Spring & Speel Kangoeroe Vtech | Review

Kangoeroe van Vtech

De afgelopen tijd heeft Vtech weer een hoop nieuwe producten op de markt gebracht. Denk hierbij onder andere aan ZoomiZooz, Codi de RoboDino, een hele nieuwe lijn van Frozen en een uitbreiding op Vrolijke vriendjes. Eind september is ook de Spring & Speel Kangoeroe op de markt gekomen. Mimi mocht hem testen en hieronder vind je mijn, maar vooral de mening van mijn dochtertje Mimi van 19 maanden.

Spring & Speel Kangoeroe | De verpakking

De Spring & Speel Kangoeroe wordt geleverd in een kartonnen verpakking. Hierbij kun je de kangoeroe al gelijk zien, maar ook voelen. De batterijen zitten er al in, dus je kunt hem in de verpakking qua geluiden al uitproberen.

Spring & Speel Kangoeroe VtechSpring & Speel Kangoeroe VtechSpring & Speel Kangoeroe Vtech

Op de achter en zijkant van de verpakking kun je terug vinden wat de Spring & Speel Kangoeroe allemaal kan. Denk hierbij niet alleen aan normaal springen, maar ook aan spring spelletjes. De kangoeroe heeft daarnaast een baby in haar buidel, die je erin en eruit kunt halen. De mama-kangoeroe reageert ook op haar baby, wat het interactief maakt.

De Spring & Speel Kangoeroe is geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

De Spring & Speel Kangoeroe in beeld

Vtech heeft een introductievideo over de Spring & Speel Kangoeroe. Hieronder kun je deze terug vinden.

Wat kun je allemaal met de Spring & Speel Kangoeroe?

 • Plaats de baby in de buidel en luister naar de lieve interactie tussen de mama-kangoeroe en haar baby
 • De mama-kangoeroe weet wanneer haar baby in de buidel zit of eruit wordt gehaald
 • De kangoeroe heeft op haar wang een hartje zitten. Als je de mond van de baby hier tegenaan houdt hoor je kus geluiden en zinnetjes.
 • Op de poten van de kangoeroe heb je twee toetsen zitten.
  • Een kangoeroe toets: druk je hierop dan krijg je weetjes te horen over de Kangoeroe.
  • Een muziek toets: druk je hierop krijg je liedjes en vrolijke zinnetjes te horen.
 • De kangoeroe kan naast normaal springen ook het ‘Spring en Stop’ spel doen.
 • De baby is ook leuk om los mee te spelen.
 • Je kindje kan er ook gewoon mee knuffelen.

De Spring & Speel Kangoeroe bevorderd ontwikkeling op het gebied van: kleuren, rollenspel, springen en tellen. Het heeft net als de meeste Vtech producten een knopje waarbij je hem aan en uit kunt zetten. In dat knopje zit ook hier een volume regelaar. Of je zet hem op een normale stand of een hardere stand. Daarnaast bevat het ook een automatische uitschakeling.

Onze mening over de Spring & Speel Kangoeroe van Vtech

Wat vindt mijn dochter (19 maanden) ervan?

Mijn dochter is dol op knuffels en diertjes. Ook springen begint ze steeds interessanter te vinden dus ik dacht dat dit een schot in de roos zou zijn. Bij binnenkomst was ze direct heel erg enthousiast. Het springen met de kangoeroe leek ze in eerste instantie niet te snappen of ze vind het niet boeiend genoeg. Het werd direct gezien als een knuffel die ook liedjes kan zingen en dat vond ze wel heel erg leuk.

Spring & Speel Kangoeroe Vtechbaby Kangoeroe Vtech

Lees ook mijn review over Vtech Knuffel & Speel Puppy

Ik merkte al snel dat ze vooral het kleine knuffeltje in de buidel van de kangoeroe erg leuk vindt. Hierdoor heeft ze het woord baby geleerd. Zelfs op mama haar buik wordt gewezen en gezegd baby (Ik was hierbij erg verbaasd en ging bijna gelijk een zwangerschapstest doen 😉 haha maar nee hoor ik ben niet zwanger). Ze heeft een week gehad waarbij de kangoeroe links gelegen heeft, maar de baby overal mee naar toe moest.

Nu pakt ze de kangoeroe af en toe om helemaal mee te knuffelen en naar de muziekjes/geluidjes te luisteren. De baby moet dan in de buidel en eruit. Echt lang speelt ze er niet mee. Het springen met deze kangoeroe doet ze heel af en toe. Ze vind het leuker om op een andere manier met de kangoeroe te spelen en dat is oké.

Mijn mening over de Spring & Speel Kangoeroe

Het is leuk bedacht en vormgegeven door Vtech. Wat ik zelf ook erg fijn vind is dat de producten van Vtech heel gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is voor een kindje gelijk duidelijk wat ze met het speelgoed kunnen. De knopjes op de “handjes” van de kangoeroe zijn duidelijk en leuk vormgegeven. Het idee met de baby in de buidel is echt een schot in de roos. De baby maakt het voor mijn dochter leuk. Het in en uit de buidel halen is hierbij leuk en vooral de interactie tussen de mama en de baby.

Kangoeroe Baby

Het heeft weer een beetje bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn dochtertje. Ze leert hierdoor tellen, de kleuren en woordjes. De woordjes die ze door de kangoeroe heeft geleerd zijn niet alleen baby, maar ook 1,2,3 spring/go.

Ik vind het fijn dat je zelf het volume kunt regelen. Toen ik de Spring & Speel Kangoeroe binnen kreeg sprong hij niet helemaal goed. Ik heb de klantenservice van Vtech gevraagd en die gaven als tip om de batterijen te vervangen. Dat en daarnaast het ‘herpositioneren’ van het gewicht in de staart zorgde ervoor dat hij wel sprong. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het springen wel heftiger had verwacht dan dat hij nu doet. Het is meer een beetje hoppen dan echt springen.

Eindoordeel Kangoeroe Vtech

Zoals eerder gezegd, het is weer een heel leuk product ontwikkeld door Vtech. Mijn dochter gebruikt hem meer als knuffel en vindt vooral de baby en de geluidjes leuk. Zou ik dit ook zelf aanschaffen als ik weet wat ze ermee doet? Niet zozeer. Voor die prijs zou ik dan eerder gaan voor ander speelgoed uit de bijvoorbeeld de lijn van Vrolijke vriendjes. Ik vind wel dat ze met die lijn veel langer speelplezier heeft dan met deze kangoeroe. De adviesverkoopprijs is: € 49,95.

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Spring & Speel Kangoeroe

 

Dit product heb ik ontvangen ter review. 

2 Reacties

 1. Lieke van Veen
  28 oktober 2019 / 18:50

  Jammer dat hij niet zo goed springt. Hij is wel heel schattig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.