Review & winactie | VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen

Van brandweerwagen tot brandweerkazerne

VTech Vrolijke Vriendjes is hier in huis een regelrechte hit. Mimi speelde er al veel mee en nu Perr net een jaar is vindt hij het ook helemaal geweldig. Na al die roze Vrolijke Vriendjes was het tijd om ook Perr zijn eigen Vrolijke Vriendjes te geven. Van VTech kreeg ik voor zijn verjaardag de Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen opgestuurd. In deze blog lees je mijn review over dit product. Daarnaast mag ik van VTech ook één exemplaar aan een van jullie verloten. Onderaan de blog lees je hoe je hieraan mee kunt doen.

Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen | De verpakking & het product

De VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen wordt geleverd in een grote dichte doos, waar al wel goed op te zien is wat er voor product in zit en hoe het eruit ziet. Op de voorkant zie je een afbeelding van de brandweerwagen.
Vrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagenVrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen
Op de achterkant zie je meer over wat je kunt doen met deze brandweerwagen. Dat hij heel makkelijk kan worden omgebouwd tot brandweerkazerne, goed is voor de motorische vaardigheden van je kindje en de vrolijke reacties die de poppetjes Benthe en Bob geven wanneer ze op het Magic Point gezet worden.

Vtech VerpakkingVtech Verpakking

De brandweerwagen wordt geleverd inclusief 5 accessoires. 2 Vrolijke Vriendjes, 1 mini brandweerwagen, een helikopter en een afneembare ladder. Hij is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar.

In elkaar zetten van het product

De brandweerwagen kwam bijna helemaal in elkaar uit de doos. Alleen de stickers moesten er nog opgeplakt worden. Dat is altijd wel even een klusje, maar er staat overal duidelijk aangegeven waar wat geplaatst moet worden.

Vtech Stickers

In de doos zit ook nog een uitgebreide gebruiksaanwijzing waarmee alle functies van de 2 in 1 brandweerwagen worden uitgelicht.

Vrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen Twee in 1 brandweerwagenVrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen Vrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen

Wat belooft VTech met dit product

Bij brand of gevaar staan de Vrolijke Vriendjes klaar! Deze stoere brandweerwagen kan omgetoverd worden naar een brandweerkazerne. Speel rollenspellen en gebruik de ladder en het waterkanon tijdens verschillende reddingsmissies. Plaats Bob, Benthe of een ander Vrolijk Vriendjes (apart verkrijgbaar) op het Magic Point om vrolijke reacties en gezongen liedjes te horen. Druk op de 3 knipperende toetsen en maak kennis met leuke weetjes over de brandweer.

Wat kun je allemaal met het product

Wij hebben al gemerkt dat de 2 in 1 brandweerwagen voor eindeloos plezier kan zorgen. Hij staat nu drie weken in huis en hij is al vanaf dag 1 een groot succes. Elke dag spelen ze hier uren mee.

 • Met de brandweerwagen kun je uiteraard rijden. Wat hier een groot succes is bij de kleinste is de poppetjes in en uit de auto zetten.
 • Je kunt het Magic Point op drie standen zetten: muziek & geluid, leren en reddingsmissies.
 • De muziekjes die je krijgt als je de Vrolijke Vriendjes op het Magic Point zet, zorgen hier voor swingende taferelen.
 • Er worden bij leren veel weetjes gedeeld over de brandweer wat goed is voor de ontwikkeling van je kind.
 • De reddingsmissies is vooral voor iets ouders kindjes leuk die zich bezig houden met rollenspelletjes.
 • De ladder kan omhoog en de kleine ladder is afneembaar om naar eigen inzicht te gebruiken.
 • Je kunt de sirene af laten gaan en het waterkanon “aan” zetten om branden te blussen.
 • Aan de zijkant kun je op de blauwe knop fictief de slang uitrollen.
 • Je kunt de brandweerwagen in een handeling makkelijk omzetten in een brandweerkazerne.
 • De Vrolijke Vriendjes kunnen slapen in de brandweerkazerne, maar ook bij spoed zo via de paal de (mini) brandweerwagen in gaan.
 • Ze hebben ook een sportschool en een woonkamer waar de vriendjes kunnen verblijven.
 • De helikopter kan landen op het daarvoor bestemde platform.

Vrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagenVrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen

Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen | Wat vinden Mimi & Perr ervan?

Mijn dochter Mimi is 3,5 jaar en vindt vooral de poppetjes erg leuk. De geluiden die ze kunnen maken op de Magic Points en dan vooral de liedjes zijn favoriet. Ze zingt en dans mee. Bob en Benthe hebben beide hun eigen muziekjes wat het ook weer afwisselend en leuk maakt. Daarnaast is ze momenteel echt in de fase van rollenspellen en daar is de 2 in 1 brandweerwagen ook goed voor geschikt.

