Waarom het hebben van een bril (niet zo) geweldig is!

Outfit post

Een bril, iets wat ik vroeger zo graag wilde en nu af en toe wenste niet altijd nodig te hebben. Het staat leuk maar als je afhankelijk bent van je bril wordt het soms toch wel een stuk minder leuk 😉 Ik maak af en toe wel gekke dingen mee met mijn bril. Haha dat klinkt net alsof we een koppeltje zijn en zo kan je het eigenlijk ook wel zien. Zonder mijn bril heb ik een ander gezicht en herkennen sommige mensen me niet. Als ik dagen achtereen mijn bril op heb gehad ipv weer eens lenzen in dan herken ik mezelf al amper in de spiegel en ziet mijn gezicht er toch wel erg kaal uit. Niet gek dus dat andere dat al helemaal hebben. Op foto’s op mijn blog heb ik niet altijd mijn bril op. Vooral in het begin droeg ik erg vaak geen bril tijdens de shoots i.v.m. de weerspiegeling. Laatst poste ik voor een van de eerste keren een outfit met bril . Zoals je ziet, zie je een weerspiegeling in mijn glazen. Normaal doe ik altijd mijn bril even af voor de foto. Ik zie dan dus niet zo veel met mijn -3, dat is altijd wel even grappig foto’s terug kijken 😉

Het leek me leuk om voor jullie eens de likes en dislikes van een bril in mijn ogen op te sommen. Hier komen ze…

 ✘  ✘  ✘  ✘  ✘  Dislikes  

 ✘ Vieze glazen

Oke oke, eerlijk bekennen ik moet mijn bril elke dag poetsen. Hij is gewoon vaak vies, ik vind het verschrikkelijk om door zo een vies ruitje te moeten kijken. Is het niet door mijn lange wimpers die tegen de binnenkant van het glas aan tikken, is het wel een vinger of de neus van mijn vriend. Poetsen hoort dus een beetje bij mijn ochtend ritueel 🙂

✘ Invloed van het weer

Niet alleen als je boven je thee/soep of ander heet eten hangt maar ook als je in de dierentuin ergens naar binnen wilt, overal met warmte verschil beslaat je bril. En dan heb je ook nog regen.. Echt dat ze hier nog niks op uitgevonden hebben.. ruitenwissers zouden toch echt ideaal zijn 😉

✘ Zonnebril

In de zomer hebben ze overal van die leuke zonnebrillen. Ik koop ze ook vaak hoor voor 3 euro ofzo maar eigenlijk kan ik ze alleen maar gebruiken als ik mijn lenzen in heb.

✘ Zoeken

Ja voornamelijk in de ochtend als je je bril op een andere plek hebt gelegd dan normaal, zoek je je rot naar dat ding. Iets zoeken waarmee je kunt zien is niet zo makkelijk met -3 😉

✘ Vergeten

Af en toe vergeet je hem af te doen omdat je zo gewend bent aan je goede zicht en het zo een met je wordt. Mijn vader dook zo ooit een keer, met de nieuwjaarsduik, met bril en al de zee in. Zijn bril was hij natuurlijk kwijt en een aantal weken heeft hij alleen met zijn zonnebril op moeten lopen omdat hij geen reserve bril had 😉 .

♡  ♡  ♡  ♡  ♡  Likes

♡  Zwembad

Op sommige plekken is het juist wel fijn dat je niet zo goed ziet! Ik vind zwemmen heerlijk maar het zwembad met al die ranzige haren op de grond oeefff de kriebels gaan al over mijn rug. Heel vaak doe ik dus express mijn bril af tijdens het zwemmen. Ik kan nog net in het zwembad komen maar mensen herkennen nee haha. Meestal ben ik met iemand samen en die noem ik dan maar mijn blindengeleidehond haha.

♡ Complete the look

Je outfit wordt helemaal afgemaakt met de perfecte bril! Ik heb nu eindelijk een model gevonden die bij allerlei kleuren leuk staat. Het is een beetje bruin/rood waardoor hij goed mee kleurt naar alles wat ik aan heb.

♡ Wijsneus

Met een bril zie je er toch best wel een stuk slimmer uit dan zonder bril 😉

♡ Puistjes verdoezelen zonder make up te gebruiken

Als ik puistjes heb meestal eens per maand dan is het vaak tussen mijn wenkbrauw en mijn oog in. Het voordeel van een bril is dan dat, als je gelukt hebt, hij er exact overheen valt 😉

♡ Meedoen aan geweldige acties 🙂

Door mijn bril kan ik nu meedoen aan bijv. de actie brildrager van 2015! Ik doe mee als bloggende brildrager! Ik zou zo graag willen winnen, je maakt namelijk kans op een trip naar de fashionweek in Parijs! Wie wil dat nou niet? Je kunt elke dag tot en met 18 mei 16.00 uur een keertje op mij stemmen! Ik zou het heel lief vinden als je dat doet!

Heb jij een bril en wat vind jij de likes en dislikes van je bril?

