De leukste kinderboeken voor 0 jarige

In het kader van de kinderboekenweek ben ik eens nagegaan welke boekjes bij mijn dochtertje van 7 maanden in de smaak vallen. Ik heb deze voor jullie op een rijtje gezet en tada, daar is de blog met de leukste kinderboeken voor 0 jarige! Mochten jullie zelf nog aanvullingen hebben op deze blog dan hoor ik het uiteraard graag.

Naast dat ik veel boekjes koop in de boekwinkel, koop ik ook veel boekjes op de rommelmarkt of lenen wij ze bij de Bibliotheek. Ik schreef al eerder een blog over het concept Boekstart, waarbij je gratis lid kunt worden van de bibliotheek. Een geweldig concept als je het mij vraagt! De kinderboekenweek vind ik altijd weer hét moment om een boekje bij de boekwinkel voor de kleine uit te zoeken. Bij aankoop van € 10,- aan kinderboeken in de periode 3 oktober t/m 14 oktober 2018 krijg je het gratis kinderboekenweek geschenk ‘De eilandenruzie’ van Jozua Douglas erbij.

Elmer – Wie is dat?

Misschien ken je Elmer de olifant nog wel uit jouw eigen kindertijd. Ik in ieder geval wel! Toen ik laatst bij de bibliotheek was zag ik dit nieuwe boekje van kleurtjesolifant Elmer. Ik was bang dat Mimi er misschien nog een beetje te klein voor was, maar ze vond het geweldig. Het is een eenvoudig verhaaltje over het nieuwe vriendje van Elmer. Wie is dat toch?! Steeds vang je een kleine glimp van zijn nieuwe vriendje op en aan het einde blijkt je baby het zelf te zijn 😉 . De spiegel en de kleurtjes in dit boekje waren een groot succes! Het boekje is uitgevoerd in stevig karton. In mei 2018 is het boekje op de markt gekomen.

Algemene informatie:
Elmer – Wie is dat?

ISBN: 9789048316588
Prijs: € 9,99

 

De bus van Muis

In deze serie heb je een hele hoop boekjes, de bus van Muis, de boot van Muis, de graafmachine van Muis, de auto van Muis en ga zo maar door. Zowel de bus van Muis als de boot van Muis zijn hier groot favoriet. Ook deze boekjes hebben harde kartonnen bladzijdes. Het boekje heeft de vorm van het voertuig wat het voor het kindje ook weer interessanter maakt. Omdat de bladzijdes vrij dik zijn kunnen ze hem ook zelf omslaan.

Algemene informatie:
De bus van Muis
ISBN:9789025872113
Prijs: € 7,50

Kikker is jarig

Kikker is al sinds het begin iets wat Mimi erg leuk vind. Dit boekje heeft ze echt al heel veel ‘gelezen’. Ze weet op elke bladzijde precies waar kikker zich bevind. Ook dit boekje heeft weer hard bladzijdes. Het boekje is daarnaast ook nog eens erg vriendelijk geprijsd!

Algemene informatie:
Kikker is jarig
ISBN:9789025865153
Prijs: € 4,99

 

 

 

 

Raad eens hoeveel ik van je hou + knuffel

Raad eens hoeveel ik van je hou is en blijft een prachtig boek. Gelukkig vind mijn dochter het ook een leuk boek. Misschien komt het wel door mijn enthousiaste manier van voorlezen 😉 . Mijn moeder heeft het Hazeltje knuffeltje en die is echt super schattig. Ik heb de normale uitvoering ooit gekocht op het boekenfestijn. Er zijn van dit boek ontelbaar veel uitvoeringen maar het verveelt nooit. Dit is een combi van het kartonboekje en de knuffel.

Algemene informatie:
Raad eens hoeveel ik van je hou + knuffel
ISBN: 9789047707226
Prijs: € 16,95

Kleuren

Boekstart

Dit boekje kleuren van John J. Reiss kreeg ik bij het aanmelden voor Boekstart. Het is hét favoriete stoffen boekje van Mimi. Deze is zacht, ritselt lekker, heeft labeltjes en veel verschillende (felle) kleuren. Of deze uitgave speciaal voor Boekstart is weet ik niet zeker. Ik gok er wel op, want ik kan hem nergens vinden om aan te schaffen.

 

 

 

Hallo baby! Tellen

Dit boekje hebben wij pas ontdekten is ook erg leuk! Het telraam aan de zijkant rammelt natuurlijk heel erg leuk dat is al een pluspunt aan dit boekje. Daarnaast hebben de afbeeldingen in het boekje erg veel contrast. Net zoals je met de eendjes op de voorkant van het boekje ziet. Hierdoor is het voor het kindje duidelijk te zien.

Algemene informatie:
Hallo Baby! Tellen
ISBN:9789048315062
Prijs: € 10,00

 

Dit zijn onze favoriete babyboekjes tot nu toe voor 0 jarige. Ik ben heel erg benieuwd of jij hier een mooie aanvulling op hebt!

Wat zijn jouw favorieten kinderboeken voor 0 jarige?

 

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Leukste kinderboeken voor 0 jarige

4 Reacties

 1. 5 oktober 2018 / 07:42

  Leuk! Mijn meisje is pas 2 maanden en snapt nog niet zo veel van boekjes. Toch lees ik soms voor.

  Ik vind het knisperboekje ‘Nijntje op reis’ leuk.

  • 11 oktober 2018 / 21:16

   Ja zeker doen hoor. Ik merkte dat hoe ouder ze werd hoe interessanter ze het begon te vinden.
   Ik ga eens kijken naar dat boekje <3

 2. 6 oktober 2018 / 16:29

  Ik had voor mijn kinderen een hele reeks boeken, las ze elke avond voor, maar nu vinden ze er geen bal meer aan.
  Zo jammer, want lezen kan je even in een andere wereld zetten.

  • 11 oktober 2018 / 21:14

   Ja dat is zeker waar! Ik vind het ook heerlijk om te lezen zelf terwijl ik het vroeger trouwens helemaal niet leuk vond haha. Maar het zet je inderdaad even in een andere wereld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.