Roller Lash mascara VS Essence Volume mascara | review & vergelijk

Roller lash vs Extreme volume

De mascara zit, laat het testen beginnen!

Al een tijdje ben ik op zoek naar een goede nieuwe mascara. Ik gebruik nu de I love Extreme Volume mascara van Essence. Deze gebruik al jaren aangezien ik de borstel zo fijn vind en de prijs goed te doen is! Ik begin me er echter aan te ergeren dat ik tegen het einde van de dag meer mascara onder mijn ogen/wimpers heb zitten dan er daadwerkelijk op.

Via internet kwam ik de nieuwe Roller Lash mascara van Benefit Cosmetics tegen. Toen ik een tijdje terug bij Douglas Rotterdam was voor mijn eerste behandeling bij de Browbar kon ik het niet laten om deze mascara mee te nemen. De volgende dag probeerde ik hem en ik was er positief door verrast, voornamelijk op het gebied van hoelang hij blijft zitten. Ik kwam op het idee om een test te doen voor mijn blog. Hoe is mijn huidige mascara in vergelijking met de Roller Lash van Benefit? Nu zul je misschien denken, oké leuk zo een vergelijking maar die van Benefit is wel 10 x zo duur. Natuurlijk hou ik hier ook rekening mee in mijn eindbeoordeling dus lees snel verder 🙂 Eerste even de afbeeldingen en omschrijving van de mascara’s:

Benefit Roller Lash mascara 

Roller Lash Benefit

Deze mascara is geïnspireerd op haarkrullers. Deze super krullende en liftende mascara geeft je een sexy open blik. Wat beloofd benefit nog meer? Bye-bye / zwaai-zwaai naar je wimperkrultang. Niet alleen lift en krult deze mascara, de speciale formule zorgt ervoor dat hij zeker 12 uur blijft zitten! Daarnaast is hij gemakkelijk te verwijderen en bevat hij onder andere provitamine B5 en serine voor een goede wimper conditie.

Te koop bij Douglas voor € 27,53

Essence I love extreme volume mascara

I love Extreme Essence

Deze volume mascara past precies bij vrouwen die van extremen houden! Hij bevat ultrazwarte pigmenten die elke individuele wimperhaar bedekken met kleur. Het extra grote borsteltje biedt fantastisch volume in een overweldigende dimensie – een combinatie die ideaal is voor de perfecte “i love look”!

Te koop bij Kruidvat voor € 2,89

De ‘voor’ foto’s die ik maakte aan het begin van de dag

Aan het begin van de dag (+/- 7:30) net nadat ik mijn make-up had aangebracht maakte ik deze foto’s. Op mijn rechteroog (voor de kijkers links) heb ik de Roller Lash op. Op mijn linkeroog (voor de kijkers rechts) de Essence I love Extreme Volume.

Roller Lash benefit VS Essence Extreme Volume

Roller Lash Benefit VS Essence extreme volume

Nu ik deze foto’s bekijk zie ik wel iets van verschil maar ik denk dat dat meer is omdat ik het weet. Beide mascara’s geven in ieder geval een goed volume en een goede dekking. Ik heb van mezelf al vrij lange en gekrulde wimpers waar ik altijd al blij geweest mee ben. Mijn wimpers zijn alleen extreem licht blond waardoor als ik geen mascara op heb ik ook gelijk hele kleine ogen heb. Mascara is voor mij dan ook een van de belangrijkste beauty producten.

De ‘na’ foto’s die ik maakte aan het eind van de dag 

Toen ik thuis kwam na mijn werk (+/- 18:00) maakte ik deze na foto’s.

Na foto Roller Lash Benefit vs Essence Extreme volume

Roller Lash Benefit na 12 uur

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is een beetje wat ik bedoelde met meer mascara onder mijn ogen/wimpers als erop 😉 . Wat me echt 100% meevalt is dat de Benefit Roller Lash mascara gewoon nog net zo zit als ik hem in de ochtend opgedaan heb. Ik was namelijk benieuwd of het aan mijn mascara lag of misschien eerder aan het ogen wrijven wat ik zo een beetje heel de dag door doe.

Mijn eindoordeel over de Benefit Roller Lash en de essence Extreme Volume

In eerste instantie vind ik dat er weinig verschil in de mascara’s zit na het aanbrengen. Ik vond persoonlijk de borstel van Essence altijd heel fijn, maar nu ik de Roller Lash een tijdje heb gebruikt vind ik die borstel eigenlijk veel fijner. Doordat deze smaller is kun je dichter tegen je ooglid aan met de mascara zonder het ooglid daadwerkelijk te raken. Door de loop van de dag heen merkte ik al dat de Benefit mascara veel beter blijft zitten en je hem ook niet voelt zitten.

De Essence mascara zat tegen een uur of 13.00 al wel weer onder mijn ogen. Het is een beetje jammer dat dit gebeurt want hierdoor krijg je zo een vermoeide uitstraling. Op de ‘na’ foto’s is inderdaad duidelijk het verschil te zien. Aan het eind van de dag ben ik normaal gesproken een beetje lui in het eraf halen van mijn make-up. Bij de Essence Extreme Volume maakte dat niet echt heel erg uit aangezien het meeste er toch al af was aan het eind van de dag. De mascara van Benefit moet je wel echt verwijderen voor het slapen gaan. De volgende ochtend zit het er inderdaad anders nog op maar dan kleven je ogen een beetje aan elkaar.

