Ik ben me dus eerst meer gaan verdiepen in de echtheidskenmerken van de Speedy. Dat zijn er nog al wat! Het belangrijkste heb ik hieronder even voor je opgesomd:

  1. De tas bestaat uit één stuk. Hierdoor loopt de voorkant door in de onderkant naar de achterkant. Hierdoor heb je altijd één kant met de logo’s op z’n kop;
  2. De tas beschikt over een code. Op internet kun je verschillende schema’s vinden met welke code voor wat staat en hoe je hem kunt ontcijferen. De code die in mijn tas zit is SP 0966. Dit staat voor Frankrijk juni 1996. De code SP staat voor Frankrijk en niet zoals veel mensen denken voor Spanje. De juni 1996 haal ik eruit door het MYMY. Alle items die van 1990 tot 2007 zijn gemaakt hebben deze combinatie;
  3. De tekst op het label waar het slotje aanhangt moet overeenkomen met de code binnenin. Is de tas in Frankrijk gemaakt? Dan staat hier Made in France. Is de tas in Spanje gemaakt? Dan staat hier Made in Spain;
  4. Op het slotje moet een code staan. Deze komt overeen met de sleutels die erbij zitten;
  5. Kijk goed naar de stiknaden. De manier waarop de handvaten op de tas gestikt zijn zegt veel over de echtheid.

Via een blog kwam ik op de site www.designer-vintage.com. Dit is een soort marktplaats maar dan met designer items waarbij voorafgaand gecontroleerd wordt of het item wel 100% echt is. Een mooie site maar ik wilde de tas toch graag in het echt zien en dan kopen. Na een maand gewacht te hebben kwam een van mijn favoriete winkels: Diordie met een nieuw concept. Diordie fashion en designer vintage! Precies op het juiste moment. Op de Facebook van Diordie verschenen er wekelijks updates met de huidige collectie Vintage items. Op een gegeven moment stond de Speedy 30 in een van deze berichten.  Ik ben er gelijk naar toe gereden en gelukkig was ik net op tijd! De Louis Vuitton Speedy 30 Monogram was eindelijk van mij! Hieronder de foto’s van mijn mooie tas.

Vintage Designer tas LV
Vintage Designer tas LV achterkant
Vintage Designer tas LV zijkant
Vintage designer tas LV slotje
Designer vintage tas LV binnenkant
Diordie flyer

Naast dat mijn tas toe was aan vervanging, was ook mijn portemonnee toe aan vervanging. Ik had ooit een super gave, roze met gouden sterren, FAB portemonnee gekocht op een sample sale. Na 3 jaar ging de rits van deze kapot. Om mijn aankoop van de Speedy 30 compleet te maken ben ik ook maar gelijk opzoek gegaan naar een bijpassende Louis Vuitton Wallet. Een paar dagen na mijn aankoop van de tas verscheen via de site www.designer-vintage.com precies de portemonnee die ik zocht! Alsof dit item voor me bestemd was, de vrouw die hem verkocht woonde nog in de buurt ook. Gelijk die middag heb ik afgesproken bij de plaatselijke HEMA en daar heb ik deze van haar over kunnen kopen. Deze portemonnee heeft de code: CA 0072. Dat betekend dat hij gemaakt is in Spanje in juli 2002. Zoals eerder verteld bij echtheidskenmerk 3 moet waar hij gemaakt is overeen komen met het ‘made in’ gedeelte. Zoals je hier kunt zien staat in de binnenkant ook daadwerkelijk Made in Spain.

Vintage Designer Wallet LV
Vintage Designer LV wallet zijkant
Designer vintage LV wallet
Designer vintage LV wallet binnenvakje

Voorlopig heb ik mijn collectie even genoeg uitgebreid (lees ik ben nu blut haha). Al blijf ik altijd zoeken naar mooie vintage schatten! Vinden jullie vintage (designer) items ook zo mooi?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.