Dansen met Vtech

Is het dan ook echt leuk voor een 1 jarige?! Dit kan ik ook volmondig met een ja beantwoorden. Perr is net 1 jaar geworden en vindt hem helemaal geweldig. Hij zet de poppetjes in en uit de ‘auto’. Deurtje open, deurtje dicht en als hij omgebouwd is tot brandweerkazerne vind hij vooral de garages die onderaan zitten erg leuk om autootjes in te doen. Wat leuk is om te weten is dat de toet toet auto’s hier ook in passen. Hij heeft ook een Mickey toet toet brandweerwagen voor zijn verjaardag gekregen en die wordt hier ook regelmatig in gezet 😉 .

Twee kindjes aan het spelenKindjes Vtech

Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen | Wat vindt mama ervan?

Zoals jullie misschien wel weten bekijk ik de te reviewen producten altijd kritisch. Ik benoem zowel de voordelen van de items als de nadelen en dat ga ik hier ook weer doen.

Ik vind het bijzonder dat mijn kinderen al 3 weken alleen maar met dit product spelen zonder zich te vervelen of bonje te krijgen 😉 . Dit geeft al aan dat de brandweerwagen groot genoeg is voor twee. Ze spelen er beide op hun eigen manier mee wat erg leuk is om te zien.

Twee kindjes aan het spelen

Waar ik in het begin erg aan moest wennen, is dat de Vrolijke Vriendjes nu zelf geen geluid meer hebben maar het geluid uit het Magic Point komt. De oude Vrolijke Vriendjes werken daarom niet (goed) op de nieuwe Magic Points. Dat vind ik wel erg jammer. Dit heeft wel als voordeel dat de Vriendjes zelf iets lichter zijn. Bij de 2 in 1 Brandweerwagen heb je maar 1 Magic Point. Persoonlijk vind ik dat wel vrij weinig voor zo een grote brandweerwagen, maar er zijn op dit punt wel heel veel liedjes, weetjes etc. terug te vinden. Dus qua inhoudt ontbreekt er niets aan.

Iets wat ik zelf opvallend vond is dat ze in de liedjes refereren aan eerdere uitgaves van Vrolijke Vriendjes. “de ijssalon staat in brand”. o.a. die hebben wij ook dus dan kunnen ze daar weer een mooie speelcombinatie van maken.

Het extra autootje en de helikopter zijn een leuke aanvulling. De kleine ladder ook, echter vind ik dat die heel snel van de brandweerwagen afvalt als je hem erop vast klikt.

Het is ook bij dit product van VTech weer erg fijn dat je het geluidsniveau zelf kunt bepalen tussen “behapbaar voor ouders en leuk voor de kids” of “om gillend gek van te worden als ouders, maar super voor de kids 😉  “. Ze weten dat ze hier altijd maar mogen gaan tot het eerste niveau. Toch proberen ze het stiekem wel eens hoor haha. Extra handig is dat als ze er niet meer mee willen spelen hij vanzelf uit gaat.

Al met al vind ik dit echt weer een heel leuk product en een echte aanrader. Ik zou hem zelf eerder wel aan een kindje van 1 of 2 geven dan aan een kindje van 4 omdat ze er dan lekker lang mee kunnen doen 🙂 . De Vrolijke Vriendjes 2 in 1 brandweerwagen is onder andere te koop bij Bol.com voor € 53,95.

Win jouw eigen Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen

In samenwerking met VTech mag ik ook een Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen weggeven! Hoe leuk is dat?! Hoe maak je kans op deze prijs?

Je kunt meedoen via mijn Instagram account en/óf Facebook account. Heb je geen social-media en wil je wel meedoen? Laat dan hieronder een reactie achter op de vraag: Voor wie ga jij door het vuur?

Je kunt meedoen tot en met 1 augustus 2021.

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Vtech review winactie

3 Reacties

 1. Luna
  25 juli 2021 / 11:05

  Ik ga door het vuur voor mijn lieve kleine neefje die deze mooie brandweerwagen verdient!

 2. Iris
  25 juli 2021 / 22:15

  Tof!! Natuurlijk ga ik doe het vuur voor onze prachtige tweeling!

 3. Marian B
  27 juli 2021 / 15:28

  Ik ga uiteraard voor mijn eigen kinderen voor het vuur. Maar ook voor mijn lieve nichtje, haar zou ik graag verrassen met zo’n stoere brandweerwagen. Ik blijf natuurlijk wel graag haar lievelingstante 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.