Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Voor mijn vakantie kreeg ik een aantal producten uit de nieuwe essence herfst/winter collectie toegestuurd. Ik ben deze producten allemaal aan het uittesten en er komen binnenkort dus een hoop reviews aan. Vandaag de eerste uit deze reeks: de essence prime+ studio mattifying pore minimizing primer with black clay.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay | het product

Een hele mond vol voor een product ๐Ÿ˜‰ , maar wel een product waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Mijn huid wordt gedurende de dag erg snel vettig op mijn t-zones. Ik gebruik dus dagelijks een primer om dit te voorkomen.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Wat belooft dit product?

De essence prime+ studio mattifying +pore minimizing primer is speciaal gemaakt voor de jonge probleemhuid. De luchtige textuur met zwarte klei heeft een matterend effect zonder de huid te verstoppen én verfijnt de poriën.

Ik heb geen jonge probleemhuid, maar ik heb wel een huid waarbij een matterende primer zeker nodig is om de gehele dag door te komen. Eens kijken of dit product ook geschikt is voor de ‘iets wat snel vettige’ 30+ huid ๐Ÿ˜‰ .

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Het product wordt geleverd in een witte tube met zwarte dop. Er zit 30ml in, maar de tube voelt voor mijn idee voor een primer vrij groot. Wat uiteraard alleen maar fijn is! De verpakking van het product ziet er niet heel spectaculair uit, maar gewoon netjes.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Op de achterkant van de verpakking staat aangegeven waarvoor het product dient en de ingredienten.

Ingrediënten: Aqua (water), Butylene Glycol, Polysilicone-11, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Dimethicone, Glycerin, Solum Fullonum (fuller’s earth), Tapioca Starch, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/vp Copolymer, Sodium Aacrylates Crosspolymer-2, Charcoal Powder, Ethylhexylglycerin, Polymethylsilsesquioxane, Xanthan gum, Laureth-12, BHT, Benzyl Salicylate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Parfum (fragrance), Coumarin, Geraniol, CI 77891 (Titanium dioxide).

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay | in gebruik + look

Het belangrijkste aan de primer is natuurlijk niet de look, maar hoe het product werkt. Als je het product uit de tube haalt zie je dat het een beetje een luchtige grijze creme is.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Hieronder zie je het product nog even duidelijk op mijn hand.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

En uitgesmeerd:

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Het product heeft een luchtige textuur en een lichte geur die ik ondertussen wel erg lekker vind. Het product smeert makkelijk uit en je hebt maar weinig nodig voor een goed resultaat.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay | Aangebracht op mijn gezicht

Ik heb een foto gemaakt voor het aanbrengen en daarbij ook een ingezoomde variant. Uiteraard geheel zonder enige andere make-up. Deze zie je hier:

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay voor aanbrengen

Na het aanbrengen van de primer ziet het er zo uit:

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay resultaat

Naast dat mijn gezicht minder olieachtig aanvoelt zie je het verschil ook duidelijk terug op de foto’s. Het product doet wat het beloofd en zorgt dat mijn huid er mooi mat uit blijft zien gedurende de dag. Zeker niet een product wat dus alleen geschikt is voor de jonge probleemhuid. Ook voor de wat ‘oudere’ huid die snel vettig wordt is dit een ideaal product!

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay | eindoordeel

Mijn eindoordeel over deze nieuwe primer van essence is zoals je al hebt kunnen lezen erg positief. Ik ben positief verrast door dit product. Een vrij grote tube, het brengt makkelijk aan en zorgt er daadwerkelijk voor dat mijn huid gematteerd wordt en blijft. Ook de poriën zijn minder zichtbaar.

Essence Prime+ Studio Mattifying Pore Minimizing Primer with Black clay

Dit product ligt nu in de winkel en is te koop bij onder andere kruidvat voor € 3,59. Een mooie prijs voor een mooi product. Naast deze primer heeft Essence nog twee andere primers uitgebracht: de prime+ studio glow boosting +pore minimizing primer en de prime+ studio redness correcting +pore minimizing primer. Beide ook op basis van klei. De glow boosting op basis van roze klei en deze zorgt voor een mooie teint, inclusief het minimaliseren van de poriën. De redness correcting is op basis van groen klei, de naam zegt het al dit product zorgt dat de roodheden uit je gezicht verdwijnen.

Wat is jouw favoriete product uit de nieuwe herfst/winter collectie van essence?

 

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Essence Mattifying Primer with black clay

Ik heb dit product ontvangen ter review.

13 Reacties

 1. 8 oktober 2018 / 07:35

  Dit product heb ik ook nog liggen, maar ik heb het nog niet geprobeerd. Na het lezen van je review ben ik zeker enthousiast om de primer zelf ook te gaan testen. Wat een mooi resultaat! Je ziet heel duidelijk verschil bij je poriรซn.

  • 11 oktober 2018 / 21:02

   Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind. Ja het is echt goed te zien he! Ik voel het ook op mijn huis erg goed gelukkig!

 2. 8 oktober 2018 / 08:29

  Wat een fijne review!
  Ik ben erg benieuwd geworden, ik heb zelf ook last van een vettige huid en deze primer lijkt mij ideaal ervoor.
  Liefs,
  Evelien

 3. 9 oktober 2018 / 18:43

  Bij nou is echt goed verschil te zien, ik heb deze aan mijn nichtje gegeven.

 4. Lea
  18 december 2018 / 22:49

  Hey
  thanks for this review, i am from Germany and i only know a few words in Dutch but your review was so good and easy to read (it was the only one about this primer i could find lmao) that i was able to understand it.

 5. lea
  18 december 2018 / 22:52

  Hey, i’ve been looking for a longer review about this primer and this was the only one i could find. I am from Germany but luckily i was able to understand most of it because it was easy and well written. I am going to keep my eye on your blog so i can practice my Dutch since i want to study in the Neatherlands. You are seriously so sweet and i hope that you have a lot of fun writing this blog:)

  • 19 december 2018 / 14:57

   Thanks for your kind reaction on my blog. I have a lot of fun writing it and i hope i can keep my blog interesting for you aswell!

 6. Siet
  3 januari 2021 / 12:59

  Hoi, ik heb deze primer gekocht in 2020. Een nieuwe verpakking als wat jij hier aangeeft.
  Maar de geur….misselijkmakend. Ik heb deze 2 keer gebruikt, maar door de geur die heel lang blijft hangen, heb ik deze weggegooid. Echt heel smerig.

  • 3 januari 2021 / 16:31

   O wat jammer! De geur bij mijn product ruikt wel naar zwarte klei, maar ik vind hem niet blijven hangen. Het is echt even bij het aanbrengen en daarna vervliegt hij bij mij snel. Dat zal dan per huid verschillen. Ik gebruik hem zelf nog steeds dagelijks onder mijn make up.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.