Review | Real Techniques Brush Crush

Mijn liefde voor Real Techniques is groot. Iets meer dan een jaar geleden probeerde ik dit merk voor het eerst uit en ik ben sindsdien helemaal om! Je betaalt iets meer voor deze make-upkwasten en sponsjes, maar dan heb je ook wel echt goede kwaliteit. Ondertussen is mijn collectie flink uitgebreid en ontving ik twee weken geleden een nieuwe set uit de Real Techniques Brush Crush collectie om uit te testen.

Real Techniques Brush Crush | de verpakking

Een product zo mooi dat het bijna zonde is om het te gaan gebruiken. De nieuwe Real Techniques Brush Crush lijn glittert als nooit tevoren en heeft een holographic design met zachte pasteltinten. De gehele lijn bestaat uit een powder brush, foundation brush, contour brush, shadow brush, fan brush, kabuki en een blush brush. Daarnaast is er nog een diamond sponge beschikbaar.

Real Techniques Brush CrushReal Techniques Brush Crush

De verpakking is helemaal in stijl van de kwasten. De achtergrond van de verpakking heeft een holografische look en zorgt ervoor dat de kwasten er nog beter uitspringen!

Real Techniques Brush Crush Real Techniques Brush Crush

Op de achterkant van de verpakking staat een korte omschrijving van deze limited edition lijn, een uitleg over het desbetreffende product en een link naar de makers van het product Sam & Nic.

Real Techniques Brush Crush | in gebruik

Als ik de kwasten uit de verpakking haal, valt het mij als eerst op dat het materiaal echt super zacht en fluffy is. Nog meer dan de huidige producten die ik al van Real Techniques heb.

Real Techniques Brush CrushVan links naar rechts: Powder Brush, Foundation Brush, Shadow Brush en de Fan Brush.

Real Techniques Brush Crush 300 Powder Brush

De volle en zachte Real Techniques Brush Crush 300 Powder Make-Up Kwast is ideaal voor het aanbrengen van poeders.

Mijn kwast voor het aanbrengen van poeders was zeker aan vervanging toe, de haren van de ELF kwast die ik momenteel gebruikte laten los en door het wassen is hij erg stug geworden. Toen ik de verpakking van deze kwast opende kon ik haast niet geloven hoe zacht deze make-upkwast is. Ik was benieuwd of hij het product wel goed vast kon houden door deze zachtheid.

Ik gebruik deze kwast nu twee weken voor het aanbrengen van de essence setting powder over mijn foundation heen. Je ziet het product nauwelijks zitten op de kwast, maar hij neemt het product zeker op. Het aanbrengen voelt heerlijk en het werkt als een trein.

Real Techniques Brush Crush 301 Foundation Brush

De Real Techniques Brush Crush 301 Foundation Make-Up Kwast is rond afgesneden voor het makkelijk aanbrengen van vloeibare foundation.

Een andere variant van de foundation brush dan ik gewend ben. Deze is een stuk zachter en groter. Ik ben verbaasd hoe snel ik met deze kwast mijn vloeibare foundation of CC cream op een egale manier aan kan brengen op mijn gezicht. Het kost mij geen enkele moeite!

Real Techniques Brush Crush

Real Techniques Brush Crush 305 Shadow Brush

De Real Techniques Brush Crush 305 Shadow Make-Up Kwast is een kegelvormige kwast voor het blenden van concealer of oogschaduw.

Ik weet nog dat ik zo moest wennen aan de shadow brushes van Real Techniques de eerste keren dat ik ze gebruikte. Ik vond de kwasten in het begin erg groot voor mijn ooglid en te fluffy waardoor ik even moest wennen met het aanbrengen van het product. Nadat ik hieraan gewend was, wilde ik echt niet anders meer. Ook deze kwast is weer een pareltje. Hij is net iets stugger dan de base shadow brush die ik al had, maar nog steeds erg zacht. Hij neemt de oogschaduw goed op, geeft weinig fall-out en blend geweldig. Het kost mij weinig moeite om met deze kwast een snelle mooie oogschaduwlook neer te zetten.

Real Techniques Brush Crush

Real Techniques Brush Crush 304 Fan Brush.

De Real Techniques Brush Crush 304 Fan Brush heeft een gewaaierde vorm voor het aanbrengen van een zachte glow of highlight en voor het verwijderen van uitgevallen oogschaduw. Multifunctioneel!

Een voor mij nieuwe kwast. Ik had deze al een tijdje op mijn wensenlijstje staan. Deze kwast gebruik ik zelf voor het aanbrengen van highlighter. Met deze fan brush kun je veel gerichter de highlighter aanbrengen op je gezicht dan dat je dat met een iets bredere kwast doet. Ik vind ook deze kwast erg fijn werken. Je brengt een beetje product aan op de kwast en hij neemt het goed op. Je hebt hierdoor geen onnodige plekken met highlighter op je gezicht wat erg fijn is  🙂 .

Real Techniques nu ook bij Kruidvat

Een mooi nieuwtje is dat de producten van Real Techniques nu ook bij Kruidvat te koop zijn! Niet alleen deze prachtige nieuwe Brush Crush collectie, maar ook de rest van de meer dan 40 Real Techniques producten liggen in de (digitale) schappen. Prijzen voor deze make-upkwasten liggen tussen de € 10,99 en de € 19,99 per stuk.

Real Techniques Brush Crush

Real Techniques Brush Crush | mijn eindoordeel

Ik ben aangenaam verrast door de nieuwe Limited Edition van Real Techniques! Naast dat het uiterlijk natuurlijk een dikke 10 krijgt, vind ik de kwasten ook erg fijn in gebruik. De kwasten zijn heel erg fluffy en je kunt binnen een korte periode een hele mooie natuurlijke look maken. Een groot pluspunt van het merk Real Techniques vind ik dat de kwasten synthetisch zijn en 100% cruelty-free. Naast de goede kwaliteit is dat zijn geld dan echt waard.

Heb jij deze pareltjes van Real Techniques al gespot of geprobeerd?

Deze blog bevat producten die opgestuurd zijn ter review.

7 Reacties

 1. 14 maart 2018 / 07:46

  Wat zijn ze ontzettend mooi!! Een feestje denk ik om op de foto te zetten.

 2. 14 maart 2018 / 07:47

  Wauw, wat een plaatje zijn deze kwasten alleen al om te zien! Gliters en roze en paars, daar gaat mijn hart wel sneller van kloppen 🙂 De kwasten klinken ook superfijn in gebruik 🙂

 3. 14 maart 2018 / 08:57

  Ze zijn prachtig, hé? Ik heb laatst de Brush Blush bij Kruidvat gekocht. ♥

 4. 14 maart 2018 / 10:40

  Wauw wat zien deze kwasten er prachtig uit zeg! Gelukkig zijn ze ook nog eens fijn in gebruik.

 5. 14 maart 2018 / 14:54

  Zoooo mooi de vormgeving! Ik houd ook echt van Real Techniques, heb een blush brush die al wel 5 jaar oud en nog perfect is.

 6. 15 maart 2018 / 07:34

  Ik vind je foto’s echt leuk en de kwasten ook zo mooi en lekker vrolijk 🙂

 7. 17 maart 2018 / 12:10

  Wat een prachtige kwasten! En fijn dat ze nu bij Kruidvat te koop zijn! Ik heb afgelopen week toevallig wat Real Techniques kwasten gekocht bij Etos, kan niet wachten om ze te gebruiken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.