28 Reacties

 1. 14 mei 2015 / 09:08

  Een bril lijkt mij soms wel irritant, want ik draag al bijna nooit een zonnebril omdat ik het irritant vind hahaha

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:29

   Haha het is gewoon wennen. Meestal is het niet irritant maar soms heb je er wel even de balen van in 😉

 2. 14 mei 2015 / 09:23

  Haha! In het zwembad is -3 wel heel handig ja! Een bril staat je trouwens wel heel leuk! Ik heb zelf een bril voor het lezen. Als ik veel moet lezen zet ik hem op, want mijn ‘afwijking’ is zo nihil dat het niet altijd nodig is. 😉

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:29

   Dank je wel 🙂 Fijn dat je hem niet altijd op hoeft toch maar als het nodig is dat je hem zo kunt pakken!

 3. Dina
  14 mei 2015 / 11:45

  Eigenlijk moet ik ook weer eens mijn ogen op laten meten, maar ik stel het steeds uit. Ik vind brillen eigenlijk altijd heel leuk staan bij mensen. Dat van het zwembad is klinkt inderdaad ideaaaaal! Trouwens ik vind het altijd heel leuk om te zien als mensen, die normaal altijd een bril dragen, een keer geen bril dragen, dat ze er dan zo anders uit zien.

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:30

   Zolang je er geen last van hebt maakt het niet uit toch 🙂 Ja is ook echt ideaal haha. Ja dat is zeker waar! Sommige mensen hebben dan wel echt zo een blote billen gezicht hihi

 4. 14 mei 2015 / 17:01

  Ai! Je herinnert me eraan dat ik mijn eigen bril nooit op heb. Twee jaar geleden kreeg ik voor het eerst een bril aangemeten (een leesbril notabene op mijn leeftijd, voor de computer) maar omdat ik er altijd hoofdpijn van kreeg, heb ik hem nooit gedragen. Ik ben er dus nooit aan gewend geraakt.. misschien toch maar een keer teruggaan.

  Ik vind jouw bril je juist erg leuk staan! (En ik herken me ook zeker in de minpunten)

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:32

   Dank je wel 🙂 Ja je moet hem altijd even aan wennen inderdaad. Ik weet nog dat ik mijnes voor het eerst op deed dat was op de terug reis van school ik had een nieuwe bril gekocht en deed die op in de metro. Ik kwam thuis met barstende koppijn. De volgende dag weer op gedaan en de dag erna was het weg en kon ik niet meer zonder 😀

 5. 15 mei 2015 / 13:56

  oh zo herkenbaar! ik verbaas me er altijd over hoe snel brilglazen vies zijn!

 6. robin
  15 mei 2015 / 20:36

  haha dat van puistjes verdoezelen is met een pony ook heel handig! i dont care als ze op mijn voorhoofd komen, niemand ziet ze :p ik vind een bril wel echt heel leuk staan!

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:33

   O ja een pony is daar ook echt ideaal voor! Dank je wel 🙂

 7. Claudia
  16 mei 2015 / 09:51

  Oooh zo herkenbaar. Vooral mijn bril zoeken zonder lenzen als ik hem ergens heb laten slingeren. Ik heb bijna -4 en dan zie je echt helemaal niks 😛

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:34

   Ja erg is dat he! Dat voel je je echt zo gehandicapt haha

 8. 17 mei 2015 / 10:10

  Ik heb sinds een paar maanden ook een bril, maar ik combineer ze nog steeds met lenzen. De ene dag draag ik mijn bril en de andere gewoon lenzen. Ik vind vooral die van puistjes verdoezelen heel erg herkenbaar, je ziet er gelijk een stuk beter uit met die bril haha! En het is bij mij al een drama om mijn bril te zoeken met -2, laat staan met -3 haha! Leuk artikel. Liefs

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:35

   Dank je wel hihi! Ja inderdaad dat is altijd het lastigst! Fijn dat je ze goed kan combineren met je lenzen! Bij mij op m’n werk is het heel droog dus op de helft van de dag ploppen ze er bijna uit. Nu is het tijdens het hooikoorts seizoen ook niet echt ideaal met die jeukende ogen 😉

 9. 17 mei 2015 / 10:25

  Ik heb ook een bril maar draag deze bijna nooit. Ik ga dan toch veel liever voor mijn lenzen 🙂

  • Lesley
   Auteur
   17 mei 2015 / 21:36

   Ja ik snap het hoor! Ik heb ook een periode gehad waarbij ik alleen lenzen droeg.

 10. beautybloglaura
  17 mei 2015 / 12:34

  Ik heb geen lenzen of moet geen bril dragen.. En hier ben ik wel blij om. Het zou niets voor mij zijn.

 11. 17 mei 2015 / 12:55

  Totally! Soms heb ik hem op en lijkt het alsof ik mijn lenzen in heb, wanneer ik dan besluit “ze uit te doen” zoek ik me rot naar mijn bril, maar blijkt dat hij al opstaat en dat ik helemaal geen lenzen in heb hahaha, zo stom dat ik me dan voel 😀

 12. Chahrazad
  18 mei 2015 / 00:58

  Ik vind brillen bij sommige mensen (including you) ontzettend leuk staan.
  Ik begrijp dan ook wel waarom het een tijdje een fashion trend was. Ik heb i.i.g. op je gestemd.
  Goodluck!

  • Lesley
   Auteur
   20 mei 2015 / 20:01

   Dank je wel voor het stemmen! Ik heb de finale gehaald morgen is de uitslag ik ben heel erg benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.