Inspiratie | De leukste geboortekaartjes voor meisjes & jongens

Geboortekaartjes uitzoeken is iets wat ik superleuk vind om te doen. Al sinds het begin van mijn zwangerschap zit ik te neuzen op verschillende sites met geboortekaartjes. Er is zo verschrikkelijk veel keuze dat het uitzoeken van een kaartje echt niet gemakkelijk is. Ik denk dat ik al wel veertig kaartjes op mijn favorietenlijstjes heb staan en al drie verschillende varianten zelf heb gemaakt.

De leukste geboortekaartjes voor meisjes

Ter inspiratie voor jullie, maar ook om voor mijzelf een beetje overzicht te creëren, heb ik mijn favorieten verwerkt in een collage. Ze komen van verschillende sites welke je hieronder terug kunt vinden.

De leukste geboortekaartjes voor meisjes1. Een leuk speels geboortekaartje met geometrische vormen, stipjes en goud | via hippe-geboortekaartjes.nl
2. Een hip kraft geboortekaartje met hartje tekstwolk | via hippe-geboortekaartjes.nl
3. Geboortekaartje met foto | via Hierbenik.nl
4. Geboortekaartje in de vorm van een label met roze en kraft | via Lief Leuk & Eigen
5. Langwerpig roze kaartje met gouden hartjes | via MadeforMoments.nl
6. Geboortekaartje met kalender erop | via Koningkaart.nl
7. Een klassiek wit geboortekaartje met alleen de naam en een goud hartje | via MadeforMoments.nl

Alle zeven superleuke kaartjes. Ik heb er één kaart met een foto tussen zitten, ik weet al dat dat iets is wat ik zelf niet ga kiezen. De rest van de kaartjes zijn allemaal een optie. Misschien ga ik uiteindelijk toch wel weer voor een hele andere kaart, of maak ik zelf via een van de tools een eigen ontwerp. Bij veel van de partijen hierboven (o.a. hippe-geboortekaartjes.nl en Made for Moments) kun je namelijk ook zelf een kaartje ontwerpen.

De leukste geboortekaartjes voor jongens

Ondanks dat ik zelf een meisje krijg, heb ik ook nog een overzichtje gemaakt van de leukste geboortekaartjes voor jongens.

De leukste geboortekaartjes voor jongens

1. DIY labelkaartje jongen met kraft en auto | via MadeforMoments.nl
2. Geboortekaart confetti goud ster | via Kaartje2go.nl
3. Hip geboortekaartje zoon met gouden verfspetters | via MadeforMoments.nl
4. Staand Geboortekaartje met blauwe stipjes en strikje | hippe-geboortekaartjes.nl
5. Stoer kraft geboortekaartje met letterslinger voor jongen | via Hierbenik.nl
6. Lief geboortekaartje donkerblauw met gouden hartjes | via hippe-geboortekaartjes.nl

Vooral het DIY label vind ik zelf erg gaaf! Ook het donkerblauwe kaartje en het groene langwerpige kaartje zouden bij mij een grote kans maken als ik een jongen zou krijgen. Wie weet komt het ooit nog van pas.

Het uiteindelijke resultaat van welk kaartje ik nu uiteindelijk gekozen/gemaakt heb dat gaan jullie uiteraard nog terug zien als onze kleine meid geboren is. Ergens midden februari of begin maart wordt dat dus nog even geduld ๐Ÿ˜€ .

Hoe heb jij je geboortekaartje uitgekozen?

12 Reacties

 1. 29 november 2017 / 14:11

  Waarom zou je je per se moeten vasthouden aan de stereotype kleuren? Ik denk dat ik zelf eerder een beetje een ‘rebelse’ keuze zou maken. Ik vind bijvoorbeeld het derde ‘jongenskaartje’ leuk, en zou die ook voor een meisje kunnen kiezen. ?

 2. 29 november 2017 / 14:27

  Er is zรณveel keuze inderdaad! Ik heb er al meerdere op het oog, maar omdat wij het geslacht niet weten is die van ons wat neutraler.

 3. 29 november 2017 / 15:31

  Wat een ontzettend mooie kaartjes! Ik denk dat ik de onze tegen die tijd zelf ga maken ๐Ÿ™‚ wat htalpog dat mijn naam op een van de kaartjes staat! Wist niet dat die naam nog populair was hihi.

 4. 29 november 2017 / 16:09

  Wat zijn dat leuke geboortekaartjes. Ben erg benieuwd welk jij gaat doen.

 5. 29 november 2017 / 17:01

  Ik wou graag een neutraal kaartje. Zijn uiteindelijk gegaan voor een grijs kaartje met sterretjes en een wolkje wat er dan met een touwtje aan vast hing en daarop stond zijn naam

 6. 29 november 2017 / 17:50

  Zoveel keuze zeg. Ik heb zelf geen kinderen. Mijn vriendin wel binnenkort een.
  Ze is hard opzoek naar kaartjes. Goede tip. Ik zal een linkje van je blog doorsturen.

 7. 29 november 2017 / 17:52

  Zoveel keuze! In de tijd van mijn oudste 2 hadden ze nog niet zoveel leuks voor mijn gevoel.

 8. 29 november 2017 / 18:05

  Leuke kaartjes ben heel benieuwd welke jullie zullen kiezen. Xx

 9. 29 november 2017 / 18:32

  Wat een super mooie kaartjes. Wij waren er nog niet uit maar mijn man werd gedwongen om 1 te kiezen toen ons dochtertje onverwachts 3 maanden te vroeg werd geboren.

 10. 29 november 2017 / 19:45

  Wij hebben het geboortekaartje van ons zoontje zelf gemaakt. Omdat wij een bepaalde Disney stijl op het kamertje hadden vonden we het leuk om dit in het kaartje terug te laten komen. Tja, en dan moet je hem zelf maken. Ook de teksten voor in het kaartje heb ik zelf geschreven zo werd hij nog persoonlijker.

 11. 30 november 2017 / 00:23

  Superleuk! Voor de meisjes zijn 4, 5 en 7 mijn favoriet, voor de jongens 1, 3 en 5 ๐Ÿ™‚

 12. 30 november 2017 / 08:46

  Leuke kaartjes. Ik heb ze altijd zelf gemaakt. En recent nog een voor Faylina van Femke. Die lijkt op nummer 1 voor de jongens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.