Review | Real Techniques Berlijn editie

Mijn eerste kwasten van Real Techniques en dan gelijk de prachtige limited edition Real Techniques Berlijn editie! Ik mocht ze testen voor mijn blog en dat heb ik uitgebreid gedaan. Mijn huidige kwasten collectie komt van verschillende merken: Primark, Boozyshop, Hema en ELF. Of ik verschil merk tussen mijn huidige kwasten en deze, dat lees je in de blog!

Real Techniques Berlijn editie| de verpakking

Allereerst wat een gaaf patroon! Een tijdje geleden mocht je je stem uitbrengen voor je favoriete patroon en dit is dus de winnaar geworden! De set wordt geleverd in een plastic verpakking. Het ziet er mooi uit, maar als ik hem open komt er echt een chemische lucht vanaf. Snel de verpakking maar weggooien dus. Gelukkig hebben de kwasten deze geur niet opgenomen of is dat snel vervlogen.

Real Techniques Limited Edition BerlijnReal Techniques berlijn editie

De Real Techniques Berlijn editie bestaat uit vijf kwasten. Op de achterkant van de verpakking wordt uitgelegd wat deze kwasten doen en waar je ze voor kunt gebruiken. Bij gebruik ga ik hier dieper op in.

Real Techniques Limited Edition Berlijn

Op de achterkant wordt wat meer verteld over de makers van Real Techniques: Sam & Nic Chapman. Ze hebben zelf een YouTube kanaal: Pixiwoo welke ik regelmatig check. Wat ik zo leuk vind aan de filmpjes en de tutorials die ze maken is dat het zo echt is, haalbaar om te maken en de meiden zijn gewoon grappig.

Real Techniques Berlijn editie | in gebruik

Ik heb de kwasten nu enige tijd in bezit. Sommige kwasten vond ik vanaf het begin direct al fijn en andere moest ik heel erg aan wennen.

Real Techniques Limited Edition Berlijn

Stippling brush

Deze kwast kun je gebruiken voor het aanbrengen van poeder, creme en vloeibare foundation. Ook voor poeder en creme blush, highlighter en het afpoederen van je gezicht is deze kwast perfect.

Dit was de eerste keer dat ik een stippling brush gebruikte. Ik moet zeggen: ik ben aangenaam verrast. Wat een fijne kwast om je foundation aan te brengen zeg. Ook voor het afpoederen gebruik ik deze kwast nu regelmatig!

Real Techniques berlijn editie

Buffing brush

Met deze kwast kun je poeder en vloeibare foundation aanbrengen.

Deze kwast heb ik al van Boozyshop eigen merk. Ik vind hem hier redelijk veel op lijken. Deze kwast is echter net iets soepeler/minder stug en vind ik daardoor persoonlijk iets fijner. Ik wissel voor het aanbrengen van mijn foundation tussen deze kwast en de stippling brush.

Real Techniques Limited Edition Berlijn
Contour brush

Deze kwast kun je gebruiken voor het contouren van je gezicht of voor het aanbrengen van blush en highlighter.

Ik ben overtuigd! Jeetje wat is dit een fijne kwast zeg, ik denk wel mijn favoriet uit deze set. Ik gebruik deze nu dagelijks voor mijn blush, highlighter en af en toe voor contouren. Ik ben helemaal weg van de zachtheid van deze kwast, de hoeveelheid product wat op de kwast blijft zitten is precies goed en daarnaast is de vorm perfect. Als contour is hij net smal genoeg en voor het aanbrengen van blush is hij net breed genoeg. Precies de goede maat.

Real Techniques berlijn editie

Deluxe crease brush

Deze kwast kun je gebruiken voor je crease of bijvoorbeeld voor het aanbrengen van concealer.

