Nieuwe bril van Polette

Polette bril Devil Blue

Wie mij op Instagram volgt heeft deze bril waarschijnlijk al op mijn snufferd voorbij zien komen. Ik heb sinds een week een nieuwe bril! Deze kocht ik dit keer niet in de winkel, maar bestelde ik online bij Polette. Hoewel ik het reuze spannend vond en eigenlijk gewoonweg niet kon geloven dat een online bestelde bril echt goed is, plaatste ik toch een bestelling! Ik kreeg namelijk de mogelijkheid om Polette een keer uit te proberen. Vandaag vertel ik jullie wat meer over dit bedrijf en mijn bestelling.

Over Polette

Polette is gebaseerd op een simpel idee: rechtstreeks bestellen bij de fabriek zonder tussenpartijen. Op deze manier kunnen ze de prijzen enorm laag houden. Zeg maar dag tegen de prijzen die je bij de opticien gewend bent, de prijzen van Polette zijn namelijk tot 80% goedkoper! Je hebt bij Polette al een montuur vanaf € 6,99.  De monturen die ze verkopen zijn gemaakt in eigen werkplaats en dus van eigen merk. Ze hebben voor ieder wat wils. Een trendy, retro, klassiek of zelfs een model van hout.

Review van de bestelde bril

Ik vond het erg lastig om een keuze te maken uit al die leuke brillen. Ze hebben écht genoeg keus. Ik had uiteindelijk nog drie verschillende modellen over. Toen ben ik deze virtueel gaan passen en heb ik uiteindelijk gekozen voor het model Devil Blue. Ik bestelde mijn bril op 4 april en hij werd geleverd op 20 april. Dat is exact 12 werkdagen, precies de levertijd die ze beloofd hadden. Het leek voor mijn gevoel wel een stuk langer maar je zit ook met de weekenden waardoor het uiteindelijk neerkomt op ongeveer 2,5 week. Polette bril Devil Blue

Eenmaal binnen kon ik niet wachten om hem uit te pakken en op te zetten. De bril was goed verpakt en eenmaal uit de verpakking was ik gelijk verbaasd over de kwaliteit. De bril voelt stevig aan en doet zeker niet onder van mijn andere brillen die minstens zes keer zo duur waren. Bij het opzetten was ik eerlijk gezegd een beetje verbaasd dat ik er super scherp door zag. Waar ik eigenlijk nog verbaasder over was, was dat hij in één keer goed zat. Normaal gesproken heb ik altijd gezeur met die pootjes en moet ik wel twee tot drie keer terug om hem echt even goed te laten stellen. Dat heb ik bij deze bril niet nodig gehad!
Polette bril Devil BlueBij de bril bestelde ik ook dit schattige schoonmaak doekje met veertjes erop. Heel handig en zeker voor mij: mevrouwtje ik heb altijd een vieze bril.

Wat kost nou zo iets vraag je je misschien af. Ja, ik heb het over voordelig op het gebied van brillen. Mij kennende moet het dan inderdaad echt voordelig zijn. Ik betaalde voor deze bril een bedrag van slechts € 36,98 alleen de verzendkosten a € 5,99 komen daar nog bovenop. Voor net 40 euro een nieuwe bril is me nog nooit eerder gelukt!

Mijn tips voor je gaat bestellen

Voor je begint wil ik je eerst wat tips geven. Deze tips maken het bestellen van je bril bij Polette een stuk makkelijker.

 1. Zorg voor je volledige sterkte. Ja dus ook de afstand van je pupillen, de as etc. Deze gegevens kun je invullen bij mijn oogmetingen onder je account. Op deze manier hoef je hem slechts één keer in te vullen en kun je hem met gemak terug vinden!
 2. Meet de maat van je huidige bril. Bekijk de breedte van het montuur dat goed zit, de breedte van je glas en de maat van de neusbrug. Zo weet je precies of een model wel of niet gaat passen.  Zoals je kunt zien wordt bij Polette duidelijk aangegeven wat de maten zijn van de bril die je op dat moment aan het bekijken bent.  Vergelijk dit met je huidige montuur en je weet zeker dat je goed zit! Devil Blue polette 3. Probeer de bril eerst even met virtueel passen. Ondanks dat je hem dan niet echt op je hoofd hebt kun je wel kijken of het model wat voor je is.

Hoe kun je bestellen?

Menu Polette

De site van Polette spreek eigenlijk voor zich. In de bovenste balk kies je een van de categorieën. Daarna kun je zelf de keuze maken waar je op wilt selecteren. Sorteren kan op prijs, nieuwste modellen, montuurmaat, montuurvorm of kleur. Ik persoonlijk zoek eerst op de goede maat. Dan zie je tenminste de modellen die voor jou het beste geschikt zijn. Als je een bril uitgekozen hebt kun je kiezen voor de glazen.