Mijn keuze

Als ik zelf zou moeten kiezen kies ik nu persoonlijk voor de mascara van Benefit de Roller Lash. Ondanks dat ik de prijs wel wat aan de hoge kant vind voor een mascara, vind ik de kwaliteit gewoon erg goed. Ik ben het namelijk zo zat om tegen het eind van de dag er vermoeid uit te zien op mijn werk, dan maar wat meer betalen voor een mascara waar ik wel tevreden over ben.

Ondanks dat, zou ik zeker de Essence Extreme volume wel aan kunnen bevelen als een goede mascara. Als je kijken naar als hij net opgedaan is hoe mooi je wimpers er dan uit zien, dat is gewoon goede kwaliteit voor zo een lage prijs. Ik heb deze mascara nog steeds en gebruik hem op de dagen dat ik haast geen make-up op heb of dat ik maar even de deur uit ga. Zeker voor mensen met een klein budget zou ik deze aanbevelen. Wellicht dat hij niet bij iedereen zo ‘uitloopt’ maar ik wrijf nou eenmaal onbewust vaak in mijn ogen.

Welke mascara gebruiken jullie op dit moment en is die nog naar je zin?

10 Reacties

 1. Marion
  24 maart 2015 / 08:00

  Ik heb het idee dat ik Essence zelfs mooier vind op de foto. Geen klontjes. Het verschil aan het einde van de dag is wel enorm zeg. Ik ben ook echt een mascara freak. Heb de goedkoopste en duurste getest en ik heb sinds een week of twee eentje gevonden waar ik heel enthousiast over ben: de ultimate lash catcher van de Hema. Echt een budgettopper.

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:08

   Op de ‘voor’ foto zie ik inderdaad weinig verschil hoor daar heb je helemaal gelijk in. Ja ik vond het verschil ‘na’ook wel erg bizar 🙂 haha. Oke die ken ik nog niet. Die moet ik ook maar eens gaan proberen dan?! 🙂 Vroeger heb ik van Hema gehad en toen kreeg ik daar allergie van maar wellicht weer eens het proberen waard.

 2. 24 maart 2015 / 10:00

  Ik ben ook erg benieuwd naar die Roller lash mascara! Echter heb ik al vrij volle en lange wimpers dus ik vraag me af of ik perse een dure mascara ‘nodig’ heb. Ik heb die roze van Essence, (ook iets met extreme geloof ik) en die doet het prima! Ik wrijf niet in mijn ogen dus bij mij zit er niks onder mijn ogen. mits ik niet gehuild heb ofzo haha.

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:10

   Haha ja dat had ik eerste alleen maar na het huilen maar ik wrijf gewoon veel in m’n ogen ook door hooikoorts etc. dus ik begon me er dood aan te ergeren dat er meer onder m’n ogen zat dan erboven. haha. Ik gebruik hem nog steeds wel hoor maar niet als ik een hele dag aan het werk ben bijv. Is zo lullig voor m’n klanten 😉 Als je net als ik ook vrij volle en lange wimpers hebt heb je niet echt die duurdere nodig hoor. De kwaliteit van Essence qua volume enz is ook top kijk maar naar de voor foto!

 3. Dina
  24 maart 2015 / 10:33

  Die van Essence gebruik ik juist heel graag. Benefit is niet zo mijn merk. 😛

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:11

   Haha grappig he. Ik gebruikte voorheen ook alleen Essence maar nu ik die van benefit ben tegen gekomen ben ik daar voorlopig erg tevreden over. Misschien vind ik binnenkort wel nog een betere 😉 haha

 4. Marleeeentje
  24 maart 2015 / 15:52

  Ik hou erg van budget mascara (ik draag het niet zo vaak dus vind het zonde om veel geld neer te tellen voor iets dat toch snel is uitgedroogd) en die van essence ziet er goed uit! Leuk geschreven!

 5. 24 maart 2015 / 18:13

  Altijd goed zo’n testje !! Alleen die verpakking al van Benefit (i like !!) Ik gebruik een eeuwenoude mascara van Maybeline, bestaat dat nog .. ja dat bestaat nog ;-).. Ik ben onlangs even geswitcht naar een mascara van Rimmel, ver-schrik-ke-lijk.. Als de volgende keer mijn mascara weer uit de schappen is, ren ik door naar Douglas voor de Benefit!

 6. make-up junkie
  2 april 2015 / 13:04

  Fijne review zo! Ik heb dat met essence ook dat hij snel onder mijn ogen zit en daardoor gebruik ik ze dus ook niet meer. Mijn favoriete mascara op het moment is Full Exposure van Smashbox. Borsteltje is wel groter als van de meeste andere mascara’s dus het aanbrengen is even wennen maar die geeft bij mij het mooiste resultaat..

  X

  • Lesley
   Auteur
   2 april 2015 / 13:15

   Bedankt voor je reactie! O toch wel fijn te lezen dat ik niet de enigste ben die dit had haha 🙂 O die ken ik niet ga eens snel kijken of ik hem ergens kan testen of even bij jou online kijken thanks 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.