In het begin was het erg wennen aan deze kwast. Voor mijn ooglid vind ik deze iets te breed en te stug. Dat heeft echter meer te maken met mijn vrij kleine oogleden dan met de kwast. Ik gebruik deze nu voor het aanbrengen van concealer en daar vind ik hem ideaal voor. Ik heb meerdere concealer kwasten besteld, maar altijd was de kwast te klein. Deze dus niet. Hij is stevig, zacht en heeft precies het goede formaat. Je kunt het eigenlijk zien als de buffing brush, maar dan in een mini versie.

Real Techniques berlijn editie

Base shadow brush

Dé kwast om je oogschaduw aan te brengen!

Aan deze kwast moet ik ook erg wennen. Ook deze kwast vond ik vrij groot voor mij ooglid. Ik had het idee alsof ik met deze kwast niet precies kon zijn. Nadat ik hem een tijdje heb uitgeprobeerd wil ik er eigenlijk nog meer aanschaffen haha. Je kunt met deze kwast dus zeker wel nauwkeurig je oogschaduw aanbrengen. De kleur wordt goed opgepakt door de kwast en je kunt hem zonder fall-out aanbrengen op je ooglid. Ik vind deze kwast ook erg fijn voor het blenden van de oogschaduw in de crease. Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar deze kwast voor het aanbrengen van mijn hele ooglook!

Real Techniques Berlijn editie | Mijn eindoordeel

Van te voren vroeg ik mezelf altijd af wat nu het verschil is tussen de goedkope kwasten en een set als deze. De enige manier om daar achter te komen is eigenlijk om het zelf te proberen. Ik vind dat er wel degelijk verschil in zit! Ik merk het aan de textuur van de kwasten, de zachtheid maar vooral aan de gemakkelijkheid waarmee deze kwast het product oppakt en ook weer loslaat op het gewenste moment. Een groot pluspunt van het merk Real Techniques vind ik dat de kwasten synthetisch zijn en 100% cruelty-free.

Real Techniques Limited Edition Berlijn

Deze Real Techniques Berlijn editie is te koop bij Boozyshop. Normaal kosten de kwasten € 32,99, maar nu slechts € 23,99! Voor dat geld zou ik het zeker niet laten liggen. Ook leuk als cadeau voor de sint of kerst 🙂

Heb jij al eens kwasten van Real Techniques gebruikt?

15 Reacties

 1. 25 november 2016 / 07:27

  Vind deze zo’n stoer design hebben. Mooi prijsje zijn ze nu, leuk voor de feestdagen idd.

 2. 25 november 2016 / 07:41

  Ik vind ze zo fijn!! En ze zien er tof uit. Inderdaad een heel leuk setje om cadeau te doen

 3. 25 november 2016 / 07:43

  Ik ben echt een newbie op dit gebied en gebruik helemaal nooit kwasten. Oeps! Je overtuigt me er wel van hoe fijn kwasten kunnen zijn! Deze serie klinkt super!

 4. 25 november 2016 / 08:24

  Ik vind deze kwasten zo mooi! Inderdaad is dit wel een heel leuk cadeauidee. Zelf heb ik nu een paar kwasten van RT en ik vind ze stuk voor stuk fijn.

 5. 25 november 2016 / 08:31

  Nee ik heb geen kwasten van Real Techniques, maar ik hoor er altijd wel veel goede verhalen over. 🙂

 6. 25 november 2016 / 11:31

  Echt een mooie set! Vind dat printje zo gaaf en mooi met het roze/paars 🙂

 7. 25 november 2016 / 11:46

  Wat een mooie set he? Ik ben er ook zooooo blij mee!

 8. 25 november 2016 / 20:20

  Wat een toffe kwasten zeg, wauw! En super dat ze ook zo fijn werken 🙂

 9. 26 november 2016 / 19:18

  Ze klinken echt heel fijn! Ik gebruik relatief weinig kwasten, maar voor deze val ik misschien toch ook wel. X

 10. 27 november 2016 / 12:02

  Ik gebruik dagelijks kwasten van RT. Welk leuk dat printje.

 11. 27 november 2016 / 18:59

  Deze set staat op mijn wenslijstje voor de kerst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.