Parfum de meest intense manier van een herinnering | Collage maandag

Afgelopen week spoot ik helaas het laatste beetje parfum uit mijn fles van Daisy eau so Fresh. Op dat moment bedacht ik me hoe vaak ik bepaalde geurtjes aan een land of iets koppel. Ik ging na waar mijn favorieten parfums mij aan doen denken en kwam tot een best leuk verhaal. Ik dacht dat is een leuke voor de maandag collage dag! Ik begin hieronder met de collage. Daaronder de uitleg van de herinnering achter het parfum.

Parfum is de meest intense manier van een herinnering

Parfum is de meest intense manier van een herinnering

Leuk om bepaalde foto’s weer eens terug te zien. Ik zal beginnen met het luchtje wat ik als een van de eerste kocht en wat nog steeds mijn favoriet is.

Daisy eau so Fresh by Marc Jacobs
Warmte en opkrabbelen na ziekte

Dit luchtje heb ik al zo een drie jaar. Een paar jaar geleden was ik elke keer erg moe. Ik liep onder behandeling van verschillende specialisten en daarbij werd het maar niet duidelijk wat het was. Op een gegeven moment kwam eruit dat ik astma en allergieën had en dat ik tijdens een vakantie hepatitis A opgelopen had (ja zelfs als je ingeënt ben kun je dat nog oplopen). Toen ik medicijnen had gekregen voor mijn astma en weer een beetje aan het opkrabbelen was doordat ik weer begon met sporten ging ik weer wat beter voor mezelf zorgen. Elke keer na de Zumba op maandagavond ging ik naar de zonnebank. Het warmde me van binnen lekker helemaal op en gaf me nog een mooi kleurtje ook. Bij onze zonnebank hebben ze altijd een aantal luchtjes staan van de plaatselijke parfumerie. Hier stond het luchtje Daisy eau so Fresh. Op een gegeven moment ging ik meer naar de zonnebank voor het luchtje dan voor de zonnebank dus toen heb ik het luchtje maar aangeschaft ;-).

Viva la Juicy by Juicy Couture 
Shopping in the big apple 

Viva la Juicy heb ik gekocht in Nederland gelijk na mijn bezoek aan New York. Waarom niet in NY zou je denken? Nou hij was daar zeker 30 euro duurder en ik blijf toch wel een echte Nederlander 😉 . Tijdens mijn bezoek in New York in juni 2013, oef de tijd vliegt, heb ik wel zo een beetje alles gezien wat ik wilde zien. De foto in de collage is gemaakt op de Top of Rock. Ik ben destijds niet op de empire state building geweest maar alleen op de Top of Rock. Persoonlijk lijkt mij het uitzicht vanaf dit gebouw veel mooier aangezien je zowel de stad kunt zien als het Central Park. New York is gaaf. Qua winkelen voor het winkelen vond ik het persoonlijk niet zo super fijn. Ik zou dan eerder gaan voor een Amerikaanse shopping mall ofzo waar alle winkels bij elkaar zitten. In vergelijking met bijvoorbeeld Londen vond ik het zo zoeken naar alle winkels. Wat wel extreem mooi is aan New York is de beleving die ze overal creëren. Vooral op 5th Avenue heb ik mijn ogen uitgekeken! De Juicy winkel, het merk wat bekend is van de tracksuits, is echt zo geweldig mooi! Dat ze bekend zijn van de joggingpakken doet het merk niet zo veel goeds vind ik persoonlijk want ze hebben daarnaast zulke mooie items in de collectie! Ik heb destijds hele gave sandalen gekocht met allemaal stenen, een broek met een hele hoop glitters er op en een mint groene broek met een glitter washing. Ze hebben daarnaast ook prachtige sieraden. O echt verliefd werd ik op het merk. In de winkel rook het naar de geur Viva la Juicy, een happy shop beleving heeft deze geur dus achterliggend voor mij.  Hieronder nog een Juicy impressie van de huidige collectie. Super mooie items zitten erbij!

 
Flowerbomb la vie en rose by Viktor en Rolf 
Verrast door Berlijn 

Berlijn, wat een verrassing was dat zeg! Ik had nooit gedacht dat ik deze stad zo leuk zou vinden! Het broertje van mijn toenmalige vriend studeerde samen met zijn vriendin in Berlijn dus wij gingen op familie bezoek. Ik wist echt totaal niet wat ik van Berlijn moest verwachten maar het leek me zo saai. Nou saai dat is het echt totaal niet! De mensen zijn aardig, de prijzen zijn leuk ;-), het eten is heerlijk, in de winter is het wel echt super koud, er hangt een geweldige sfeer in de stad en daarnaast greep de historie me onverwacht toch erg aan. Ik zou het zeker aanraden voor een stedentrip. Dat cosmetica en parfums daar veel lagere prijzen hebben dan in Nederland kwam ik helaas pas op het vliegveld achter, toen mijn blik viel op deze limited editie van Viktor en Rolf Flowerbomb. Hij was daar al stukken goedkoper en wat bleek ook nog eens afgeprijsd! Viktor en Rolf had ik al eens eerder gehad en was al een van mijn favorieten maar de prijs vond ik altijd erg aan de hoge kant. Dus dit kwam echt perfect uit! Deze geur doet me dus denken aan de verrassing van de stad Berlijn!

Angel by Victoria Secret
Kassakoopje in Londen

Londen in altijd al een van mijn favoriete steden geweest. De winkels lopen qua beleving en fashion een stuk voor op Nederland. Mensen zijn super aardig en we vinden elke keer weer heerlijke tentjes om te eten. In de Verenigde Staten was ik al regelmatig in de winkels van Victoria Secret geweest en had daar ook een aardige lading ingeslagen. Bij een van de winkels stond een vrouw een parfum te promoten. Ik had heel handig niet opgelet welk parfum ze aan het promoten was en eenmaal weg van die winkel kon ik niet stoppen met ruiken aan dat strookje. Helaas heb ik het desbetreffende luchtje niet meer gevonden. Toen ik eind 2014 na een tijdje weer richting Londen ging en er achter kwam dat ze er een Victoria Secret winkel hadden moest ik daar natuurlijk langs ;-). Na een hele hoop passen liep ik richting de kassa en daar kwamen de kassakoopjes oeps haha. Nu ik dit schrijf denk ik ineens aan het artikel van van de week over de shoplog van primark en mijn kassakoopjes. Ik ben toch wel dol op die koopjes blijkt haha. Er bleek een aanbieding te zijn die dag, alle geuren voor 25 pond. Dus ook de flessen a 125ml (normaal gesproken 75 pond). Oké in plaats van naar de kassa te gaan ben ik gaan kijken welk luchtje ik dan zou nemen en ben uiteindelijk bij Angel uitgekomen. Heerlijke geur en een mooie verpakking. Roze met engelenvleugels.

Welke parfum heb jij en welke herinnering hangt daar aan? 

2 Reacties

  1. Marion
    16 maart 2015 / 08:38

    Dat klopt echt ja. Geuren brengen, net als muziek, heel snel weer herinneringen omhoog. Zo spoot ik laats het geurtje op wat ik vorig jaar altijd droeg toen ik zo depressief was. Oh, alles kwam weer omhoog. Ik ben maar snel op zoek gegaan naar een nieuw geurtje!

  2. Marleeeentje
    16 maart 2015 / 11:41

    Die verpakking van Victoria’s Secret is supermooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.