Polette bestellen
Polette bestellen

Eerst maak je de keuze wat voor soort. Modeglazen, enkelvoudig of multifocale glazen. Ook hebben ze een optie om te kiezen voor meekleurende glazen. Ik koos zelf voor enkelvoudige glazen. Hierna kreeg ik de keuze eronder. Afhankelijk van je sterkte kies je hier een soort glas uit. Ik ging voor Business, gezien mijn sterkte was dat het glas wat ik nodig had.

Nadat je je glazen hebt uitgekozen krijg je nog de vraag wat voor kleur je de glazen wilt. Zo kun je niet alleen kiezen voor een gewone bril maar ook een zonnebril in de optie bruin of zwart maar zelfs roze glazen zijn mogelijk! Daarna selecteer je je oogmeting of vul je hem in als je dat nog niet gedaan had. Je legt het product in je winkelwagen en bestellen maar!

Betalen kan via Paypal, Creditcard of IDEAL. Eenmaal besteld duurt het ongeveer 12 werkdagen vanaf de dag van de verzending voor de bril bij je binnen is. Dat vind ik persoonlijk wel wat aan de lange kant maar ach, het was het wachten dubbel en dwars waard!

Vind je het toch nog een beetje eng om online te bestellen? Sinds kort heeft Polette ook een winkel in Amsterdam aan de Kinkerstraat. Hier kun je je ogen op laten meten en de allerlaatste monturen passen.

Eindoordeel en look

Hieronder nog een foto van mij met mijn nieuwe bril. Ik ben er helemaal happy mee en dat is ook wel te zien volgens mij haha.

 

Ik ben super verrast en erg tevreden over Polette. Het bestellen ging soepel, levering was op tijd, de bril is van goede kwaliteit en zit heerlijk! Ben je net als ik opzoek naar wat afwisseling in je brillen collectie, verschillende brillen om te matchen met je outfits? Dan zou ik zeker aanraden om bij Polette te bestellen.

Wat vind jij van mijn bril en kende je Polette al?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

30 Reacties

 1. 2 mei 2016 / 08:35

  Zo dat is zeker heel goedkoop voor een bril. Ziet er goed uit!

 2. 2 mei 2016 / 12:34

  Ik ben ook fan van Polette! Wat een toffe brillen hebben ze daar toch altijd. En niet onbelangrijk: ze zijn inderdaad super goedkoop. Vind die van jou ook heel leuk! Staat je goed. 🙂

  • 7 mei 2016 / 20:41

   Dank je wel! Ik snap helemaal waarom je fan bent! Ondanks de goede verhalen moest ik het toch zelf proberen om het te geloven hoor hihi

 3. 2 mei 2016 / 13:31

  Wat een leukerd! Ik heb nog steeds geen bril of zonnebril van Polette. Wil ik nog steeds eens doen! Ik vind dit model goed staan bij jou 🙂 En zwart is altijd leuk hihi.

  • 7 mei 2016 / 20:42

   Ja deze is zwart maar toch niet helemaal hihi. Zeker een keer doen, het is goed te betalen en de kwaliteit van de bril doet zeker niet onder van een bril van opticien.

 4. 2 mei 2016 / 13:33

  De brillen van Polette zijn inderdaad lekker goedkoop zeg! Deze bril staat je ook echt goed! 🙂 Die armband van jouw IG-foto is trouwens ook héél gaaf, haha.

  • 7 mei 2016 / 20:43

   Gaaf he! Die zal je nog wel vaker terug zien hoor. Hij is the Rubz. Ik ben er echt helemaal fan van ze hebben zulke leuke armbanden! <3

 5. 2 mei 2016 / 16:59

  Gaaf montuur is dit! Leuk dat de onderkant transparant is.

 6. robin
  2 mei 2016 / 17:17

  staat je goed! de prijs valt ook reuze mee 🙂 en leuk je foto, mooi stralend!

 7. 2 mei 2016 / 18:24

  Ik heb nog geen bril nodig, maar heb toch al twee Polettes hihi. Een beeldschermbril en een zonnebril, allebei top. Dit model staat je erg leuk 😀

  • 7 mei 2016 / 20:43

   Ja die beelschermbrillen schijnen ook geweldig te zijn! Een zonnebril ga ik binnenkort bestellen. Dank je wel 🙂

 8. 2 mei 2016 / 19:46

  Wat fijn dat je zo blij bent met deze bril! Ik vind hem je ook héél erg leuk staan eigenlijk <3

 9. Danique
  2 mei 2016 / 20:36

  Gaaf, staat je ook goed!

 10. 2 mei 2016 / 20:56

  Mooie review heb je gemaakt. Ik ben bekend met de brillen van Polette en vind de kwaliteit erg goed en doet zeker voor mij niet onder met duurdere brillen merken.

