Essie Cosy in Cashmere dupe alert! | Review Catrice Luxury nudes soft matt

Boodschappen doen in het kruidvat en zonder iets van make-up naar buiten komen is toch echt wel een hele opgave voor mij! Eigenlijk moet ik de gehele make-up afdeling gewoon ontwijken dat scheelt me een hoop geld haha. Ik zag dat ze 1+1 op de nagellakken hadden, zo een koopje kan ik natuurlijk niet laten liggen. Ik heb de Essie matte nagellak al een tijdje op mijn wishlist staan maar elke keer is deze uitverkocht of nog niet beschikbaar bij de winkels waar ik geweest ben. In het vak van Catrice viel mijn oog op de Luxury Nudes Soft Matt. Een soort gelijke editie van de Essie nagellak maar dan van een budgetmerk. Matte nagellak is al een tijdje hip, in het begin moest ik er echt heel erg aan wennen maar na prachtige foto’s online te hebben gezien wilde ik het toch wel graag proberen

Catrice Soft Matte

Achterkant Catrice Soft Matte

Nummer 08: Little Dose of Rose en nummer 05: To The Nude Mood. Prijs per stuk is € 2,89. Ik betaalde met de kruidvat aanbieding nu € 2,89 voor twee lakjes 🙂 . De verpakking doet de naam eer aan. Het is een mooie luxe verpakking, chic en clean wit.

Luxury Nudes Soft Matt | no. 5 To The Nude Mood 

no-5.-The-Nude-Mood

The Nude Mood

Een prachtige kleur is dit. Een beetje bruin met een paars/roze shimmer erin. En wauw deze lijkt echt veel op de Cozy in cashmere (review + foto’s hiervan zijn o.a. terug te vinden bij deze bloggervan Essie. Hij droogt super snel wat ik niet gewend ben van Catrice. Dat was ook de reden waarom ik de laatste tijd overgestapt was op Essie. Ik heb namelijk niet zo veel geduld als het op nagellakken aan komt 😉 . Deze lak dekt al mooi met 1 laagje maar voor het mooie heb ik twee laagjes gebruikt en zoals je kunt zien dekt het echt prima! Het is wel grappig want als je het op doet, is het glanzend en dan droogt het ineens super snel op naar mat.

Luxury Nudes Soft Matt | no. 8 Little Dose of Rose

No-8.-Little-dose-of-rose

Matt nagellak

Het tweede lakje wat ik probeerde is de Little Dose of Rose. Deze lak droogt wat streperig op. Je moet dus super snel en netjes lakken wil je het netje op je nagels krijgen. Het is me uiteindelijk redelijk gelukt en dan is het wel een mooi lakje! Wat ik van deze minder vind dan van no. 5. is dat deze minder heftige shimmer erin heeft als de To The Nude Mood. Dat is iets wat ik niet verwacht had aangezien je dit in het potje wel redelijk zag.

Eindoordeel:

De Luxury Nudes zijn prachtige nude nagellakken voor een mooie prijs. Nummer 5 uit deze collectie lijkt erg veel op de Essie Cosy in cashmere. Mocht je dus opzoek zijn naar een dupe van dit product omdat je de Essie toch te duur vindt? Probeer dit lakje dan eens!

Likes 

♡ Droogt super snel

♡ Prachtige verpakking

♡ No. 5 is een mooie voordelige dupe van de Essie Cozy in cashmere

♡ Voordelig

♡ De houdbaarheid van het lakje vind ik persoonlijk beter dan de andere Catrice lakken. Ik heb het nu 3 dagen op en het zit nog steeds netjes.

Dislikes 

✘ De roze is iets te mat, de shimmer uit de verpakking zie je haast niet terug

✘ Je moet netjes en snel lakken anders heb je strepen

Wat vinden jullie van deze matte nagellakken? 

10 Reacties

 1. 12 mei 2015 / 07:59

  Toffe kleurtjes! Ik vind de donkere het mooiste! Jammer dat je snel Ên netjes moet lakken. Dat kan ik niet, haha. Toch ga ik het donkere nagellakje eens proberen!

 2. 12 mei 2015 / 08:38

  Ik vind het mooie kleuren. Heb ze ook allebei , maar helemaal nog niet geprobeerd, erg he!

 3. 12 mei 2015 / 08:46

  Very pretty! Zien er mooi uit 🙂 ik heb alleen een koopverbod op nagellak haha.

 4. Marion
  12 mei 2015 / 08:56

  De kleuren zijn prachtig! Toch kan ik niet wennen aan het matte.

 5. Dina
  12 mei 2015 / 10:11

  Little Dose of Rose is leuk!

  • Dina
   12 mei 2015 / 10:11

   Ha nee wacht. Die andere ziet er ook mooi uit, maar heb ‘m nog niet in het echt gezien.

 6. kim
  12 mei 2015 / 10:52

  Wauw, die donkere vind ik prachtig!

 7. Marleeeentje
  12 mei 2015 / 13:35

  Wauw, wat een mooie kleurtjes! Perfect voor in de lente!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.