DIY | Maak je eigen geboortekrans

Het weekend voor de bevalling was ik weer lekker aan het knutselen. Ik wilde heel graag nog een geboortekrans maken. Toen ik er eenmaal voor ging zitten had ik de krans binnen twee uur af. Hoe ik hem gemaakt heb en hoe hij er uiteindelijk uitziet zie je in deze blog!

Wat heb je nodig om een geboortekrans te maken?

Ik had de items die ik gebruikt heb voor mijn geboortekrans allemaal nog liggen. Soms moet je een beetje creatief zijn met wat je gaat gebruiken. Je kunt er veel geld aan besteden, maar dat hoeft dus absoluut niet. Kijk voor een krans, als je die nog niet hebt, ook eens bij de kringloop. Voor de versiering kun je daar trouwens ook veel vinden. Budgetwinkels als Action of Wibra kunnen ook uitstekende opties zijn!

 • Een krans
 • Versiering (denk hierbij aan het onderstaande)
  • lint
  • touw
  • strikjes
  • kralen
  • babyspeentjes
  • babyaccessoires
  • muisjes
  • stukjes rond hout
  • vilt
 • Lijm of nog handiger een lijmpistool incl. genoeg vullingen (ik kocht die van mij bij action)
 • Schaar

Hoe heb ik mijn geboortekrans gemaakt?

Er zijn natuurlijk tal van manieren om een geboortekrans te maken. Hieronder lees je hoe ik die van mij gemaakt heb.

Allereerst de naamslinger

Ik ben begonnen met een naamslinger in het midden te maken. Ik vond het wel zo leuk om haar naam ook op de krans te hebben. Je kunt hier uiteraard ook gewoon baby van maken. Mocht het een hele lange naam zijn die niet past tussen de krans. Dan kun je hem ook nog onder de krans hangen 🙂 .

Ik heb een stuk touw gepakt uit de garage en heb daarop afgemeten hoeveel ruimte ik kon gebruiken voor de ‘slinger’.  Die afmeting heb ik gedeeld door het aantal letters wat ik nodig had en zo wist ik hoe breed de vlaggetjes per stuk konden zijn. Ik heb het vilt op de vouw dubbel gevouwen en dan geknipt. Het idee is dat je er dan lijm tussen kunt doen, het om het stukje touw heen kunt vouwen en het een echte slinger wordt. De vorm van de vlaggetjes kun je uiteraard zelf bepalen. Ik maakte gebruik van een recht en een ovaal vlaggetje door elkaar heen.

Maak je eigen geboortekrans

Daarna heb ik de letters van haar naam geknipt. Hou hierbij uiteraard rekening met de breedte van het vlaggetje. Daarna ga je alles lijmen. Eerst alle vlaggetjes op het touwtje en dan de letters erop. Als je slinger klaar is bevestig je deze met het overgebleven touw aan beide kanten aan de achterkant van de krans (met de letters naar voren gericht). Ik had een houten krans dus kon het vastbinden zoals je hier kunt zien. Heb je een ander soort krans kun je het vastpinnen met speltjes of gewoon lijmen.

Maak je eigen geboortekrans

De rest van de versiering

Hoe begin je dan aan de rest? Ik heb van alles verzameld wat ik dacht dat er leuk op zou staan. Dit ben ik een beetje rond de krans gaan leggen toen de naamslinger erop zat. Als het naar je zin is kun je beginnen met lijmen.

Ik had van tevoren zelf echter totaal geen idee van hoe ik het uiteindelijk wilde hebben. Ik ben na de naamslinger begonnen met de rozenkraaltjes zomaar willekeurig op de krans te lijmen. Daarna kwam vanzelf het volgende idee naar boven en volgde de rest.

Beschuit met muisjes

Ik wilde ook heel graag een ‘beschuitje met muisjes’ erop hebben. Ik had een filmpje op youtube gezien waarin het heel makkelijk leek om dat te maken. Een houtje, lijm erop en muisjes erop. Moeilijk kan het niet zijn toch? Nou dat viel even vies tegen haha. Waar moet je opletten?

 1. Het stukje hout wat je hebt moet goed vlak zijn;
 2. De juiste dikte/droogsnelheid van de lijm;
  Ik gebruikte een lijmpistool en eerst was de lijm nog niet warm genoeg. Hierdoor werd hij te snel hard. Als ik de helft van het rondje ingesmeerd had met lijm, was de andere helft alweer opgedroogd. Ik had ook gezien dat ze achteraf nog lijm deden over de muisjes, dit werd met mijn action lijmpistool geen succes. Aangezien de lijmkleur een beetje gelig was zag dat er heel vies uit.
 3. Leg de muisjes op een platte ondergrond en druk het met lijm besmeerde houtje dan in de muisjes ipv andersom;
 4. Test een paar keer of de muisjes goed vast zitten;
  Als hij klaar is moet je er echt even een paar keer goed mee schudden voor je hem bevestigd op je krans. Dat deed ik dus niet en de eerste keer vlogen de muisjes werkelijk overal heen 😉 .

Uiteindelijk was het wel grappig want door het klooien met die muisjes had ik wel (onverwacht) iets anders leuks gemaakt met de muisjes:

Maak je eigen geboortekrans

En het resultaat van het ‘beschuitje met muisjes’ . Erg leuk al zeg ik het zelf 🙂

Maak je eigen geboortekrans

Het eindresultaat van mijn geboortekrans

En dit is het uiteindelijke resultaat geworden! Een hele leuke krans, die je aan de voordeur kunt hangen als je baby net geboren is.

Maak je eigen geboortekrans DIY

 

7 Reacties

 1. 30 maart 2018 / 07:14

  Wat een superleuk idee en het resultaat ziet er ook echt heel mooi uit! Haha, ik kan me voorstellen dat dat beschuitje met muisjes nog best lastig was om te maken. Maar uiteindelijk heb je ook wat dan 🙂

 2. 30 maart 2018 / 07:33

  Wat een ontzettend leuke DIY! Je hebt de krans echt ontzettend leuk versierd <3
  Liefs,
  Evelien

 3. 20 april 2018 / 05:16

  woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

  • 20 april 2018 / 14:39

   Dan je wel! Ik maak mijn foto’s met mijn Samsung NX3000. Het is een systeemcamera en erg fijn in gebruik. Echter is hij volgens mij uit de markt gehaald. Ik heb zelf ook regelmatig wat problemen met de lens, dat de camera deze niet herkent. Gelukkig nu al een tijdje niet meer gehad haha. Ik gebruik geen speciale filters. Mijn foto’s bewerk ik in photoshop, daar schaal ik ze tot de juiste grootte en maak ik ze soms iets lichter en haal ik de kleurbalans iets op, dat is het 🙂 .

 4. Mendy
  4 mei 2018 / 17:10

  Wat een super leuk idee! Staat ook erg vrolijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.