  • 7 mei 2016 / 20:47

   Dank je 🙂 Ja ik vind de kwaliteit ook echt super, had ik niet verwacht hoor maar het is gewoon niet te onderscheiden van de brillen van de opticien.

 11. 3 mei 2016 / 09:50

  Oh wat eng om je bril online te bestellen! Maar jee wat is hij goed uitgevallen bij jou, het montuur staat je erg mooi en goed. Zelf moet ik wel echt eerst mijn sterkte op laten meten en heb ik speciaal geslepen glazen waardoor ik niet durf te zeggen of dit echt iets voor mij is. De prijs en de kwaliteit spreekt namelijk wel erg aan!

  • 7 mei 2016 / 20:45

   Ja ik vond het ook echt reuze eng. Ze hebben verschillende dikte van de glazen. Ik weet niet welke sterkte je hebt? Want ze kunnen de glazen slijpen voor een sterkte tot -5 volgens mij. Het kost dan iets meer maar dan slijpen ze ze wel dunner. Je kunt altijd een proefbestelling erin zetten kun je kijken wat je uiteindelijk kwijt bent 🙂

 12. 3 mei 2016 / 12:45

  Staat je super leuk! Ik draag geen bril maar toch fijn zo een uitgebreide review.

 13. 3 mei 2016 / 21:38

  Ik heb er wel eens over nagedacht, maar ik heb geen idee welke sterkte mijn glazen hebben en dan vooral de cilinders en ik vind het zo stom om dat te gaan vragen bij de opticien

  • 7 mei 2016 / 20:46

   Ja ik ging mijn ogen opmeten bij de opticien want mocht weer een nieuwe bril uitzoeken maar kwam niet uit het model. Toen heb ik wel gelijk gevraagd wat mijn sterkte was en even later mocht ik bij polette bestellen. Je kunt het gewoon vragen ze staan je niet raar aan te kijken, of in ieder geval bij mij deden ze dat niet hihi

 14. 3 mei 2016 / 23:00

  Wat een mooie bril. Nee ik kon Polette nog niet en het is ook echt niet duur.

 15. 5 mei 2016 / 22:18

  Een hele mooie! Ik ken het wel, nog niet geprobeerd, want ik ben best trouw. Maar voor het afwisselen is het wel heel erg fijn.

 16. Aly
  31 december 2016 / 23:58

  Polette heeft echt super leuke brillen. Deze staat je echt leuk !
  Ik heb zelf een sterkte van -7 en was daarom voor dunnere glazen 125 euro kwijt bij Polette, maar nog steeds is dat veel goedkoper dan wat ik voorheen kwijt was bij Hans anders( vind die brillen daar niet zo geslaagd)

 17. Fred
  5 februari 2018 / 13:09

  Ach, het gaat makkelijk. In de winkel goede hulp, Ogen goed opgemeten. Niks mis mee. MAAR DAN…. Trots op m’n nieuwe brilletje kreeg ik een ongelukje. Eén arm ging kapot. Nou ja, pech, dacht ik en ging terug naar de winkel om te laten repareren. Dat doen dus niet en mij werd verzocht via de klantenservice mijn probleem voor te leggen. Helaas, montuur is uitverkocht, het exemplaar dat nog in de winkel lag, bleef daar liggen. Overzetten van de glazen naar dat model, dat deden ze niet. Heb klantenservice gevraagd dat armpje naar mij te sturen, tegen betaling uiteraard,. Nee, dat doen ze niet. Geen reparatie dus,. Ik heb dus niks meer aan die nieuwe bril, het kan zo de vuilnisbak in.
  Geld weg en de bril weg. Wat een service. Mijn les hieruit. Ga naar een “echte” brillenzaak. Als er dan iets kapot is word je altijd goed geholpen. Dat is mijn ervaring

  • 6 februari 2018 / 15:48

   Wat vervelend dat jij deze ervaring hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje inderdaad. Deze bril is nog steeds favoriet bij mij en ik gebruik hem dagelijks zonder enige beschadigingen tot nu toe. Ik kan mij zo voorstellen als je een bril van 20-50 euro aanschaft dat de kosten voor de reparatie vaak duurder zijn dan een nieuwe bril. Het is dan frustrerend om te zien dat ze het niet willen maken, maar misschien zijn voor hun de kosten daarvoor gewoon te hoog of hebben ze überhaupt de lossen onderdelen niet. Bij bijv. Specsavers is daarvan de service dan inderdaad beter. Echter betaal je dan ook wel een stukje meer voor je bril is mijn ervaring.

 18. 26 februari 2021 / 11:43

  De bril die je besteld hebt vind ik erg mooi en neutraal. Zelf wissel ik graag af met monturen, zodat ik altijd een bril kan dragen die bij mijn outfit past. Het is inderdaad verstandig om veel monturen te passen zodat je weet wat past bij de vorm van je gezicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.